AsiaVietnamHue

Lady, where you from lady?

Hue Travel Blog

 › entry 24 of 34 › view all entries

***English version to come soon***

Heb gisteren een beetje te veel zon gehad denk ik dus ben vandaag wat groggy... Heb lekker lang uitgeslapen en dan ingepakt (ik schrik er nog altijd van hoe halucinant veel bagage ik ineens heb) en ontbeten. De kakkerlakken waren inderdaad proper geelimineerd toen ik gisterenavond terug op mijn kamer kwam en er zijn geen nieuwe gekomen. Denk dat dat altijd dezelfde waren die zich in de dag verstopten en dan savonds water kwamen drinken van de badkamervloer. Enfin, meneer en mevrouw kakkerlak hebben hun beste tijd wel gehad nu en ik heb alweer echt zalig geslapen. 

Na het ontbijt ben ik naar het nieuwe hostelletje gewandeld, waar ik deze nacht nog ga slapen voor ik morgenavond vertrek naar Hanoi.

De dorm hier is dik in orde, alleen wel heel warm, maar tegen de avond koelt het hier wel altijd wat af dus ik neem aan dat het dan wel beter zal zijn. Heb een middagdutje gedaan en ben daarna vertrokken voor een wandeling in de stad, maar eigenlijk valt er hier niet veel te zien buiten de citadel, en die viel twee dagen geleden lelijk tegen. De stad is helemaal niet zo gezellig en aan de overkant van de rivier zijn er ook niet veel gezellige barretjes of restaurantjes om wat mensen te kijken, dus ik ben daar niet te lang gebleven. Ik blijf hier anders wel tuk tuk chaufeurs aantrekken als een magneet. Het zal zijn omdat ik altijd zo loop te zweten dat die denken dat ik dringend een lift nodig heb, maar ik begin het nu wel stilaan beu te worden. 

Er zijn nog wel een paar andere tombes die ik kan bezoeken maar aangezien de toegansprijzen hier zo hoog liggen en ik dan ook nog eens transport moet betalen heb ik daar niet zo veel zin in.

Ik heb de drie belangrijkste gezien dus daarmee is het wel genoeg geweest. Nu zit ik hier binnen gewoon te wachten tot het wat gaat overtrekken, want het is weer niet te doen warm en ik blijf liever wat uit de zon vandaag. k Ben bij terugkomst een bananenshake gaan drinken op een terrasje en heb een doosje pringles gegeten, want zo wat zout is ook altijd goed als ge veel gezweet hebt en dat heb ik wel...

Vanavond schrijf ik meer!
Saluutjes, Kim

*******************************************************

Ben deze namiddag terug de stad in getrokken om een ijsje te gaan eten in de DMZ bar. Daar heb ik op mijn eerste dag hier ook gezeten maar ik weet niet meer of ik dat toen geschreven heb. Het is daar wel leuk omdat ze er altijd Westerse muziek spelen en de tafels er altijd goed vol zitten, dus veel ambiance.

Tijdens het ijsje eten aan de praat geraakt met Vinh, een van de mannen die daar werkt als touroperator (die bar is ook een hotel en organiseert -zoals bijna elke bar en hotel hier- ook tours). Ik dacht tot 5uur te blijven en dan te gaan eten, maar het is uiteindelijk dik 6 uur geworden. Touristen ontmoeten is fijn, maar locals ontmoeten is toch altijd nog leuker.

Na mijn ijsje, een biertje en de babbel heb ik de straten doorgewandeld op zoek naar een restaurantje om te eten. De regen is pas om 5uur gekomen vandaag en heeft ook iets langer geduurd, dus ik wou voor de zekerheid toch maar niet buiten gaan zitten. Het heeft daarna wel niet meer geregend maar toch. Uiteindelijk in de Carambole bar beland, een Frans restaurant want ik had nog maar eens zin in een slaatje en daarvoor moet je bij de Westerse zaken zijn.

Het was echt super lekker. Ge kunt u niet voorstellen hoe veel zin ik soms heb ik een gewoon tomaatje met een vinegaiteke. Mmmmm. Op 't gemakske gegeten en nu terug in t hotel om te douchen en nog wat te lezen. Nee, hier verandert het uur niet, dus vanaf nu hebben we maar 5uur verschil meer tussen Vietnam en Belgie.

Het was al bij al een heel leuke dag vandaag. Het doet af en toe wel eens goed om gewoon en dag te doen wat je thuis zou doen: beetje langer slapen, rustig eten, een beetje rondwandelen, internetten, wat zitten babbelen... Dat is precies een beetje weekend dan, want de andere dagen doe je natuurlijk veel meer en dat is ook super fijn, maar zo wat luieren en rust mag er toch ook eens zijn hoor :)

Earth hour gisteren was heel leuk. Het was echt super gezellig met de kaarjes! Nee hier zijn de lichten van de touristische gebouwen enzo gedoofd, en de sfeerverlichting op bruggen etc.

En dan natuurlijk heel wat restaurants die mee deden en voor de gelegenheid candle light dineetjes aanboden. Maar de gewone winkels en mensen deden ook niet mee hoor. Deze morgen zag ik op CNN in New York de lichten uitgaan, daar was het verschil toch wel goed merkbaar. Toen ik hier opstond was het daar juist half 9 's avonds de vorige dag. Ja, 12 uur vroeger zeker dan hier in Vietnam?

Morgen vertrek ik inderdaad naar Hanoi maar dat is meer dan 12uur rijden dus dat is weer de slaapbus he. Die vertrekt pas om 5uur 's avonds, dus dan heb ik hier nog een dag. In de voormiddag heb ik kookles geboekt om mijn favoriet Vietnamees gerechtje klaar te maken. Dat restaurantje van gisteren organiseert dat elke dag en nu ik hier toch tijd te over had leek me dat wel eens leuk.

We gaan eerst naar de markt groentjes kopen enzo en dan maken we spring rolls klaar. Ik mag voor mij zelfs de vegetarische variant maken zei ze dat is geen probleem :) Ideaal want anders had ik garnalen moeten kuisen en daar heb ik nu precies wel geen zin in, haha. Als alles goed lukt zal ik dat thuis voor jullie ook eens doen :) Moet het wel eerst lukken natuurlijk :P Ik zal morgen voor ik naar Hanoi vertrek zeker nog laten weten hoe het geweest is.

Dinsdagochend kom ik dan in Hanoi aan en normaal gezien moet ik die dag ook nog wel een bericht kunnen sturen. Ik ga in ieder geval mijn best doen :)

Zo dat was het weer voor vandaag.
Groetjes aan iedereen daar en tot morgen!

Saluutjes, Kim

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hue
photo by: Paulovic