Nice and easy

Hoi An Travel Blog

 › entry 20 of 34 › view all entries
***English version to come soon***

Vandaag was een heerlijke maar super rustige dag. Ik denk dat ik ff genoeg had van de hitte want ik was zooo moe! Ik heb tot dik 10uur geslapen en dan ben ik beginnen pakken. Toen was het al snel duidelijk dat ik echt een extra zak nodig heb! Zonder die twee winterjassen was het nog gelukt maar die dingen nemen echt te veel plaats in... Ik ga echt heel goed moeten uitkijken hoe ik alles pak als ik terug naar huis vlieg, om te zorgen dat ik alle zware dingen in mijn handbagage steek want ik wil echt niet moeten bijbetalen. Ik heb ff gekeken en die premies liggen zo degoutant hoog dat ik er met gemak nog twee jassen voor zou kunnen kopen!

Enfin, tegen de middag het stadje in getrokken voor ontbijt, vanzelfsprekend alweer in het Cargo cafe :) Ik heb hier echt wel mijn favoriete plaatsje gevonden nu, dan wel geen Vietnamees eten maar zo ongelooflijk lekker en de mensen zijn ook super vriendelijk.
Het was al lunchtijd dus heb ik mij maar ineens een warm broodje met mediterraanse groentjes besteld, en dan natuurlijk de passievrucht-kaastaart gegeten als dessert. Hooo manneke zooo veel, ik was echt zwaar over eten maar het was het waard!

Een paar uur rondgelopen in Hoi An en ook een rugzak gekocht. Ik had gezegd dat ik maar 6 dollar wou betalen maar het zijn er dan toch 7 geworden. Het is ook een iets grotere zak geworden dan eerst gepland... ik denk dat dat wel nodig was. Alleen vrees ik nu dat handbagage er niet meer zal inzitten. Dat wordt echt nog een logistieke uitdaging :) Ook een tijdje langs het water zitten babbelen met een toergids die natuurlijk een potentiele klant in mij zag, maar hij was ook wel fijn gezelschap en hij had zon heel boekje met allemaal commentaar van verschillende buitenlanders die hij had rondgereden, maar die Franse en Duitse teksten verstond hij niet ocharme.
Dus vroeg hij of ik die kon vertalen voor hem. Dat was wel grappig. Terug in het hotel dan eindelijk deftig kunnen pakken en een uurtje geslapen. Het zal deugd doen dat het in het noorden vanaf morgen wat koeler is want in principe heb ik geen last van de warmte als ik hier rondloop, en ik ben zot van dat zonneke, maar ik merk toch dat het ff genoeg geweest is. Meer dan twee weken constant boven de 35 graden is heel fijn, maar ik lig hier natuurlijk niet aan een zwembad ik loop hier wel van alles te doen en te bezien en dan wordt dat op den duur super vermoeiend!

Voelde mij na mijn middagdutje stukken beter en ben dan terug naar het centrum gekuierd om naar de zonsondergang over de rivier te kijken. Zo prachtig zeg, en er was ook livemuziek aan het water en alle lampionnetjes brandden.
.. Ongelooflijk sfeervol. Ik heb daar meer dan een half uur gewoon voor mij uit zitten kijken op dat brugje, zo idyllisch! Vervolgens een aperitiefje (in de vorm van een bananen shake) gaan drinken op een terrasje, nog wat rondgewandeld (want de straten hier zijn echt het mooist als het donker is en alle lichtjes aan zijn) en dan avond eten. Ik moet al wel niet meer zeggen waar neem ik aan. Het was alweer heel lekker en hoe graag ik ook wou, ik kreeg echt geen dessert meer op. Ik had anders nog heel graag de kokossabayon met aardbeien coulis willen proberen maar het ging gewoon niet meer...

Zo was mijn laatste dag in Hoi An een super rustige en luie dag, maar wel een hele mooie. Ik hou echt super fijne herinneringen over aan deze plaats. In het begin vond ik ze wat saai omdat ze zo klein was en dacht ik dat de tijd hier veel te lang zou duren, maar als je hier wat langer bent dan leer je het hier echt appreciƫren en beginnen de mensen je ook echt te kennen.
Dat is wel leuk.

Morgen neem ik om 8uur alweer de bus naar mijn volgende bestemming: Hue. Normaal kom ik daar rond de middag aan, dus ik zal proberen om dezelfde dag nog een mailtje te sturen.

Ik zie jullie daar allemaal heel graag hoor!
Dikke kussen van een zwaar overladen Kim die ondertussen ook al vrij vlot blind op een Qwerty klavier kan typen. Dat gaat weer zwaar aanpassen worden als ik thuis kom :)

Saluutjes,
Kim
jos-nijenhuis says:
Geweldig hoe jij je verhalen schrijft. Alsof we er bij zijn. Heel veel plezier daar, maar dat heb je wel :)
Posted on: Mar 25, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hoi An