Kopenhagen

Copenhagen Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
Juliette:"Ga je mee naar Zuid-Afrika in de zomer?"
Bas: "Ja, leuk! Alleen geen geld!
Juliette: Oh, shit!"
Bas: "We kunnen naar ijsland met je ouders in de meivakantie?"
Juliette: "Ik haat ijsland, laten we naar Kopenhagen gaan!"
Bas:" Oke, doen we(h) "
Juliette:" ligt dat trouwens in zweden of denemarken?"
Dit is de verkorte versie van hoe we op het idee gekomen zijn om naar Kopenhagen te gaan, ik en juliette(m'n nicht) dus, gewoon met z'n 2en.
Treinkaartje geboekt, nachttrein vanaf Utrecht en zeer goedkoop. Hostel gezocht en gevonden: Sleep in Heaven, klinkt altijd goed.
Wanneer? 7 t/m 11 mei

WOENSDAG
Ik ging dus woensdag 7 mei al vroeg op pad, aangezien ik nog 2,5 uur in de trein moest zitten om in Bilthoven te komen. Dus die wekker ging al om 8 uur en dat is zwaar na 1,5 week vakantie, maar goed in de trein beetje bijpitten.
Om half 12 was ik in Bilthoven, Juliette moest nog ontbijten en alles en was dus letterlijk nog maar net uit bed. We kwamen tot de conclusie dat het veel leuker was om met echte backpacks te gaan, en zo mocht ik dus mijn zorgvuldig ingepakte weekendtas weer uitpakken om het in de backpack te stoppen, mijn eerste reactie was toen ik het ding zag: "Oh God, wat is het donker daarbinnen!". (Ik had nog geen koffie op(a) )
Maar eigenlijk kon mijn ochtend daarna niet meer stuk, want Juliette haalde toen haar KNALgele backpack uit de jaren '30 te voorschijn en die is hilarisch. Maar volgens Juliette kon zij dat wel hebben!
no nameVervolgens (na minimaal 2 rookpauzes in de tuin) zijn we boodschappen gaan doen, aangezien alchohol in Kopenhagen duur is en we eten moesten hebbben voor de 14,5 uur durende treinrit. Op naar de Plus(:-| ) dus, daar niet veel gekocht, want ik bas haat de Plus en wou graag naar de AH, dus daar hebben we de rest van de boodschappen gedaan. (geen 50 cent bij voor een karretje? Gebruik je zakmes)
Zo was de middag al snel voorbij en vertrokken we naar Utrecht met de trein, om bij de broer van Juliette, Mischa te gaan eten. Gezellig en leuk om m'n neef z'n huis eindelijk te zien! Om 7 uur richting utrecht Centraal want om 19.31 vertrok onze trein richting... Moskou?:chinrub: no name Blijkbaar kunnen die treinen ook onderweg losgekoppeld worden! Trein was prima op tijd, afscheid nemen van Mischa and.. We finally left! Eindelijk echt weg! Heerlijk!
We hadden een hele coupé met 6 stoelen voor onszelf, waar je eigenlijk een groot bed van kon maken! En om 8 uur was dan ook de eerste fles wijn al open:-)
Zo zaten we dus heerlijk in de STOPtrein naar Kopenhagen, want de trein stopten werkelijk op elk station of in the middle of nowhere, maar dat vonden we eigenlijk wel prima. Zo hadden we nog us een rookpauze.
no nameLater ontmoetten we 2 Indische jongens van 17 en 18 en die kwamen bij ons in de 'rook'coupé chillen.(buiten roken is zo passé;-) Zwitserse mensen zijn ook altijd handig om even uittenodigen voor the green stuff. :smoking:
Rond 5 uur s'ochtends waren de Indische jongens uitgestapt in Hamburg en konden Jet en ik eindelijk slapen, helaas kwam om 7 uur de douane weer aankloppen voor paspoortcontrole. no nameJet bleef lekker slapen maar ik zocht m'n paspoort waardoor heel m'n backpack leeg viel op m'n hoofd:mad: Daarna niet meer geslapen, Jet dankzij mij ook niet en zo was ongemerkt Donderdag al begonnen,Donderdag
We waren dus om 7 uur wakker en zouden om 10 uur aankomen in Kopenhagen, dus we hadden nog 3 uur! Nog lekker 2 uur blijven liggen in slaapzak en naar buiten kijken, om 9 uur begonnen we maar even met de coupé opruimen... onze troep van de nacht: fles wijn, fles wodkaplus, 3 corona's, en blikjes bier, en talloze borrelnootjes gecrunched op de vloer, gelukkig maar dat je die stoelen tegen elkaar aan kan schuiven zodat je de vloer niet meer zag!
We dachten dus om 10 uur er te zijn, maar nee dat werd dus 11 uur, en dat laatste uur vertraging is zeer frustrerend want we hadden het toen wel gehad! En zeker als je met 20 km/per uur door een teletubbielandschap rijdt.
no nameMaar toen: KOPENHAGEN WE ARRIVED!
Gelijk erg warm en strale blauwe lucht. Wel nog steeds loodzware backpacks dus maar zo snel mogelijk naar het hostel lopen, backpacks droppen, douchen en dan de stad in. het hostel was eigenlijk iets verder lopen dan verwacht but we arrived there alive. Gedoucht en toen eindelijk Kopenhagen in!

no name Toch maar een bus genomen richting centrum en daar hebben we door de stad gelopen en de stad bekeken, langs allerlei gebouwen gelopen(en teveel fonteinen) totdat we uiteindelijk uitkwamen bij de Nyhavn, een haven in Kopenhagen met allemaal gekleurde huisjes en superdruk met mensen, heel gezellig, daar maar even een tijdje gezeten, biertje sigaretje nootje, en toen uiteindelijk besloten om de bus naar de zeemeermin te nemen en daar maar even te gaan kijken, haar kunnen we natuurlijk niet missen. We konden alleen de juiste bus niet vinden, gelukkig zijn de Kopenhaagse mensen zeer vriendelijk en zo zijn uiteindelijk in de goede bus gekomen. We wisten alleen niet wanneer we eruit moesten totdat we hoorde:"The Dutch Tourists must get out here and walk to the right", Oh dat zijn wij! Snel eruit, welke kant moesten we op? links toch! Ojah! Gelukkig, heel de bus wees naar rechts en zo liepen we uiteindelijk de goede richting op en na even wandelen zie je uiteindelijk een klein beeldje en dan denk je toch van: 'Yes, we've got her'.
no nameNa bijna in het water vallende Chinezen om op de foto met de zeemermin te kunnen, konden wij dan ook met haar op de foto, en dat is toch leuk, hoe raar het beeld ook is, wie heeft er ooit een zeemeermin met 2 vinnen gezien?:nah:
Na daar nog even gezeten te hebben om te kunnen lachen over hoe alle mensen met haar poseren bedachten we dat we wel trek hadden en het was inmiddels ook al 6 uur(Hollanders he) Ik had gelukkig een reisgids over Kopenhagen, zo wisten we waar ergens een goedkoop restaurantje was, dat was nog een hele wandeling, en uiteindelijk bleek het helemaal niet goedkoop te zijn, dan maar naar de overkant. Daar lekker gegeten, terwijl ze heel de inboedel aan het versjouwen waren(we waren de enige 2 die aan het eten waren, voelt toch vreemd)
no nameToen nog even door de stad geslenterd/gezeten en toen terug naar het Hostel, daar waren we eigenlijk echt kapot na een dag Kopenhagen en een nachttrein met 2 uur slaap en dus lagen we rond half 11 te slapen.

Vrijdag
Rond een uur of half 10 opgestaan en gedoucht, ergens bij een bakker sinaasappelsap gescoord en ergens anders een croissant en zo op een bankje langs water ontbeten, best chill!
no nameWe hadden besloten om vandaag naar een museum te gaan en s'middags naar Zweden.
We gingen naar het Guinnes Book of Records Museum(dus zo cultureel was dat museum ook weer niet;-) ), maar dat was niet echt heel boeiend, teveel bordjes waar je dingen op moest lezen, HELL NO ik heb vakantie! Wel de langste man ter aarde gezien, best leuk, juliette kwam net tot z'n heup dacht ik? Daarna kon je gelijk door in een ander 'griezel'museum, erg appart, wel even grappig, nu weet ik ook hoe het voelt om 1000VOLT door je lijf te krijgen|-s
Na het museum gingen we even bij de Nyhavn op een terrasje zitten,Doe dit alleen als je veel geld hebt! Very Expensive(a)
Daarna de bus in naar Zweden!! Duurde een uurtje ofzo, de stad in Zweden heet Malmo, niet echt interressant, behalve de Zweedse blonde meisjes met blauwe ogen:hearteyes:
Wel hebben ze er echt hele vette winkels, helaas deed mijn pinpas het daar niet:wtf:
no nameNa die frustratie zijn we naar een park gegaan, en hebben daar liggen zonnen met wijn, en toen gingen we luidzingend terug naar de bus rond 6 uur, aardige buschauffeur met hele verhalen was wel leuk. Zo hoorde we ook dat het normaal rond die tijd 13 graden is terwijl het nu 25+ was:shining:
S'avonds weer bij de Nyhavn gezeten(was echt te leuk ofzo?:-p ) en ergens pizza gehaald wat iedereen daar doet. Daarna terug naar het hostel met de bus, alleen zijn we de verkeerde bus ingestapt en zaten we van onze plattegrond af; oeps! maar dat was ook wel een hele leuke buurt, en zo zijn we rustig terug gelopen naar het Hostel, daar nog in de 'sunny beer garden' gechillt met internationale mensen en toen rond 1 uur gaan slapen.

Zaterdag
no nameOm 10 uur opgestaan en net zoals gisteren op straat ontbeten. We gingen naar Cristiana, een vrijstaatje in Kopenhagen waar alleen maar blowende mensen wonen zonder regels!
Nou dat viel dus zwaar tegen toen we daar kwamen, het was wel leuk om te zien, maar in Amsterdam word je meer stoned als je over straat loopt. Daar snel weer weg(het was ook veel te warm) en besloten de rest van de dag in een park te liggen, op dat idee was ongeveer heel Kopenhagen gekomen, want het was natuurlijk zaterdagmiddag en 27 graden en zon. Toch heel chill in dat park, alleen maar mensen van 20 ofzo. We zijn beide ook best verbrand, aangezien we niet verwacht hadden zonnebrand nodig te hebbben.
Daar hebben we onze laatste alchol en eten opgemaakt.
Om 7 uur s'avonds waren Juliette's ouders terug uit Noorwegen en dus in Kopenhagen, daar hebben we toen mee gegeten in een pizzeria, very nice. en nog even langs de Nyhavn gewandeld(ofcourse!) Toen gingen zij terug naar hun hotel en wij naar het hostel, deze keer waren we wéér verdwaald en moesten we zelfs nog met de trein(zwart) terug. Van wanhoop en moeheid dachten we, we gaan nu naar deze bioscoop alleen dan moesten we wel nog even1,5 uur wachten op de film, geen zin in.
no nameUiteindelijk terug gekomen bij het hostel, in de sunny beer garden mensen gemeet en toen gingen we eindelijk ook een keer uit, en dan ook meteen met een Amerikaan, Belg en Thai naar een club voor 21+, was zeer vet, wat je in Middelburg gewoon niet tegenkomt! Rond een uur of 3 weer teruggelopen en gaan slapen, zonder onze kamergenoten te wekken, toch best knap.

Zondag
Vandaag vertrekken we helaas! Om 10 uur werden we opgehaald met de (nieuwe) auto door juliette's ouders, het was lastig om de achterklep nog dicht te krijgen met 2 grote backpacks!:-p
We hadden 10 uur in de auto zitten voor de boeg, maar dat is redelijk snel voorbij gegaan, met genoeg stops onderweg, onder andere een veerpont van 3 kwartier van denemarken naar duitsland waar je tax-free kon shoppen, altijd een leuke onderbreking. En verder talloze benzinestations. Om 8 uur s'avonds waren we in Bilthoven, gegeten, foto's op de pc, en toen naar bed.

Maandag
Ik neem de trein om 10 uur en ben om half 1 terug in Middelburg! Juliette was toen nog niet wakker dacht ik, het is niet eerlijk:-p
Geweldige dagen gehad allebei:-d
Nu weer het harde leven op school met pauper weer.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sponsored Links
Copenhagen
photo by: the_bill