AsiaVietnamHanoi

Happy birthday to you...

Hanoi Travel Blog

 › entry 33 of 34 › view all entries

...Happy birthday to you. Happy birthday dear papa! Happy birthday to you :)
Hip hip hip hoera. Hip hip hip hoera! Hipperdepipperdepip, HOERA !

***English version to come soon***

Ik ben echt niet zo geweldig goed gezind vandaag. Deze morgen opgestaan en ik dacht fuck, dit is mijn laatste dag... en sindsdien ben ik een beetje depressed. Tijdens het ontbijt hoorde ik ineens een bekende stem dus ik loop de hoek om naar de computers en daar kwam ik Fiona tegen. Ik wist dat ze ook in Hanoi was want we hadden vanavond afgesproken, maar het was wel grappig dat ze in het zelfde hotel verblijft als ik, nota bene in dezelfde dorm. Maar ze was pas vanochtend om 4uur toegekomen van Sapa dus dat verklaart wel waarom ik haar nog niet gezien had.


Snel mijn eitje opgegeten en dan even gaan shoppen bij het meer. Ik had mij voorgenomen om niets meer te kopen maar dan toch nog een leuk verjaardagscadeautje voor de papa tegen gekomen dus dat kon er dan nog wel bij ;) Serieus liggen afbieden wel, want mijn geld is bijna op en ik wil liever niet nog meer moeten afhalen, want dong naar euro wisselen is gewoon nutteloos. Alles wat ik overheb is verloren dus beter alles op doen. Hopelijk kan ik nog net de hotelrekening en de bus naar de luchthaven betalen morgen, dat zou ideaal zijn.

Na het shoppen (het is weer gezellig warm vandaag, als de zon nu toch ook eens zou willen schijnen zou het helemaal perfect zijn) terug naar het hotel gewandeld want ik had niet echt gemoedsrust voor ik gepakt had. Er is een sprankeltje hoop! Ik kan natuurlijk moeilijk schatten hoe zwaar mijn rugzak weegt maar ik denk dat hij onder de 20 kilo blijft, en ik heb ook alles in 1 zak gekregen.

Ik ga alleen belachelijk veel kleren moeten aandoen morgen en ik heb ook twee T-shirts en een broek achtergelaten die niet meer mee terug naar huis gaan... Alleen is het probleem nu wat verplaatst naar de handbagage. Ik had nooit gedacht dat er zoveel spullen in dat kleine Eastpak rugzakje konden maar het heeft mij verbaast! Nu vrees ik dat de handbagage meer weegt dan ze mag wegen, maar ik weet eigenlijk niet of ze dat nakijken... Ze wegen dat in ieder geval niet bij de check-in, dus dat is goed. Maar als ze dat gaan wegen op diene band bij het "doorkijkmachien" dan heb ik wel een probleem, want wat gaan ze dan doen als dat teveel weegt? Mij spullen laten achterlaten of mij terugsturen naar de check-in? Maar dan is wel mijn grote rugzak al weg dus dan moet ik de volledige handbagage inchecken en dan zit ik gegarandeerd los over de 20 kilo. Ik ben dus weer wat doemscenario's aan 't opdoeken maar ik ga er nu even vanuit gaan dat het in orde komt. Zal wel een teleurstelling worden als dat morgen niet zo blijkt te zijn, want ik wil echt zooo hard niet bijbetalen.

Om vier uur komt Fiona terug van haar rondwandeling door de Franse wijk (maar die had ik al gezien) en dan gaan we samen een terrasje doen en deze avond eten. Ik ga eens uittellen hoeveel geld ik nog over heb en hoeveel ik nog mag opdoen. Als ik nog veel over heb zal ik niet anders kunnen dan nog soevenirs bijkopen he ;) Maar ik denk dat het eerder het tegenovergestelde zal zijn. Voorlopig zit ik in ieder geval nog altijd zwaar onder het budget dat ik voor ogen had, en dat is met al mijn aankoopbuien inbegrepen, dus eigenlijk mag ik niet klagen. Zolang ik niet voor de bagage moet bijbetalen is dit echt een super goedkope vakantie geweest!

Ik ga nog wat rondwandelen nu denk ik, en aan het meer wat van de laatste uurtjes genieten. Inpakken is toch zo klote! Bijna even erg als uitpakken als je weer thuiskomt. Brrrrr...

**************************************************************

Het weer was echt heerlijk gisteren. We hebben zelfs even de zon gezien! Nog wat rondgelopen zoals gepland en dan om 4uur met Fiona vertrokken om terrasjes te doen. Mijn laatste Saigon biertje gedronken en dan drie kwartier lopen zoeken naar een restaurant dat Amber aanbevolen had, maar het adres dat ze had opgegeven klopte langs geen kanten. Uiteindelijk hebben we een boekenwinkel gevonden waar ze de lonely planet verkochten en hebben we daarin het juiste adres opgezocht. Het was een wat duurder restaurant maar het eten scheen er heel lekker te zijn dus aangezien het voor ons alle twee de laatste avond in Vietnam was vonden we dat wel kunnen. Het eten was inderdaad overheerlijk en zo veel! We waren alle twee overeten. En nu het weer hier warmer wordt konden we ook heel de avond buiten op het terras zitten dus dat was echt fijn. Het was een super leuke avond.

Tot gauw :S :)
Kim

Africancrab says:
I don't know what you wrote but it sounds exciting. The photos tell of a happy day, he-he!
Posted on: Jun 28, 2009
FlyingDutchman79 says:
Kim, bij het "doorkijkmachien" gaan ze echt niet zitten wegen, dus no worries. Gewoon doen alsof de rugzak niet zwaar is, dan let niemand erop.
Posted on: Apr 06, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
4,206 km (2,613 miles) traveled
Sponsored Links
Hanoi
photo by: mario26