Darwin

Darwin Travel Blog

 › entry 4 of 11 › view all entries

Darwin

Zo, voor de verandering weer eens een verhaal van mij hier.

De laatste 6 weken zijn iets anders gelopen dan gepland; ik eindigde mijn vorige bericht met 'nu hier 3 maanden werken geld verdienen'. Dat liep dus net even iets anders.

Ik begon dus met werken in de Apres Beach Bar & Grill, een restaurant/bar, 2 nederlandse eigenaars, en 80% nederlands personeel oid.

De eerste paar keer werken ging goed, alleen na de eerste week kreeg Koen (mijn reismaat) bijna geen uren en zeiden ze tegen hem 'Als je niet wilt afwassen, krijg je ook geen uren achter de bar' of iets van die strekking.. Toen een paar gesprekken met de barmanager gehad en blablabla, maar er veranderde niks. Daarnaast kwam er ook nog bij dat ik wel ongeveer 50uur per week draaide tegen slechts 10dollar bruto (=4,20€!!) per uur. In het begin was dat nog wel te doen, maar door de combinatie van slechte behandeling van het personeel (veel gezeik en gedoe met uitbetalen, betalen voor je eten in de pauze als je 13uur op een dag werkt, alleen water of aanmaaklimonade mogen drinken tijdens het werk. gebroken glazen werden van de fooienpot betaald, schelden op personeel etc..), slecht geld, weinig uren en het chagrijnige hoofd van de twee nederlandse eigenaren hebben besloten te stoppen met werken.

In de tijd dat ik bij (cr)apres werkte wel een superleuke tijd gehad met de collega's (onder andere Ike, mijn gaybarmanager, barman Marne, op het eerste gezicht een aardige gozer, maar bleek een idioot te zijn die ons bedreigde, en waitster Lenny...) veel strandfeestjes, veel feesten bij mensen thuis en veel uitgeweest in Cairns enz. enz.
En we stonden op een camping aan het strand op kruipafstrand van apres, dus dat kwam ook goed uit. Koen had ondertussen aangepapt met Amy, een Australisch meisje (model), dat oorspronkelijk uit Darwin kwam, maar nu met haar moeder, Alex, in Palm Cove woonde.


Na ong. 2 weken in Palm Cove belde koen weer eens met een duitser die we ontmoet hadden in Brisbane, en die was toevallig in Cairns met zn vriendinnetje! En die zou snel weer terug gaan naar Duitsland en hij wilde wel met ons gaan reizen.. Toen dus maar even afgesproken op onze camping.. Alleen, we hadden het zo naar onze zin op de camping met feestjes en muziek, achter lopen met betalen enook dat het 1 grote rotzooi was op ons campingplaatsje, waardoor we na 20 waarschuwingen toch uitendelijk maar van de campsite zijn afgeschopt.

Dat gebeurde ongeveer 2 weken geleden, rond dezelfde tijd iig dat we wilden gaan stoppen met werken in Palm Cove.

We hadden toen opeens geen plek meer om te slapen, aangezien de dichtsbijzijnde camping 30mins. verderop was. Toen heeft Isaac, een jongen uit Palm Cove die een appartementje had, ons aangeboden voor een tijdje op zijn parkeerplaats te staan, totdat we vertrokken.

Het plan was namelijk om te vertrekken naar Darwin, nadat we daar veel mooie dingen over gehoord hadden (via Amy en Alex): heel veel werk vooral.

En toen begon het gezeik met Apres pas echt. Toegegeven: op zaterdagavond tegen de manager zeggen dat je maandag niet meer komt werken is redelijk kortdag, maar daarom hadden we afgesproken dat we nog 1 weekje zouden werken, en dan voordat we vertrokken alles uitbetaald hadden gekregen. We zouden namelijk niet volgens de wet binnen week ontslag kunnen nemen.

Nouja prima zo. De volgende dag belde de manager echter op of we langs wilden komen met onze werkkleding en polsbandjes. Toen bleek dus dat ze met de eigenaren (een asociaal, krenterig nederlands stel) had gesproken en dat die zo boos waren geworden, dat ze ons niet meer kon laten werken voor de laatste week, omdat we niet meer 100% gemotiveerd zouden zijn (alsof ik dat altijd was...), maar ze beloofde dat we wel gewoon al het geld van vorige week uitbetaald zouden krijgen (voor mij toch zo'n 350dollar).

We hadden daar weinig vertrouwen in maar uiteindelijk toch maar vertrokken richting Darwin, een 3000km trip dwars door de dunbevolkte outback, 300kms tussen tankstations, samen met Julian (de duitse vriend) en Lenny (serveerster uit Apres die we hadden overgehaald om mee te gaan, http://lennyaustralie.waarbenjij.nu/).

30 juli dus begonnen aan onze roadtrip met ons brakke 30jarige dieselbusje. Eerst onze bus geschikt gemaakt voor 4 reizigers, en daarna wat informatie ingewonnen over hoe het beste te reizen naar Darwin. Dat hield dus in: 2 reserve dieseltanks meenemen, alleen op sealed-roads (verharde wegen) blijven, NOOIT met zonsopgang, en tijdens en na zonsondergang gaan rijden (in verband met de duizenden rondhuppende kangoeroes die iedere week worden aangereden en die je ook met bosjes lans de weg ziet liggen, soms met een heel spoor van ingewanden over de weg. Daar rijd je namelijk heel je auto mee in de prak, of nog erger..)

Wat deden wij dus de eerste dag dat we vertrokken: gewoon lekker in de zonsondergang gaan rijden met ons zwaarbeladen busje, en vervolgens 's nachts in het pikkedonker een 20km lang zandweggetje nemen in een nationaal park. Vraag niet waarom, maar het was de moeite waard en het is goed afgelopen Smile

Verder de hoogtepunten van onze 7-daagse roadtrip, die we overigens samen deden met een een groep van 4 duitsers:
- De sterren 's nachts, niet normaal hoeveel je er ziet. Gewoon recht vooruit kijken en je ziet tussen de bomen sterren. Heel mooi!
- Ijskoude nachten, af en toe bijna 0 graden.
- 's Nachts in een jacuzzi midden in de woestijn een biertje drinken.
- Een half uur door een sprinkhanenstorm rijden. Sprinkhanen van 15cm lang, nog nooit zoveel sprinkhanen gezien..
- Zwemmen in een jungleriviertje, naast zoetwaterkrokodillen en walibi's, met lekker warm HELDER water!
- Tijdens een pauze relaxen in tropische waterbronne in het regenwoud.
- Roadtrains: trucks met 4 of 5 extra opleggers, tot 55 meter lang (zie foto's)
- Aboriginals: een onbeschrijfelijk fenomeen in Northern Territory, met name Katherine. Kartonnen dozen wijn mogen daar niet groter zijn dan 2liter i.p.v. 4L. En die mogen alleen gekocht worden tussen 2 en 6 's middags, omdat er anders teveel problemen komen met de aboriginals, waarvan de meerderheid daar dronken loop/ligt/slaapt/schreeuwt/doodgaat op de stoep. Ze hangen in groepen rond op straat, en niet om het een of ander, maar ze stinken echt! Er word daar ook aangeraden niet in het Donker over straat te gaan.
- Erachter komen dat er 3 liter water in de radiator van je campervan bij kan. Bijna de motor opgeblazen dus. Zelfde idee was het met de olie. Smile
- Met een sputterende campervan toch Darwin halen. Ondanks dat 'ie vanaf een gegeven moment niet harder kon rijden dan 60. Als je harder ging, schokte hij om de minuut. --> Een lek bij de diesel-injector.

Eindelijk in Darwin aangekomen, campsite opgezocht met onze twee tentjes en de campervan. En toen gaan zoeken naar werk, wat vrij redelijk gaat, maar ben nog opzoek naar het beste baantje dat ik kan krijgen. Heb al wel gewerkt als verhuizer (zwaar werk, maar goed geld), en een baantje aangeboden gekregen in een restaurant, dus dat komt goed. Heb het ook wel nodig aangezien ik al een tijdje officieel nog 0€,- heb. Moet dus leven van mn Australische Dollars, verdiend in Palm Cove.

Op de campsite waren onze buren een Nederlands stel, Marloes en Jerry , die hun 4WD Jeep te koop hadden staan voor 2500$. Aangezien de meeste 4WD's hier pas beginnen vanaf de 5000$ begonnen koen en ik te fantaseren wat voor vette dingen we allemaal wel niet konden doen met een foruwheel-drive. De auto stond dus voor zo weinig te koop omdat ze binnen een week weg wilden zijn en de koppeling kapot was.
Na een tijd nadenken hebben Koen en ik besloten de Holden Jackaroo (de 4WD) te kopen, meteen als we genoeg geld hadden. Daar moesten we echter wel ons campervannetje voor verkopen.

Meteen de volgende dag een advertentie gemaakt en 1 exemplaar opgehangen in het bekendste internetcafe van Darwin. Daarna naar de supermarkt gegaan om wat boodschappen te doen, en daar aan de praat geraakt met een gekke half-Nederlandse Ozzie die naast ons was geparkeerd. Hij was dus wel geinteresseerd in onze auto, en meteen de volgende dag afgesproken om samen naar een garage te gaan en hem daarna te verkopen.
Toen de garage-monteur onze auto ging nakijken was er echter vanalles mis: de motor was stuk, er moesten 5 nieuwe banden op, en hij was eigenlijk helemaal weggeroest. Hij raadde zelfs onze koper af deze auto te kopen.

Daar baalden we ontzettend van, hadden, dat niet verwacht, zeker niet na de dure reparaties een maand geleden in Bowen. Uiteindelijk toch nog een goeie deal kunnen sluiten. En we zijn dus nu gewoon in het bezit van ons nieuwe broertje: de Holden Jackaroo DLX, petrol 1990, 2.9liter V6, 4WD, check de foto's!! Nog nooit zo blij geweest met een nieuwe auto, ookal is het pas mn 2e. Nu zijn we aan het sparen om de koppeling te laten reparen, een 600-dollar kostende ingreep. We hebben het onderdeel al, een clutch-kit, het zijn dus alleen manuren.

Nu is het maandag hier, en ben ik gisteren teruggekomen van een weekendje kamperen in Litchfield National park, met een ozzie (onwijze alcoholist), Trent, van de Campsite en zijn beste maat van vroeger, Chappy (en zijn kids). Dat hield in: met een grote Toyota Landcruiser scheuren door de jungle, riviertjes, 's avonds kamnpvuurtje maken en overdag zwemmen en chillen bij 3 verschillende grote waterfalls, pools en waterholes. Heel erg leuk!, ondanks dat we koen en lenny, die in een andere auto zaten, onderweg waren kwijtgeraakt.


Zoooooo, nu heb ik alles tot nu toe bijgewerkt en ik hoop dat iedereen het leuk vond om het te lezen! Vond het iig wel leuk om dit schrijven dus laat ook maar een berichtje achter! Ben benieuwd hoe het daar allemaal gaat in Nederland en hoe jullie vakantie is/was!


FOTO'S STAAN HIERRR:

[b]http://picasaweb.google.com/joeptweety/Roadtrip[/b]
[b]http://picasaweb.google.com/joeptweety/Lenny[/b]
en
[b]http://picasaweb.google.com/joeptweety/Darwin[/b]

Kusjes uit het zonnige, relaxte, mooie Darwin, NT.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Darwin
photo by: Sunflower300