Angkor beer and pizza :)

Siem Reap Travel Blog

 › entry 8 of 34 › view all entries

Super slecht geslapen vanacht door de felle wind (en ook wel door de graafwerken die ze vlak onder mijn raam aan het uitvoeren waren, en die stoppen snachts niet hoor want dan is het koeler en doen ze net extra goed door).

Vanochtend toch maar besloten om naar de drijvende dorpen te gaan. Enfin, gisterenavond eigenlijk al. Er was eerst met de chaufeur afgesproken om 5 uur om de zondsopgang te zien, maar dat heb ik naar 8uur verzet zodat ik in het hostel kon ontbijten en minder geld moest opdoen :) De boottocht duurde 2 uur en koste 20 dollar. Schandalig veel vind ik dat, maar ze wilden nix van de prijs af doen en ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. De tuk tuk rit naar de "haven" was wel echt prachtig, tussen eindeloze rijstvelden en lotusplantages door en langs kleine dorpjes.

Langs de straat zo vroeg op de ochtends niets dan schoolkinderen in blauw/wit uniform die het afval opraapten en in brands staken. Blijkbaar beginnen zij zo de schooldag op zaterdag, want jaja, ze moeten hier ook op zaterdag naar school. De meeste gaan wel maar een halve dag, zodat ze de rest van de dag thuis kunnen helpen of naar de tempels kunne toeristen ambeteren. De lessen zijn daar blijkbaar op afgestemd want anders sturen de ouders hun kinderen niet. Kleuterschool is er niet dus de allerkleinsten die lopen de hele dag rond. Laatst nog moesten we stoppen op een kudde koeien over te laten steken en bleek daar ineens een blote peuter achteraan te lopen met zon stok in zen handje "hop hop" te roepen. De minimumleeftijd om koeien te hoeden ligt hier dus heel laag :)

De boottocht zelfs was fijn maar ik heb er al betere gehad (Thailand).

Het is natuurlijk ook droog seizoen dus dan staan de rivieren laag en is het water modderig. Ik kan me voorstellen dat het in de regentijd wel veel mooier is. Wel een drijvend schooltje bezocht en dan ook maar ineens schriftjes gekocht voor die kinderen. Als ik dan toch geld aan het uitgeven ben geef ik het liever aan zo iets dan aan een of andere verkoopster die te weinig wisselgeld geeft ;)

Daarna terug naar de tempels voor een laatste groep gebouwen te bezoeken. Nog eenzamer dan de vorige maar zoooo mooi! Helemaal tot boven geklomen en daar een uur van het uitzicht en de wind zitten genieten, want de bewolking van sochtends was rap over en het was weer beestig heet vandaag.

Na de tempels heb ik mij laten afzetten in Siem Reap zelf en ben ik een ijsje gaan eten in zon typisch amerikaanse bar.

Mijn ijsje heette "strawberry lover"hahaha echt iets voor mij. De airco deed ook heel erg goed want daar heb ik dus gemerkt dat ik verbrand ben op mijn armen. Dan op de tuk tuk denk ik, alhoewel ik niet gemerkt had dat ik in de zon zat, maar met die wind voel je dat natuurlijk niet zo. tIs hier trouwens half 7 savonds nu mama ;) Na het ijsje wat rondgewandeld en daarna op een terrasje onder de ventilator gaan zitten Angkor bier drinken. Ik dacht, dat moet ik toch ook eens geproefd hebben voor ik hier vertrek. En ik moet zeggen het was echt wel lekker, dat smaakt best zon koud biertje als het zo heet is. Maar stijgt ook wel snel naar je hoofd! Dan maar besloten om ineens ook te eten, dus lookbroodjes besteld als voorgeregd en pizza als hoofdgerecht. Was echt heeel lekker.
Ik had nog eens zin in iets westers zo af en toe, want het eten is hier echt heel lekker maar niet hartig weet je wel. Zon goede witte saus of een pizza met veel kaas, dat mis ik soms wel. Nog gratis ananas en banaan gekregen als dessert en daarna naar het hostel gewandeld.

Op weg nog even gestopt bij de minimarkt om crackers en la vache qui rit te kopen voor morgen op te bus, en nu een mailtje aan het typen. Ik ga het hier echt wel missen want dit stadje is zo lief en rustig en de mensen zijn zo vriendelijk. Ik merk ook dat de tuk tuk chaufeurs me beginnen te kennen, vooral omdat ik ze nooit neem denk ik. Overdag rijdt Sina met mij rond, dat is een chaufeur van het hostel, maar als ik in de stad wil zijn wandel ik altijd omdat ik het nu eenmaal stom vind om voor die dikke kilometer een tuk tuk te nemen.

Maar net als kinderen die kaartjes en boeken verkopen heb je hier ook tientallen tuk tuks langs de baan die steeds roepen of je soms geen rit wil. Je kan hier letterlijk geen 10 meter lopen of je moet wel ergens een verkoper afwijzen. Maar dat is niet erg hoor iedereen is heel vriendelijk. Ik vind het altijd zo grof als ik zie hoe sommige toeristen die mensen gewoon straal negeren of afsnauwen... Maar je kan inderdaad wel niet tellen hoe vaak je op een dag "lady, tuk tuk lady"of "You buy postcard from me lady?"hoort en hoe vaak je op een dag "no thank you" en "Im from belgum" zegt, want dat vragen ze ook altijd. Maar de laateste twee dagen moeten de chaufeurs al lachen als ze me zien komen en dan roepen ze "tuk tuk?" maar dan zie ik zo dat ze toch al weten dat ik altijd te voet ga.
Een vroeg er zelfs waarom ik er vandaag zo triest uit zag haha. Ik was helemaal niet triest maar wel stik kapot en overhit en moe en spierpijn en verbrand... maar ik heb dan maar gezegd dat het was omdat ik morgen moet vertrekken en dat vond hij een goede rede :) Ik ga het hier ook wel echt missen, maar het heeft nu ook wel lang genoeg geduurd. Ik kijk ook heel erg uit naar de volgende halte!

Ik schrijf morgen of overmorgen weer,
Saluutjes en dikke knuffel,
Kim

zazoentje says:
Typisch voor u om toch nog eens iets te laten vallen over da wisselgeld hahahaa zoooo typisch...
en wat betreft da eten... ik zal vogelnestjes voor u maken als je terug bent hahaha ;)
dikke knuffel en een por op u rode arm hahaha

mijne facebook is veel minder groen, er is geen kimmie om mij te bekogelen met al die planten hahaha
Posted on: Mar 16, 2009
Pearl510 says:
Hallooo! Ja tot nu toe heeft elk hotel al internet gehad (al dan niet betalend) of een internet cafe tegenover de deur, dus ik mag niet klagen. Maar het is ook wel leuk hoor om zo elke dag iets te laten weten. Zo hoor ik van thuis ook nog eens iets he :) Hoe is het daar? Wens Fayke zeker veel succes he met haar eindwerk! Welke dag was dat weer? Ik ga voor haar duimen zenne!
Groetjes, Kim
Posted on: Mar 15, 2009
sueshi says:
Hey Kim, ik ben net bij met al je berichten te lezen. Waauw wat lijkt het daar leuk en mooi te zijn. En het lukt precies wel echt goed om dat allemaal in je eentje te fixen. Leuk dat de mensen je daar al kennen dat lijkt me ook een zeker gevoel van veiligheid te geven. Hoe doe je dat trouwens om zo vaak te kunnen schrijven, je gaat percies elke dag naar een internet café ofzo... Alles slaaplekker zal ik maar zeggen, hier is het 15.00 uur maar jij zal misschien al wel in je bedje liggen. Ik lees de volgende keer je avonturen graag verder!
Posted on: Mar 14, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling