No motorbike, no girlfriend

My Tho Travel Blog

 › entry 12 of 34 › view all entries
Got to love the hat ;)
***English version to come soon***

Vroeg opgestaan vandaag en na het ontbijt vertrokken op de Mekong Delta Tour. Die was leuk maar nogal redelijk slecht georganiseerd. Ik denk dat er betere tours waren via andere bureaus dan het gene wij geboekt hebben... maar dat weet je natuurlijk nooit op voorhand. De toer van gisteren was wel echt goed.

Tot aan de haven van My Tho gereden en daar de boot genomen naar een van de vele eilandjes in de Mekong rivier. Wat fruit gegeten, want daar is de delta naast rijst bekend om, en "traditionele muziek" te horen gekregen. Dat trok eigenlijk op niets: ronduit vals en ook best lelijk. In geen enkel opzicht te vergelijken met de tours uit Thailand, dit staat echt nog niet op punt. De lunch was inbegrepen en daarna een tocht gemaakt in een roeiboot doorheen de palmbossen, kokossnoepjes zien maken en nog wat rondgevaren op de Mekong.
Dat was het dan. Ik vond het echt niet de moeite en gezien de tijd die er was hadden we veel meer kunnen doen. Maar Carlos vond deze toer wel goed dus misschien ben ik gewoon wat verwend met de luxetours in Thailand, want daar is het natuurlijk veel toeristischer en weten ze wel hoe ze zo iets moeten aanpakken. Hier is alles dan weer veel goedkoper... Amper 8EUR betaald voor de hele dag en het eten was inbegrepen, daar mag je niet voor klagen denk ik. De gids sprak ook relatief goed Engels, al vond hij het nodig om op de boot door de micro te beginnen zingen en dat was echt niet om aan te horen. Ik ging mij nog serieus houden maar Carlos moest super hard lachen dus ja, dan neem je dat over natuurlijk. Ocharme die man, hij heeft geluk wel aplaus gekregen :) Hij was ook redelijk opzoek naar een vriendin en vermelde er tijdens de introductie ineens ook subtiel bij dat dat een buitenlandse mocht zijn.
Hahaha. Hij had net een scooter gekocht want in Vietnam ben je niet cool als je dat niet hebt. Zij hebben blijkbaar een gezegde. No motorbike, no girlfriend. Beetje een raar geval maar al bij al nog dik in orde voor Vietnamese standaard. Zijn Engels was effectief te verstaan als je erg je best deed :)

Op de terugweg gestopt aan een Chinese tempel die de hele dag heeft goed gemaakt. Heel speciaal, heel mooi, en met heel wat boedhistische en coloniale invloeden. Ik sta er nog altijd van versteld hoeveel Godsdienstvrijheid hier is in een toch best communistisch land. In China zouden tempels als deze nooit overeind kunnen blijven. Maar het was echt een ongelooflijk mooi gebouw!

Redelijk vroeg terug in Ho Chi Minh aangekomen en dus nog tijd gehad om mijn bustickets voor de rest van de reis te kopen.
Ik heb een open tour busticket gekocht van Ho Chi Minh naar Hanoi, met stops in alle plaatsen waar ik heen ga. Praktisch houdt dat in dat je nu al al de tickets hebt betaald maar de data staan niet vast, die bevestig je een dag voor vertrek in de plaats waar je op dat moment verblijft. Ideaal dus en ook goedkoper dan de tickets apart te kopen. Ik heb minder dan 30 EUR uitgegeven en daarmee is al mijn vervoer (inclusief drie nacht/slaapbussen) betaald. Echt ongelooflijk hoe goedkoop alles hier nog is. Voor die prijs kan je in Belgie nog niet eens tot Amsterdam treinen en hier leg je er gewoon meer dan 1000 kilometer mee af.

Morgen staat sightseeining in Ho Chi Minh zelf op het programma. Beetje rondwandelen door de stad en als het weer niet zo mee zit ook wat musea bezoeken. Vandaag was het zonnig in Saigon maar op het water nu en dan bewolkt maar geen regen, en nog steeds erg warm.
Het is nu half 7 savonds hier, om 7 uur gaan we (Carlos en ik) avondeten en daarna morgen eindelijk nog eens uitslapen :) Ik zal proberen om morgen nog te schrijven voor ik de nachtbus neem, want overmorgen in Nha Trang gaat het redelijk druk worden en weet ik niet of ik meteen tijd ga hebben om te schrijven. Dat zal er van afhangen of ik de eerste of de tweede dag ga snorkelen...

Dikke kus en knuffel,
Kim
zazoentje says:
Goeiemorgend Kimmie, ik ben op tijd uit mijn bedje op aan mijn thesis te werken... man man, ik had gistere een super thesis dag. Ik ben kei veel opgeschoten waardoor het er weer een beetje beter uit ziet... en weet je wat het toeval was? 's avonds had ik weer kussenpost met daarin een brief van iemand die schreef dat de thesis hopelijk wat vlot... hahaha. Ik was weer helemaal gepakt door u brief en super mooi kaartje... ge weet toch hoe ge die traantjes moet doen vloeien zene!!
Ik mis u trouwens ook... 1/3 van het gemis zit er al op!! Maar geniet ermaar van hoor, ik gun het je met gans men hartje... da weet je he!!
dikke zoen en tot gauw!

ps: heb je gezien dat ik men achterstand ingehaald heb en overal iets gepost heb ;-)
Posted on: Mar 18, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Got to love the hat ;)
Got to love the hat ;)
My Tho
photo by: Deats