Meeting lovely Trang

Ho Chi Minh City Travel Blog

 › entry 11 of 34 › view all entries
***English version to come soon***


Na de tunnes kwamen we opnieuw in Ho Chi Minh aan rond 6uur. Snel gedouched en daarna de motortaxi naar het operahuis genomen. Toen ik hier gisteren in het spitsuur aankwam en ik zag de stad vanuit de bus had ik echt mijn twijfels. Het is helemaal anders dan Thailand hier: veel drukker, armer, simpeler en veel meer chaos. En het verkeer is pure waanzin, veel meer scooters dan autos en iedereen toetert constant om elkaar te laten weten waar ze zijn want iedereen rijdt door elkaar. Laat ik het zo zeggen: de mama stak hier van haar leven geen straat over, want het verkeer stopt nooit. Zelfs als de ene straat rood heeft komen de brommers van de andere kant.
Dus je moet gewoon wachten tot de eerste meter vrij is en dan beginnen wandelen en niet meer stoppen, gewoon oversteken en dan ontwijken de brommers je. Maar als je stopt dan snappen ze niet wat je gaat doen en dan wordt het moeilijk. Ik dacht dat het nooit ging lukken maar ondertussen ben ik het al gewoon.

In ieder geval, veel beter dan de taxis hier zijn de motortaxis. Dat komt er op neer dat je achterop zon scooter kruipt en die brengt je dan waar je heen moet. Gisteren dacht ik nog, hier kruip ik van mijn leven niet op, maar vandaag heb ik er drie keer mee rondgereden, in het spitsuur, en eigenlijk is het echt leuk. De eerste minuut zat ik mij zo verkrampt als wat vast te houden aan die baar acherop het zadel, maar na twee minuten vond ik het echt geweldig.
Ik heb zitten grijnzen als een idioot denk ik, zo fijn vond ik dat ritje. Ik moest naar het operahuis omdat ik daar had afgesproken met Trang, een travbuddy die hier in de stad woont. Zij is zo klein maar zoo lief!

Eerst en vooral heeft ze me het toeristeninfokantoor getoond, dat vlak bij was, waar ik mijn dollars heb laten wisselen in plaatselijk geld. 300 dollar omgezet en ik was opslag miljonair. Een dollar is meer dan 17.000 dong waard :) Daarna zijn we gaan eten in een heerlijk restaurant met zalig eten. Ik heb haar voor mij laten bestellen en het was echt super lekker. Ons voorgeregd had zelfs garnalen maar ik heb het helemaal opgegeten. Ongelooflijk lekker en ongelooflijk goedkoop. Voor nog geen 3 dollar een volledige maaltijd met alles erop en er aan.
Daarna heb ik opnieuw de motortaxi genomen naar een cafeetje dat Trang aanbevool. Zij was zelf met de scooter gekomen maar dus hebben we mijn chaufeur haar gewoon laten volgen. Die plaats was ook echt geweldig! Zo gezellig met live muziek en sfeerlichtjes in de bomen rond het terras. Wel heel trendy, onze drank heeft even veel gekost als ons eten van daarvoor. Maar dat geeft niet, het was echt heel fijn en het was ook super om Trang te ontmoeten want ze is zo vrolijk en lief!

Daarna een derde taxi terug naar het hostel genomen en nu, bijna 11 uur, nog snel een berichtje aan het typen. Het was een absoluut prachtige dag! Nu ga ik slapen want Carlos en ik hebben morgen alweer een tour geboekt door de Mekong Delta (langs de reistvelden en drijvende markten), die vertrekt al om 7:15, dus vroeg opstaan. Hopelijk valt het even goed mee als vandaag en krijgen we niet te veel regen, want vandaag was het bewolk met af en toe een plensbuitje. Het is wel nog steeds heel warm, maar ik heb de indruk dat het toch iets beter is dan in Siem Reap.

Ik ga slapen nu want ben echt heel moe!
Tot morgen, dikke kussen!
Kim

mellemel8 says:
love the food pics :)
Posted on: May 29, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!