Te veel actie

Rotorua Travel Blog

 › entry 46 of 89 › view all entries

We zitten weer bij een of andere actieplek. Soms heb ik het idee, dat het wel erg commercieel is, zo van hoeveel excursies kunnen we verkopen. Ik heb een buspas gekocht bij de Kiwi Experience en zij verzorgen zeg maar het vervoer. Het is wel gezellig, maar super massaal. Echt de bussen zitten overvol: 50 personen. Ik had beter de Straybuspas moeten kopen, wist ik veel toen ik mijn buspas in Sydney kocht. Dat is al weer zo'n tijd geleden. Straybus heeft kleinere bussen en gaat meer naar onbekende, niet zo toeristische plekken en de mensen in de bus zijn over het algemeen iets ouder.

We zijn net bij Rotorua geweest bij de geiser en stinkende modderpoelen. Het lijkt een beetje op IJsland, maar ik vond IJsland toch mooier. Ze lieten ook houtsnijwerk zien.

Wood carving.
Dat mogen alleen Maori mannen tussen de 20 en 30 doen. Daarna was het tijd om de weefkunst te bekijken. Natuurlijk kon ik het winkeltje niet overslaan en heb een boek gekocht om de taal van de Maori's te leren.

's Middags heb ik een tocht door de grotten gemaakt. Ik voel me soms (ik weet niet of dat het goede woord is) blase. Zo van dat heb ik al een keer gezien of gedaan. Die tocht door de grotten, leek erg veel op de tocht die ik eerder dit jaar in Slovenie heb gedaan. Hoewel ze in Slovenie geen gloeiwormen hebben.

's Avonds ben ik nog naar de enige pub in het dorpje gegaan. Ze verkopen daar de Snakebite. Dat is toch wel mijn favoriete drankje hier: een deel bier, een deel cider en blackcurrent.   

Anouksreizen says:
Sorry, only this blog is in Dutch, because it cost a lot of money to go online every day and I'm much faster in writing in Dutch and it is easy. I do not carry a dictionary (Dutch-English) with me. I might put some pictures on the internet today. With pics you don't need words. Have you been to NZ? What was your favourite place? You like to surf, right? I'm now in Raglan, that is the surfing city.
Posted on: Nov 27, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Wood carving.
Wood carving.
Weaving.
Weaving.
Christmas tree.
Christmas tree.
A lot of action.
A lot of action.
Rotorua
photo by: Vanessa_Mun_Yee