Mooiste dag in Australie

Cairns Travel Blog

 › entry 35 of 89 › view all entries
Inside of the schip.

Ik kan wel zeggen dat deze dag de leukste was van heel mijn Australie avontuur tot nu toe. Ik werd al heel vroeg opgehaald en eenmaal aan boord moesten we weer zo'n veiligheidsformulier invullen. Echt waar dat doen ze bij alles, zelf bij dingen die in mijn ogen niet gevaarlijk zijn. We moesten allerlei spullen passen: snorkel en flippers. Ik hoefde geen wetsuit, want ik ben niet gaan duiken hoewel die mogelijkheid (kost niks extra) wel werd aangeboden. Het was altijd een "droom" om te duiken in de Great Barrier Reef, maar na mijn laatste snorkelervaring zag ik daar toch maar van af. Ik ben dus gaan snorkelen en vond het super gaaf. Ik zag veel mooi koraal en ook veel verschillende vissen (de onderwaterfoto's volgen later).

Great Barrier Reef.
Het is net of je in een aquarium zwemt. Ja, mijn interesse in duiken is weer toegenomen.

Na de eerste snorkeltocht, mochten we een tochtje maken met de glasboot. Onder onze boot zwom een kleine rifhaai. Deze haaisoort is volgens mij niet gevaarlijk, hoewel ik niet graag oog in oog sta met een haai. Het was tijd voor de lunch. Ik heb met diverse mensen gezellig gekletst. 's Middags bezochten we een ander stuk koraal. Hier zag het er allemaal wat anders uit. Misschien was dit stuk nogwel mooier dan wat we die ochtend hadden gezien.

Op de terugweg zat ik op het zonnedek met een glas witte wijn (er stonden ook toastjes en kaas klaar). Buiten zitten is altijd beter als je zeeziek bent, dat was ik gelukkig niet. Ik had 's ochtends al 2 tabletten ingenomen. Toen we de haven binnenvaarden, draaiden ze Viva La Vida van Coldplay. Ik had het niet beter kunnen uitvoeren.  

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Inside of the schip.
Inside of the schip.
Great Barrier Reef.
Great Barrier Reef.
All the fish from the Great Barrie…
All the fish from the Great Barri…
Our boat.
Our boat.
Our boat.
Our boat.
Sushi going around the bar.
Sushi going around the bar.
Cairns
photo by: Katie_Kate