Hoofd schouder knie en teen knie en teen

Malindi Travel Blog

 › entry 8 of 9 › view all entries

Ik voel me beroerd. In de klas zitten ramen zonder glas (is niet nodig). Maar door het klamme weer en de wind die door het klaslokaal waait heb ik wel kou gevat. Ik ben snipverkouden en heb een bonzend hoofd. Gelukkig geeft de Ibuprofen een beetje verlichting.... Ben deze ochtend wel naar de Center gefietst, maar dat vond ik echt een rotklus. Er was geen tijd om relaxed te fietsen omdat ik op tijd in de klas wilde zijn, maar fietsen met haast in m’n kont terwijl ik me niet lekker voel is niet mijn favoriete bezigheid. Ik doe het op vakantie liever op z’n Keniaans: Pole pole!

In de klas heb ben ik bezig geweest met het vervangen van nieuwe posters op de muur. Ze zijn echt wel leuk geworden. Natuurlijk allemaal heel erg simpel, maar wel erg leuk. Van de kinderen heb ik geleerd om hoofd schouders knie en teen in het Swahili te zingen. Op het moment dat ik bezig was met het maken van de nieuwe posters kwamen er ook een stel rond mijn tafeltje staan. Ik ging liedjes zingen als Ai ai Olga en Mijn tante uit Marokko en dat vonden ze erg leuk. En natuurlijk zing ik de hele dag Hoofd schouders knie en teen in het Swahili, want op het moment dat dat in m’n hoofd zit, komt het er niet meer uit.

De pauze heb ik doorgebracht in het lerarengebouwtje. Dat is eigenlijk niets meer dan vier muren en een dak met daarin een aantal losse bureaus waar de teachers achter zitten. Ik kreeg mierzoete thee aangeboden. M’n tanden vielen zowat uit m’n mond. Thx... but no thx.

Vandaag is ook Malve aangekomen. Malve woont in Amsterdam en doet in NL heel erg veel voor de stichting. Malve is degene met wie ik een intake gesprek heb gehad toen ik mij bij Spirit of Faith opgaf. Ze verblijft nu ook met ons in het Guesthouse.

Overdag kwamen er nog twee NL meiden in the Center. Dat ene meisje heeft een bedrijf in Kenia waar vrouwen in zelfstandig ondernemen worden begeleid. Zij zit al voor een langere tijd in Kenia en werkt op bepaalde vlakken samen met Ria. ’s Avonds zijn we met z’n allen uit eten gegaan. Heb een heeeerlijke biefstuk op en daar was ik wel even aan toe na een week vol pasta, rijst, pasta en rijst.

Ik vroeg me af hoe het er allemaal in the US aan toe gaat. Vandaag is The Day! Ik ben benieuwd!!!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Malindi
photo by: rotorhead85