Big circle tour

Siem Reap Travel Blog

 › entry 7 of 34 › view all entries

Vandaag de grote tempeltour gemaakt en ook de meer afgelegen tempels bezocht. Ik heb nu zowat alle hoogtepunten van Angkor gezien denk ik. Het was absoluut de moeite waard maar ook heel vermoeiend en veel duurder dan gepland. 30 Dollar betaald aan transport alleen, en dan nog weer maar eens afgezet door een dame die me te weinig wisselgeld heeft teruggegeven. Ben voor de moment dus redelijk slecht gezind... Morgen zou ik normaal een boottocht over het meer maken maar aangezien het budget niet echt loopt zoals gepland twijfel ik daar nu nog wat over. Aan de andere kant valt er voor de rest niet veel meer te doen en om heel de dag in het hotel te zitten op mijn laatste dag heb ik ook niet veel zin. Op de koop toe nog een fles water in mijn rugzak uitgelopen ook, maar zonder erg.

Het is mijn dag niet denk ik, vrijdag de dertiende voor iets zeker?

De zonsopgang was verder wel heel mooi. Daarna zeer lekker ontbeten en verder getrokken naar de andere tempels. De grote toer heeft meer maar veel minder toeristisch tempels dan de kleine toer die ik gisteren gemaakt heb. Dat komt omdat mensen die maar een dag in de stad zijn niet de tijd hebben om deze te bezoeken. Persoonlijk vind ik de grote toer eigenlijk veel interessanter, hoewel er natuurlijk weinig aan de pracht van Angkor of Bayon kan tippen. Veel meer vervallen maar wel veel charmater zijn de meer afgelegen tempels. Ik ben nu 6 dagen hier en mijn eerste geheugenkaart van het fototoestel is al vol. Schandalig is dat, zo kan ik er binnenkort dus waarschijnlijk ook weer een bijkopen.

Maar jullie zullen dus niet gezegd kunnen hebben dat ik niet genoeg fotos maak in ieder geval.

Na de grote toer hebben we ook nog een tweede tempelcomplex bezocht, op zon goede 20 kilometer hier vandaag. Heel mooi ook maar de rit erheen was eigenlijk nog leuker, door kleine dorpjes en over het platteland. Het leven is hier toch zo rustig, het moet zo fijn zijn om hier te wonen. Die kinderen hebben dan misschien wel geen school en geen TV maar hun leventje ziet er zo ongedwongen uit! Echt iets om jaloers op te zijn. Iets om minder jaloers op te zijn is de manier waarop ze zich op scootertjes wringen. Het rijdt hier vol van die Vespa achtige dingen en hoe meer volk ze daarop stoempen hoe beter. Het record tot nu toe staat op vader, moeder, drie kleuters en een fiets.

.. maar ook drie volwassenen en een lading kartonnen dozen is absoluut geen probleem. Het zijn nu wel kleine mensen maar toch!

Tenslotte ook nog een wandeling gemaakt door een van de bossen om een rivierbeding te bekijken waarin eveneens beeldjes zijn gehouwen. Echt niets speciaals maar de wandeling was wel heel leuk. Anderhalve kilometer maar, maar toch een goed uur geklommen tot op de berg want in die hitte hier gaat zoiets langs geen kanten vooruit. Eens boven dan maar een verfrissende "douche" genomen onder de waterval om af te koelen. De afdaling ging heel wat vlotter :) Onderweg veel vlinders (hele zwermen) en ook de nodige apen gezien, maar vooral leuk om even uit de stad  te zijn.

Ondertussen nog steeds niet beslist wat ik nu morgen ga doen... Misschien beter eerst even wat te eten vinden. Ben trouwens niet ziek geweest van de tomatensaus in de emmer :)
Groetjes,
Kim

mellemel8 says:
i want to go here soon!!!!!!
Posted on: May 29, 2009
zazoentje says:
hey Kim, ge ziet, ik heb u altijd al gezegd dat je op moet passen met vrijdag de 13e he... en je ziet...
een zonsopgang... wauw da lijkt me dus echt gewoon te zalig he!! super gewoon!! ik hoop dat je daar veel foto's van hebt hmmm
en wat lees ik daar, apen en vlinders, zalig gewoon!!
ik hoor het, het is daar een pracht van een ervaring!! zalig gewoon. ik kijk er al naar uit dat je me het hele verhaal kan doen met de foto's!!!

dikke zoen en eum... ik zit nu elke avond onder mijn kussen te kijken als een klein kind!! kei ief da kaartje, EN een 2e stukje... spanneeeeend.
Posted on: Mar 16, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling