First day in Siem Reap

Siem Reap Travel Blog

 › entry 5 of 34 › view all entries

Arrived well in Siem Reap. Hostel looks amazing. Will visit tempels tomorrow! So exited :)
But I miss my BKK TB Gang already!!!

Perfecte vlucht naar Siem Reap achter de rug. Mooi op tijd geland en daarna naar de immigratie controle. Die mensen vonden blijkbaar iets vreemds aan min naam want ze waren heel de tijd over me bezig. In Khmer natuurlijk dus daar verstond ik geen woord van, maar ik hoorde altijd mijn naam. Dat zijn dan staatsofficieren... hahaha. Eerst maar gedaan alsof ik niets hoorde maar op den duur dacht ik dat ze me misschien terug naar de vorige rij riepen omdat er iets niets was ingevuld. Niet dus, want altijd als ik dan keek zaten ze daar gewoon op een rijtje te lachen of te doen alsof ze mijn pasfoto in hun binnenzak gingen steken ipv in mijn visum.

Enfin, vriendelijk waren ze wel. De tuk tuk chaufeur van het hotel die me ging ophalen stond er al braaf te wachten en van hem heb ik dan uiteindelijk vernomen dat ze mijn naam raar vinden omdat ze dachten dat ik Chinees ging zijn (You come for pick up hostel? Euh, ja, dat ben ik die naam op uw plaatje. Aaaaah!  -stilte- And you name really Kim? Ja... Oooooh! Me think you Chinese girl) Hahahaha.

Siem Reap is echt platte land, met stoffige wegen, oude autos, buffels die grazen in de rijstvelden langs de weg en mensen met paard en kar. Het hostel is ook heel rustig gelegen en absluut prachtig. Is niet echt een hotel maar eerder alsof je bij de familie in hun huis verblijft. Ik had een kamer met airco geboekt maar blijkbaar is er een gat ziek die daardoor langer blijft en dus was de kamer niet vrij.

Vandaag dus nog even ventilator maar wel serieuze korting op de prijs dus geen probleem :) De mensen hier zijn echt ongelooflijk lief.

Nu ben ik klaar om het stadje in te trekken en een en ander te regelen voor de komende dagen. Ik hou jullie op de hoogte :)

*********************************************************************************************************

Half 8 savonds hier nu. Ik had normaal afgesproken met iemand om samen te gaan eten maar heb nog steeds geen belwaarde dus kan haar niet berijken... We gingen normaal samen de tempels bezoeken morgen maar dat zullen we nu wel niet meer geregeld krijgen... Is best wel jammer :( Heb ondertussen wel een wandeling door de stad gemaakt (echt extreem warm maar heel rustig en gezellig), de straat oversteken is hier voor de verandering geen probleem. Ook een ticket gekocht voor de bus naar Ho Chi Minh binnen enkele dagen. Straks nog even informeren naar een Tuk Tuk want ik zal de tempels morgen alleen bezoeken maar er is nu natuurlijk nog niets geregeld... Verder is alles heel goed. Ik kijk al uit naar morgen!

Groetjes,
Kim

Pearl510 says:
Helaba nanni! Ja het is hier echt heel fijn. Ik probeer zo veel mogelijk te schrijven hoor zodat ge weet waar ik ben en wat ik aant doen ben. Oooh, buikgriep? Dat is wel ne mindere zeg! Zie maar dat ge snel genezen bent hoor! Want ik verwacht u in de luchthaven als ik terug kom he ;)
Groetjes, Kim
Posted on: Mar 12, 2009
aiohdmg says:
I am miss you too my Princess!!!
Posted on: Mar 11, 2009
zazoentje says:
hey hey liefste Kimmie, super leuk te horen dat het zo goed met je gaat. Wat een avontuur maak je daar toch mee, alle zo lijkt dat toch als ik alles zo lees..; druk druk druk hahaha
merci voor alle moeite doe je in men thesis gestoken hebt. Ge hebt da echt super aandachtig gelezen precies amai zelfs comma's en punten en zelfs ne naam van ne auteur had ge verbeterd man man!!

ik heb den 10e de verrassing van men leven gehad... er lag een puzzrlstukje onder mijn kussen... ik heb moeten huilen van ontroering. Je bent de beste vriendin die ik ooit gehad heb!!!!!!!!
ik lig hier ondertussen met mijn gat in de patatten... buikgriep... volgende week nem ik een week thesisverlof.. april is wat te nipt... maar geen nood, ik neem een dag verlof hoor als jij terug komt hahaha!!!

dikke dikke zoen en tot snel
die site is echt super om u zo wa te kunne volgen!!!!
dada
Posted on: Mar 11, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling