Cambodia weather teaches me to walk slooooowly...

Siem Reap Travel Blog

 › entry 6 of 34 › view all entries

Vroeg opgestaan vandaag en ontbeten in het hostel. Het zijn toch echt zon fijne mensen hier en het ontbijt was ook heel lekker. Aant tafel kennis gemaakt met een lief klein kikkertje en een Indonesisch gezin dat spijtig genoeg vandaag verder reisde naar Phnom Penh. Daarna gelukkig toch nog een tuk tuk chaufeur te pakken gekregen om met mij de tempelsite rond te rijden. Begonnen met de hoofdtempel Angkor Wat en daarna de rest van het "kleie circuit"gedaan. s Middags lunch gegeten bij een van de kleine kraampjes rond de tempels en daarna nog even verder enkele andere bouwwerken bezoeken. De drankjes en souveniers (postkaarten, armbandjes, boeken,...) worden hier allemaal door de kindjes verkocht (dat vinden toeristen natuurlijk aantrekkelijker) en die spreken verbazend goed Engels en zijn verbazingwekkend klever. Voor ik de eerste tempel binnen ging wilden ze me drinken aansmeren (een een guideboek die ik ook gekocht heb) maar dat wou ik niet. Dus dat meisje zegt "ok remember me, when you come back you buy my drink ok?" En ik zeg jaja om van haar gezaag af te zijn, maar toen ik uit de tempel kwam (bijna twee uur later) had ik echt wel dorst en dus vraag ik aan het eerste kind dat naar mij komt een fles water... Nog geen twee seconden later staat dat eerste meisje langs mij haar beklag te maken dat ik beloofd had om bij haar te kopen! Moet ge weten dat het daar sochtends dus stikt van de toeristen he! Heb ik mij nog dik int zak laten zetten ook met die stomme dollars... Ze vroeg 10 dollar voor een fles water maar ik ben nog zo het Thaise geld gewoon dat ik dacht, oh, 10 Bath, dat is ok. 10 Bath is 10 frank... 10 dollar is 8 EUR. Ik was zoooo pissed toen twee minuten later mijn frank viel. Maar ja die dollars zien er ook uit als speelgoedgeld hoe moet een mens daar dan serieus mee om springen. Dat gaat nog gevaarlijk worden tijdens het shoppen ;) We hebben dus in ieder geval weer iets bijgeleerd dat in Vietnam ook nog goed van pas zal komen. De rest van de dag heb ik vlijtig aan al de kindjes snoep uitgedeeld en conversatietjes gevoerd, en geen last meer met ze gehad. En ze zijn echt wel slim hoor! "You buy my postcard lady? No honey I dont want your postcard. 10 postcard 1 dollar" Ik duik mijn rugzak in. "You gonna give me money?  - No I dont give you money.  - You give me candy? -Uhuh. Ah, you nice tourist. Where you from lady? - Belgium. - Belgium: capital Brussels. - Yes! How do you know? - I learn from tourist. You want me guide for tempel? - Yes but I dont pay you for it. - No you give me some more candy lady! Tempel entrance over there". Die kinderen zijn bij momenten genialer dan Angkor Wat zelf lol.

Ik was wel wat slap vandaag dus ik ben niet zo heel lang in de tempels gebleven, hoewel het beter ging na de lunch. De warmte denk ik, en ook wel het feit dat ik de laatste dagen niet zo veel gegeten had. In die hitte heb je niet bepaald honger dus at ik meestal sochtens fruit en dan niets tot savonds als het koeler was. In Bangkok was dat goed te doen maar in de hitte tussen de tempels heb je toch wel meer calorieen nodig. Dus vandaag weer mooi drie maaltijden gegeten en nog stees niet ziek. Hopelijk blijft dat zo.

Tegen 1uur terug in het hotel en gedouches en even geslapen. Is hier echt wel nodig want het is kokend warm. Daarna de stad in gewandeld om nog een tempel te bezoeken. Normaal wandel ik altijd zo snel mogelijk maar hier heb ik geleerd om te kuieren. Nu drup ik nog altijd helemaal na een tijd, maar wel pas tegen dat ik aan de andere kant vd stad ben ipv na twee minuten. De tempel was niet veel speciaals maar ben er wel een heel lieve Cambodiaan tegen gekomen wienst naam ik niet heb kunnen uitspreken, laat staan onthouden, en een monnik. Heel fijn want ik wou altijd al eens met een monnik praten maar om die mensen nu direct aan te spreken... Een uurtje zitten babbelen over Belgie en Cambodia en vooral over de taal, want die man was blijkbaar literatuur student en oefende Spaans in de tempel. Daarna gaan eten in een van de kleine restaurantjes. Hopelijk word ik daar niet ziek van, het was in ieder geval heel lekker. Gegrilde aubergines met tomatensaus en nog van alles :) Ik was natuurlijk direct verkocht toen ik het woord aubergines zag staan. Lekker stokbrood bij gekregen en anderhalve liter water binnengespeeld, wat het totaal van de dag op 4 liter brengt. Was nog best grappig want teraijl ik zat te wachten op mijn eten stopte er ineens een tuk tuk en de ober liep naar buiten want die bracht blijkbaar de tomatensaus, in zon emmertje met een lepel in. Hahaha, hij had ook gewoon mogen zeggen dat ze op was maar ik vond het toch lief dat hij er andere heeft laten brengen.

Daarna terug naar het hotel gewandeld en nog aant nagenieten van een echt zaaalige dag tussen die prachtige tempels en in dat lieve stadje Siem Reap. Dit is echt zon leuke plaats! Straks vroeg gaan slapen want morgen vertrek ik al om 5:30 naar de tempels om de zonsopgang gaan te bijken. Zien dat ik uitgeslapen ben dus.

Ik schrijf snel weer,
Groetjes!
Kim

zazoentje says:
oooooooooooooh da van da kindje die een ronleiding wou geven voor snoep... hoe je dat schrijft, ik ken het me al helemaal voorstellen;.. ge kent me he, mijn hartje is direct verkocht!!!
sorry Kimmie dat ik al even niets had laten weten, ma ik heb serieus afgezien met diene griep... een hele week thuis gezeten. Nu ben ik gestart aan een thesisweek jakkie... gene paniek, ik zal er staan aan de luchthaven MET spandoek hahahaha
zoentje
tot snel
Posted on: Mar 16, 2009
KeikoCreative says:
Hi Kim, congrats on your featured blog:)
Posted on: Mar 13, 2009
Verheyden says:
Hallo lieve, lieve Kim,

Wij vinden het hier oh zoooooo fijn om al je berichtjes te lezen! Het is zo plezierig te lezen hoe goed het daar met je gaat en hoeveel je geniet van je reis.
We wensen je vanuit het verre (en koude) Belgiƫ nog heel veel plezier en vele unieke ervaringen. Blijf voorzichtig en geniet met volle teugen.
We houden van je.

mama, papa en Dennis
Posted on: Mar 12, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling