Oh my Buddha!

Halong Bay Travel Blog

 › entry 28 of 34 › view all entries
***English version to come soon***

Wat een geweldige dag was het vandaag! Vroeg opgestaan voor ontbijt en Amber ontmoet in de lobby. Zij is naar mijn hotel gekomen want ondat we samen boekten mochten we maar een adres opgeven voor de pick up service. Mooi optijd en in de gietende regen werden we opgehaald en vertrokken we voor een drie uur durende rit naar Halong City. Het was echt koud onderweg maar eens aangekomen regende het niet meer en hier aan het water is het ook warmer, maar wel dik bewolkt en mistig.

Onze boot was echt prachtig! Liefde op het eerste gezicht. Zo'n typische houten jonk met zeilen op het dak en een prachtige eetruimte en bar en prachtige kamers, met de meest comfortabele bedden waar ik in jaren ingelegen heb. Moest ik niet al zo veel bagage hebben ik had zo'n kussen gepikt ;) Het was middag tegen dat we waren ingechecked dus onmiddellijk tijd voor de lunch.
Het eten was echt magnifiek, met verschillende gangen en een prachtige presentatie en bediening. Alleen wat vervelend dat zeevruchten zo mijn ding niet zijn en volledige krabben al helemaal niet... Gelukkig was ik niet de enige en waren er ook andere dingenen en filetjes. Het was echt overheerlijk. Dineren met zicht op het water en die prachtige rotsen. Nu... eerst was ik wat ontgoogeld want de rotsen op zich zijn net hetzelfde als de krijtrotsen in Phi Phi, Thailand. En ik dacht verdorie, ga ik hier drie dagen zitten terwijl ik dit al eens eerder gezien heb, alleen dan in de zon en met klaar helder water. Maar toen we begonnen varen en ik na het eten op het dak van de boot op een van die ligbedden zat was ik snel verkocht. Die rotsen blijven maar komen hier, zover je kan zien.
En de mist maakt het eigenlijk veel mooier omdat je de boten voor je in het niets ziet verdwijnen en de rosten vanuit een dikke witte laag verschijnen. De achterste zijn bijna wit en onzichtbaar en hoe meer ze op de voorgrond komen hoe donkerder ze worden. Zo veel tinten grijs en zoveel grillige vormen, en het geluid van het water onder de boot. Adembenemend!

We hebben ook heel veel geluk gehad want er zijn mensen op onze boot die bijna evenveel betaald hebben voor de tweedaagse tour dan wij voor de driedaagse, en er zijn ook heel veel boten die er lang niet zo mooi uitzien als die van ons. Deze is echt prachtig en het eten is gewoon top klasse, net als de service. Het rondshoppen voor de beste tour heeft dus zeker zijn vruchten afgeleverd.

Na het rondvaren hebben we een uur lang gekayakt tussen de krijtrotsen en door kleine grotjes in lagunes waar grote boten nog nooit zijn kunnen komen.
Ongelooflijlijk echt waar! Ik voelde me net pocahontas ofzo in haar kano ;) Eigenlijk was ik eerst niet zo happig op het kayakken omdat ik dat nog nooit gedaan had, maar ik wilde Amber niet alleen laten gaan en het was tenslotte ook inbegrepen dus... Regen of geen regen, wij met onze bikini en een T-shirtje aan de boot op, in onze sletskes en met een plastieke regenjas erover. Totaal geen zicht ik zweer het, maar het heeft me wel goed droog en warm gehouden. Het was maar een kort tochtje tot aan de kayakvertrekplaats maar het varen op de kayak zelf was heerlijk en ook lang genoeg. We zijn op het water gebleven tot het begon donker te worden en dan terug naar de kajuit om te douchen en daarna aan te schuiven voor het diner, dat alweer prachtig verzorgd en heel lekker was.
Maar ook hier kon je weer niet rond de grote garnalen en rivierkreeften en hele vissen met hoofd en staart heen... Je geloofd het nooit maar ik heb daar effectief een stuk van gegeten (na een half uur mentale voorbereiding) en het was echt heel lekker.

Ook echt heerlijk geslapen maar vroeg moeten opstaan voor alweer een schitterend ontbijt. Amber en ik waren de enigen die drie dagen geboekt hadden en dus moesten we van boot wisselen. Maar dat is stof voor morgen!

Groetjes,
Kim
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Halong Bay
photo by: miggitymax