Obama is THE MAN!!!

Malindi Travel Blog

 › entry 9 of 9 › view all entries

’s Ochtends werd ik om 07:45 uur opgehaald met de auto door Gladys. Gladys is Keniaanse en de rechterhand van Ria. Zij is degene die aaaaalllleeeessss weet. Zij kent elke situatie van elk kind dat in de Center zit, het verleden van dat kind en de omstandigheden waarin zij zijn opgenomen in de Center, zij weet alles van het onderhoud, de financien, benodigdheden, problemen etc.etc.etc. Toen ik in de auto stapte hoorde ik meteen van Gladys dat Obama het gered heeft! Kicke man!! Ik baalde meteen ook wel een beetje dat ik niet in NL was, waar ik lekker de actualiteiten kan volgen. Maar om nu in Kenia te zijn is ook wel SUPER bijzonder. In de auto hoorde ik delen van de victoryspeech van Obama. Hij deed de groetjes aan z’n oma hier in Kenia want hij wist dat zij naar hem aan het luisteren was. En met haar luisterden velen hier naar zijn victoryspeech! Heel veel mensen zijn blij en opgetogen. Er reden busjes toeterend voorbij met foto’s uit de krant van Obama op hun Matatu geplakt. Ik heb de mensen gefeliciteerd met ‘hun’ president. Voor het eerst een zwarte president in the US. Ik vind het echt tof en ik hoop van harte dat die kloof tussen zwart en blank in the States kleiner zal worden, want daar heb ik echt wel nare herinneringen van....

Toen ik op school aankwam, ben ik naar de Head Teacher gegaan om hem schoolspullen te geven. Dit was een houten klok, een houten blad met de rekentafels en een telraam. Ik had zelf in NL nog een aantal boekjes met Tangram puzzels in elkaar geknutseld want het is altijd leuk om het wiskundige brein van de kids te prikkelen. Lieve Kitty, ik kan je niet zeggen hoe blij de Head Teacher met deze spullen was.En van de houten klok ging hij helemaal uit zijn dak!!! Hij was er zoooo blij mee. Hij vertelde me dat hij de afgelopen tijd had gezocht naar een houten klok en dat dat hier zo moeilijk te krijgen was. De spullen zullen van klas naar klas gaan, and specially de klok komt in KG1 en KG2, dus misschien ga ik nog wel leren klokkijken aan de kids. Wie weet.

In de loop van de dag hoorde ik dat de President van Kenia morgen heeft uitgeroepen tot nationale feestdag. Jippie, dat betekent dat ik vrij ben! Wat een impact heeft de overwinning van Obama hier!!!

In de pauzes ben ik ook begonnen om de Library van de school onder handen te nemen. Dat is één grote unorganised bende. Nou, en dan moet je net mij hebben. I love books and I love to organize!!! Samen met Malve ben ik begonnen om de studie boeken op te ruimen en te ordenen. Alles spullen te sorteren, uit te zoeken etc. Daar ben ik nog wel een aantal dagen mee zoet. Er liggen ook een hoop kartonnen dozen, die je makkelijk kunt hergebruiken. Maar toen ik vroeg of er misschien een schaar en wat tape was om die boxen te repareren bleek dat dat er helemaal niet is.

’s Middags kreeg ik weer een lift naar huis van Ria en Gladys. We gingen shoppen. Ik heb een hele lijst met spullen gekocht voor the Center. Echt bruikbare dingen die er gewoon niet of nauwelijks zijn. Ik heb gekocht: tape, rode pennen, scharen, schoenpoets (zodat de schoenen langer meegaan), Always Ultra (voor de meisjes), een pak diapers, puntenslijpers, een nietmachine met nietjes, olie voor fiets en naaimachine en nog wat bruikbare spullen.

Voor het geld dat via de Girorekening door vrienden en familie gestort is zijn we nog op zoek naar een mooi doel. Op dit moment is er een tekort aan plastic borden. Tijdens de lunch zijn er zeker 160 borden nodig en daar is een tekort aan ontstaan. Aan het einde van de week gaan we nieuwe borden kopen. Dit wordt een donatie van Ingrid, Malve en myself. Het is zo kicke om te zien hoe je met wezenlijke kleine simpele dingen hier zo onwijs goed kan bijdragen aan een goed runnend kindertehuis. Ik ben helemaal blij en ik voel me hier helemaal op m’n plek!

En nee, ik ga hier niet blijven en ja, ik ga hier absoluut weer terugkomen!

Heijtjes says:
Wat een indrukwekkende tijd heb jij zeg!! Ik ben benieuwd naar de verhalen en foto's. Alhoewel, er valt weinig meer te vertellen na deze blog :-)
x Stefan
Posted on: Nov 11, 2008
gezelligheid says:
Hi Ton, misschien staat je hoofd er nu echt niet naar... maar ('k had ook gesmst, maar weet niet of die aangekomen is). Je kan je nu alleen nog persoonlijk aanmelden voor HMexclusief. Dus je moet zelf inloggen op je computer. Ik kan je niet aanmelden via mijn computer. ALs je 't wilt kan je me mijn wachtwoord geven...

xxx
ps sorry dat dit 'moet' tijdens je vrijwilligerswerk, maar ik denk dat je erg baalt als je straks terug bent en je kan er niet heen. x
Posted on: Nov 10, 2008
gezelligheid says:
Hi Ton, ik lees net dat ik niet de enige 'domme' marieke ben ... hihihi! Ik ben er nu net achter hoe het werkt, terwijl ik vorig jaar toch niets anders deed... Ik heb jullie wel gevolgd via Ingrid, wilde toch echt weten hoe het met je gaat! Maar echt leuk om jouw verhalen nu te lezen!!! Je maakt echt bijzondere dingen mee meid. Ik ben ook heel benieuwd naar je foto's... Geniet van de bijzondere momenten en ik hoop dat je nog veel mensen en kindjes blij mag maken. Dikke x Marieke (Borg)
Posted on: Nov 09, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Malindi
photo by: rotorhead85