Eerst dag op de cowboy cursus

Tamworth Travel Blog

 › entry 23 of 89 › view all entries
Leconfield, my group.

Mijn eerste dag in de Jackeroo / Jillaroo course, zeg maar een cowboycursus. Tim is de eigenaar van Leconfield, daar wordt de cursus gehouden. Een schuur in de middle of nowhere. Geen mobiel netwerk en ook geen toegang tot internet. Echt afkicken dus. Voordat we naar zijn boederij gaan, maken we een stop bij een winkel van het Leger des Heils voor tweedehands (werk-)kleding en we stoppen bij een drankwinkel om wat alcohol in te slaan. Ik was natuurlijk al goed voorbereid en had samen met een ander Nederlands meisje (Malissa) een doos van 5 liter wijn gekocht.

Eenmaal aangekomen in Leconfield werden we welkom geheten en kregen we wat te drinken. We moesten zeggen hoeveel rijervaring we hadden en daarna kregen we een paard toegewezen. Ik kreeg Billy.

Een groot, lichtbruin paard. Hij was al op leeftijd. De hele week staat in het teken van Natural Horsemanship. Dit is een bepaalde methode om met paarden om te gaan. Deze techniek wijkt erg veel af van de Nederlandse manier van paardrijden. We reden door het prachtige heuvelachtig landschap. Tim gaf ons uitleg over de bomen en de planten.

Het avondeten wordt gekookt boven het haardvuur. We gaan vroeg naar bed. Om 22.30 moet je stil zijn en in bed liggen. Het lijkt soms net een drilcursus. Elke morgen moeten we om 06.30 eruit en voor 07.00 uur moet je ontbeten hebben en om 07.30 moet iedereen klaar zijn, inclusief de groepsleden die taken hebben, zoals de badkamer schoonmaken of keukendienst. Zelfs de vloeren vegen is een taak.

 

's Avonds hebben we nog een naamspelletje gedaan. Er stond iemand in de kring en die sloeg met een zachte knuppel een persoon. Bijvoorbeeld Angelique zegt Kim en dan moest Kim bijvoorbeeld Emma zeggen. Als hij niet een naam noemde voordat hij werd afgetikt door de persoon in de midden, dan moest hij in het midden gaan staan. Later werd het spel iets extremer. Als je werd aangetikt moest je alle namen noemen. Als dat niet lukte moest je of naakt door de tuin rennen of je hoofd in de trog steken. Dat is een waterbak waar de dieren uitdrinken. Norman (zij werkt tijdelijk op Leconfield) was de pineut. Ze kon niet alle namen opnoemen. Ze koos voor de trog en stak haar hoofd erin en maakte bubbels.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Leconfield, my group.
Leconfield, my group.
Norman in de trog
Norman in de trog
Tamworth
photo by: mimmee