Sydney

Sydney Travel Blog

 › entry 1 of 11 › view all entries

Sydney!

Zo, nu voor het eerst in een internetlocatie, in een supermarkt/warehouse/mall van zeven verdiepingen ofzo, vlakbij m'n hostel.

Om te beginnen: 5 mei vertrok ik 's ochtends vanaf het station in Breda met de trein naar Schiphol en mijn baas (hehe) in de Walkabout, waar ik werk, was zo gek om met mij mee te gaan en mij uit te zwaaien Very Happy

Bij het inchecken vroeg het mevrouwtje van Cathay Pacific zelfs aan mij of ik een plaats bij de nooduitgang wilde voor de vlucht van Amsterdam naar Hong Kong, prima dus! Zo zat ik dus ongeveer 12 uur lang met mn benen gestrekt, prive computertje met films etc., gratis onbeperkt eten en (alcoholisch) drinken. Ik moet zeggen, ik heb wel eens minder comfortabel gereisd. Alleen een nadeel was dat ik naast een zakendude uit Noord-Holland zat die alleen maar zat te zeuren over backpackers, studenten en alles wat ik eigenlijk leuk vind. Maar op het moment dat hij aan mij moest vragen wat 'lepel' in het Engels was, omdat hij anders z'n yoghurt niet kon eten, heb ik hem terug gepakt door te zeggen dat dat 'pillow' was, waardoor hij een uur lang ruzie heeft gemaakt met de stewardess die steeds kussens kwam brengen. (ha-ha)

Al met al heb ik met prima vermaakt onderweg naar Hong Kong. En eenmaal in China aangekomen verveelde ik me te pletter (moest 2,5uur wachten) en ben ik voor de grap maar Hong-Kong Dollars gaan wisselen en wat lekkere dingen bij Starbucks gaan kopen. Het vliegtuig waarmee ik van Hong Kong naar Australie vloog was echt heel relaxed, er zaten misschien maar 43 mensen in het vliegtuig, en ik had vier stoelen voor mij alleen, heb dus lekker geslapen.


Om 8'uur 's avonds (Sydney tijd, het is al herfst hier dus ook al donker dan) kwam ik aan op het vliegveld, WHV Visum opgehaald, bagage gepakt en gewacht op mijn airport-pickup die me naar een hostel zou brengen. Die kwam dus niet... Toen maar even gebeld en uiteindelijk kwam 'Dave' (met een bordje met Klaas nogwat erop) mij ophalen en wat geluld in de auto over Anouk, Tiesto, rugby en nog wat clichedingen.

Ik werd meteen gedropt op mijn kamertje, waarin 3 stapelbedden stonden, en er sliepen al 3 aussies, die niet echt enthousiast waren om met mij te integreren. 's Ochtends eventjes wat informatie gekregen van Cindy, de manager van het hostel (een heel aardig Vlaams vrouwke Wink) over werken, sofinummer, bank account, barbecue en andere interesante en belangrijke dingen in Australie, ontbijtje gemaakt op het dakterras en meteen even genoten van mijn ge-weldige uitzicht, check de foto's.

Toen ik weer terugkwam op mijn kamer was er iemand bijgekomen, een Nederlandse jongen van 22, onwijs gespierd. Beetje gepraat, en hij bleek dus o.a. op de KMA in Breda gezeten te hebben (hij vertelde zijn hele levensverhaal, maar daar ga ik jullie niet mee lastig vallen), dat was wel grappig en hij kwam ook wel eens in de Walkabout (het cafe waar ik werk)..


Toen even ...HO, stop, ik merk dat ik veel te veel onzin heb opgeschreven en dat ik het nu iets korter ga houden, anders is het niet vol te houden 3,5 maand lang... :P

Ehm, ja, dus, vandaag Sydney eens goed bekeken: Botanic Gardens (een gigantisch park wat echt ontzettend mooi is en een vet uitzicht heeft op de Harbour Bridge en het Opera House). Verder wil ik nog naar Bondi beach, Manly beach, Chinatown, King's Cross (red light district), maar ik doe het allemaal rustig aan en ik hou jullie op de hoogte! Bekijk zeker de foto's, die zijn misschien nog wel leuker dan dit verhaal... :P


Tot de volgende keer maar weer!


xxx

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sydney
photo by: Sunflower300