Wat een gedoe...

Raglan Travel Blog

 › entry 48 of 89 › view all entries

Eindelijk ontsnapt aan de overvolle bus. Het is heel raar gelopen. Ik had een buspas gekocht en zou een bepaalde route afleggen. Op het kantoor van de Kiwi Experience vroeg ik om een reisschema. Zo weet ik waar en wanneer ik ergens ben of moet opstappen. In dat schema stond het plaatsje Raglan. Het is strand en surfen, meer niet. Ik zei dat ik daar eigenlijk niet naar toe wilde gaan (dat was niet een plaats die ik zou bezoeken volgens de pas die ik had gekocht), maar uiteindelijk dacht ik laat maar zitten zoals het is dus ik ga naar Raglan. In de Kiwi bus moesten we invullen waneer ik naar Raglan zou gaan. Die dag had het kantoor gemaild dat ze Raglan uit mijn schema hadden gehaald, maar doordat mijn chauffeur 's avonds de informatie over mijn vertrek naar Raglan had gefaxt.

View from my hostel.
Zei hij dat dat de e-mail overschreef. Dus ik moest naar Raglan gaan.

Normaal gesproken regelt de buschauffeur ook de accommodatie. Ik had ingevuld dat ik geen accom. heb. Ik werd opgepikt vanuit Waitomo en met nog een ander meisje werden we in Raglan afgezet. De bus waarmee we reden was ingehuurd en geen kiwi bus. De chauffeur zette mij af bij een hostel, maar daar was geen bed voor mij. Een ander hostel werd niet opgenomen. Ik was echt niet van plan om 60 dollar voor een kamer alleen te betalen. Uiteindelijk was er nog een bed voor mij in de bergen. 8 km  van het dorp. Geen restaurant of bar in de buurt. Ik heb zelf eten moeten kopen om vanavond te kunnen koken. Ik hoop dat me goed afgaat. Ik ga kijken of ik een wandeling langs het strand kan maken.

Ik vergeet helemaal te zeggen dat ik vannochtend nog naar een angora scheerplaats ben geweest. Zulke schattige konijnen. Jammer dat ik mijn foto's niet op internet kan zetten.

Anouksreizen says:
Nee, alleen maar toeristen.
Posted on: Dec 07, 2008
Anouksreizen says:
Ja, ik zit nu op het Zuidereiland. Gisteren was ik in Nelson. Super leuke stad. Vandaag zit ik in Westport en daar is niks aan. Het is een mijnstadje.
Posted on: Dec 07, 2008
Gejo says:
Hoi Anouk,

Ben je al op het Zuidereiland? Ik hoor dat je nog geen plek hebt in de bus naar Wanaka. Dan zou je al moeten zijn overgevaren. Zijn het vooral touristen of iook lokalen die meereizen? Doe Gerry de groeten mocht je haar zien.

Groetjes en veel plezier,

Je achterneef.
Posted on: Dec 05, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
View from my hostel.
View from my hostel.
My hostel.
My hostel.
Surfing!!!
Surfing!!!
Sweet as every kiwi says that.
Sweet as every kiwi says that.
American Thanksgiving dessert.
American Thanksgiving dessert.
My hostel.
My hostel.
My hostel.
My hostel.
My hostel.
My hostel.
Raglan
photo by: ashleynpearson