Sightseeing

Ho Chi Minh City Travel Blog

 › entry 13 of 34 › view all entries
***English version to come soon***

Vandaag met Carlos de stad verkend. Ho Chi Minh is niet zon plaats waar het gezellig rondkuieren is (behalve dan snachts want dan maken al die lichtjes en de verkeersdrukte het wel heel speciaal) maar er zijn wel enkele dingen die je gezien moet hebben.
We zijn onze wandeling begonnen met een tochtje door de Ben Than markt, een overdekte bazaar waar je zowat alles kan vinden, van soeveniers over kleren, groenen en fruit, levende dieren en bereide maaltijden. Ik heb zwaar aan de verleiding weerstaan om mij een lading kleren in te slaan, maar we hebben wel mangostan gekocht en hoewel het daarvoor nu niet echt het seizoen is waren die alweer ongelooflijk lekker! Zonder twijfel een van de beste fruitsoorten ter wereld en opzich al reden genoeg om naar Azie te komen.


Als tweede het Reunification Palace bezocht, de plaats waar Noord Vietnamese tanken in der tijd een einde maakten aan de oorlog door de poort aan flarden te rijden, maar ook de plaats waar protesterende monikken zichzelf in brand staken voor de onafhankelijkheid van hun land. Die fotos zijn echt ongelooflijk. Als je die mensen zo sereen in vlammen ziet opgaan, beweginsloos in lotushouding, dan kan je niet anders dan geloven dat het nirvana echt bestaat. Best vreeselijk, net als heel die oorlog trouwens... In het paleis zelf was alleen de benedenverdieping en de kelder open, op zich heel erg de moeite. Maar ze hadden ons aan de ticketverkoop wel mogen zeggen dat de andere drie verdiepen gesloten waren... Dat is weer typisch Vietnam, gelukkig zijn de entree prijzen hier verwaarloosbaar.


Mijn tweede kokosnoot van de dag leeggeslurpt en daarna verder gewandeld naar de kathedraal en de oude Franse wijk, met het operahuis en de dure hotels en brede boulevards alla Parijs. Ik denk dat dit allemaal heel leuk is voor Amerikanen en Aziaten, maar als je in Europa woont ben je het origineel gewoon en stelt dit eigenlijk niet veel voor. Al is het wel vreemd om het zo midden in Azie tegen te komen. Lunch gegeten in hetzelfde restaurantje als waar ik met Trang heen was gegaan, alleen was hetgeen wat we besteld hadden dit keer echt niet lekker! Neem ik ook eens iemand ergens mee naar toe...

In de namiddag een heel eind gewandeld tot aan de Jade Emperor Pagoda, een Chinese confusiaanse tempel en volgens mijn guidebook de mooiste van de stad.
Echt mooi zou ik hem zelf niet noemen (al geloof ik de boek wel want veel concurrentie is er hier niet qua mooie tempels) maar hij was wel heel interesant. De beelden, de rituelen van de bezoekers, de inkervingen in heel mooi houtsnijwerk,... Vrij uniek want noch Carlos noch ik hadden zoiets al eerder gezien. We hebben er dan ook vrij lang rondgehangen en hebben dan de motortaxi genomen, terug naar het centrum. Mooi afgeboden ook op de prijs, we waren trots op onszelf. In het centrum nog twee hinduistische tempels bezocht die eveneens niet echt mooi maar wel interesant waren, en daarna terug naar het hotel gewandeld om snel te douchen. Daar Maggy ontmoet, een Canadese die mijn bed in het hostel heeft (zelf was ik immers al van sochtends uitgechecked) en met zen drietjes gaan eten in het Italiaans restaurant waar we de dag voordien ook al waren. Een iets duurdere plaats maar super lekker en heel gezellig met vriendelijk personeel. Ze herkenden ons nog van de avond ervoor en vroegen al meteen of we weer een cocktail wilden, maar nee, dit keer toch liever ander halve liter water alstublieft. Een fles en drie glazen? Nee nee, drie flessen en drie glazen. Het was echt warm vandaag in de stad en het eten heeft dan ook super gesmaakt!

Als afsluiter nog een kokosnoot gedronken (het plaatselijke bier zegt me niet zo veel) op een terrasje buiten op de straathoek. Heerlijk om al die mensen te zien passeren daar want je krijgt heel wat te zien op korte tijd. Afscheid genomen van Carlos en Maggy en de slaapbus op naar Nha Trang. Die slaapbus van Sinh Cafe (het bureau waar ik mee geboekt heb) heeft een goede reputatie, en terecht. Echt super comfortabel en gezellig. Wel heel raar dat je voor het instappen je schoenen moet uittrekken. Ik had een slaapplekje op het bovenste verdiep, met aan de andere kant van de gang een vriendelijke Franse dame, en heb heerlijk geslapen tijdens de rit. Op naar het strand!
zazoentje says:
hey Kimmie! sorry dat ik de vorige dagen niet langs ben kunne komen, maar als ik aan men thesis werk dan zet in mijn internet niet op!
Ik werd deze ochtend super blij wakker! er stond dus gewoonweg een pakje naast mij he! een roos groot pakje oooooooooooh wat vond ik dat toch weer spannend seg! en ge kunt nooit raden wat iets ongelofelijk super de luxe leuk erin zat hahaha. Ik ben er zooooooooo blij mee, echt waar! Ge hebt toch zo u best gedaan! da pakt mij zo he!! man toch, ge zijt een schatje! ik ga snel verder lezen naar de volgende 2 dagen! dikke zoen
Posted on: Mar 21, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!