Palm Cove

Palm Cove Travel Blog

 › entry 3 of 11 › view all entries

Palm Cove

Sinds een maand maar weer eens een verhaaltje hier.

Allereerst heb ik dus besloten om langer in Australie te blijven, en na Australie ook nog door Nieuw-Zeeland en Azie te gaan reizen. Ik ben dus waarschijnlijk pas ergens in maart weer terug in Nederland..

Verder: mijn australische telefoon ben ik kwijt geraakt dus heb nu een nieuw nummer: 0405681487. Leuk als jullie iets sturen! En mailen kan altijd. Mijn nederlandse telefoon staat niet vaak aan, ivm met campings zonder stroom, dus die gebruik ik bijna nooit meer.

Koen en ik staan nu in Palm Cove, daar hebben we een baantje geregeld in een bar/restaurant, met een Nederlandse eigenaar. Nadat we de campervan gekocht hadden in Cairns, moesten we namelijk eerst nog onze auto registreren in de staat waar we waren (Queensland), maar voordat dat kan heb je eerst een 'roadworthy certificate' nodig, dat is te vergelijken met een hele strenge APK keuring. Ons was verteld dat alleenmaar over de ruiten en banden etc. ging, maar nu bleek dus dat we eerst onze campewr moesten laten repareren. In totaal hebben we voor ongeveer 1200 dollar (+/- 750E,-) aan reparaties (2 nieuwe accu's, vastlassen stuurkolom (wat levensgevaarlijk was als we het niet hadden laten repareren), nieuwe band en nog wat kleine dingen) moeten betalen maar nu kunnen we eindelijk zorgeloos rondrijden in onze auto. De auto hebben we gefixt in Bowen, een klein plaatsje tussen Cairns en Brisbane, waar veel werk in de fruit-picking zou zijn. In Bowen is ook de 'Big Mango' (zie foto's) een van de 'big-things' die door heel australie staan. Dat is dus gewoon een grote lelijke betonnen mango. Tegenover de Big Mango was een parkeerplaatsje wat door heel veel bhackpackers gebruikt werd als gratis camping, heel gezellig daar. Veel mensen ontmoet, vrienden gemaakt met een groep van 3 Engelsen en Zweedse meisjes die samen reisden. Alleen er was geen werk in Bowen omdat het seizoen pas net begonnen was.. Toen besloten om dan maar een ander baantje te zoeken en Koen gebeld naar een beach-bar in Palm Cove, waarmee ik in Nederland al contact mee had gehad. Daar konden we eigenlijk meteen aan de slag nadat we verteld hadden dat we veel ervaring hadden, en alles een beetje overdreven hadden...

Dus nadat de camper eindelijk 'roadworthy' was, gingen we hier, naar Palm Cove, toe. Eerst gingen we nog een weekendje vissen met een Australier die op dezelfde parkeerplaats stond en heel de dag door wiet rookte en in een Saab 93 Turbo reed. Het vissen was echt fantastisch. In the middle of nowhere in een zoutwaterrivier vol met krokodillen heel de dag lang een beetje vissen met iemand die er verstand van had. 's ochtends een paar 'mudcrabs' aan de haak geslagen en die vervolgens in wat water levend gekookt en daarna op je boterham, heerlijk!

De laatste avond met die Australier wat gaan drinken, maar dat liep fout af.. Hij was een beetje dronken en had al een tijd geen wiet meer dus hij begon ruzie te zoeken met andere backpackers op de parkeerplaats en het eindigde ermee dat hij een boomstronk door een achteruit van twee franse meisjes gooide en de volgende dag ons ging bedreigen dat we niks tegen de politie moesten zeggen en dat ie ons zou komen opzoeken in Palm Cove..

Nu hier 3 maanden werken en geld verdienen!!

Foto's: http://picasaweb.google.com/joeptweety/Juni02

groetjes uit Oz!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Palm Cove
photo by: Lebu29