Ik heb de zon zien zakken in de zee

Nha Trang Travel Blog

 › entry 14 of 34 › view all entries
Our boat
***English version to come soon***

Heel goed geslapen op de bus, veel beter dan verwacht. Rond 6uur in Nha Trang aangekomen (prachtige zonsopgang boven het water gezien, met aan de andere kant van het strand de rijstvelden die zilver kleuren in het ochtendlicht en donkere bergen op de achtergrond. Het platte land is hier echt prachtig) en zonder veel moeite het hostel gevonden. Ziet er alweer goed uit, ik mag zeker niet klagen.
Snel een ontbijtje gegeten en dan beginnen rondshoppen voor een snorkeltour. Uiteindelijk een Duits koppel (Joachim en Hannah) tegen gekomen dat op het punt stond om er een te boeken en dan met hun mee gegaan. Uiteindelijk bieden al die operators toch ongeveer het zelfde aan en deze was bij de goedkoopste.
Lovely beach


Om half negen met de minubus naar de haven gereden en daar de boot genomen om enkele eilanden aan te doen en wat te snorkelen in open zee. Wat dat betreft kan Vietnam echt niet tippen aan Thailand: de stranden daar zijn veel mooier, net als de eilanden, het water is er helderder en er zit veel meer vis. Maar ik denk dan ook dat ik met Phi Phi vorig jaar de ultieme snorkellokatie wel al gehad heb. Het was in ieder geval heel fijn om terug even uit de stad te zijn en om eindelijk eens te kunnen zwemmen, want met al dat warme weer van de laatste dagen had ik daar wel heel veel zin in. De lunch smiddags was inbegrepen en best lekker, daarna op maar het volgende eiland om opnieuw te zwemmen. De Vietnamezen hier zijn echt karaoke-gek. Ergens halverwege de trip haalden ze ineens een geimproviseerd drumstel boven en moest ieder land een liedje zingen.
Fishermen's village
Ik was natuurlijk de enige Belg maar die gids kon wel lekker "ik heb de zon zien zakken in de zee" mee ten beste brengen, en het Duits koppel heeft met "Der noordsee kuste" (of hoe ge dat ook schrijft) ook wel lekker ambiance gebracht. Alleen de Chinesen waren er niet zo wild van. De tweede ronde was ieder voor zich: zingen, dansen of in het water springen, maar daar ben ik toch maar voor het water gegaan. We waren ten slotte daar om te zwemmen of niet soms? Er was ook een drijvende bar wat er eigenlijk op naar komt dat je rode wijn geserveerd krijgt terwijl je in open zee in zon reddingsboei ligt te dobberen. Waar halen ze het toch vandaan...? Heel vreemd maar wel best leuk.

Ik had beter moeten weten want na het snorkelen vorig jaar in Thailand was ik lelijk verbrand, maar had Kim een Tshirt mee genomen om in te zwemmen? Nee, natuurlijk niet.
Lovely beach
Mijn rug is dus weeral serieus naar de haaien. Het doet echt pijn! Maar er is zware airco op de kamer dus als ik mij vanacht niet te veel toestop dan heb ik morgen ipv zonnebrand waarschijnlijk een verkoudheid. Das in ieder geval al minder erg. Ik loop hier trouwens al dagen de snotteren en te niezen, das van al dat stof hier in de steden en in Siem Reap denk ik.

Het was vandaag dus in ieder geval een heeeel leuke dag en ik ben dus ook goed aangekomen in Nha Trang. Morgenavond alweer de nachtbus maar Hoi An dus lang blijf ik hier niet, maar dat is niet zo erg. De stad op zich is immers echt niet de moeite, en ik heb mijn portie visjes en zon gehad voor vandaag.

Ik schrijf morgen normaal gezien nog wel voor ik naar Hoi An vertrek, maar ook hier is het internet gratis dus het zou kunnen dat het bezet is... Ik doe in ieder geval mijn best. Nu ist hoog tijd om een hapje te gaan eten, en dan kruip ik vroeg mijn bed in want ik ben echt overhit na vandaag.

Groetjes,
Kim
kobro says:
Kim, wat een leuke verhalen, ga de rest snel verderlezen! Vraagje:
Hoe heb jij je ticket bangkok geregeld?
Ik ga met een vriendin in Augustus en ben aan het orienteren Thailand en dan wellicht Laos, schijnt ook geweldig te zijn.
Veel plezier daar & groeten,
Koos
Posted on: Mar 27, 2009
zazoentje says:
Hey Kimmie!! heb je naar een nemo vis kunne zwaaien??? hihih, zoentje
Posted on: Mar 21, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Our boat
Our boat
Lovely beach
Lovely beach
Fishermens village
Fishermen's village
Lovely beach
Lovely beach
Nha Trang harbor
Nha Trang harbor
Sailing away
Sailing away
Another singing guide...
Another singing guide...
Lovely beach
Lovely beach
Nha Trang
photo by: rotorhead85