De stranden van Sydney

Sydney Travel Blog

 › entry 87 of 89 › view all entries

Ik ben vandaag vroeg opgestaan om de ferry van Circular Quay naar Manly te nemen. Vanuit Manly kun je namelijk een mooie wandeling van 9 à 10 km maken. Voordat ik aan de wandeling begon, ben ik even door de hoofdwinkelstraat gelopen en naar het strand. Er werd veel gesurft, dat is iets wat ik niet heb gedaan in Australië. Daarna heb ik het Manly gallery & museum bezocht. Het was niet echt noemenswaardig.

 

Het was even zoeken naar het beginpunt van de wandeling. Het eerste deel loop je op een netjes aangelegd pad, dit deel is ook toegankelijk voor rolstoelen. Daarna werd het af en toe best rotsachtig. De zon is onverbiddelijk en het is ontzettend heet. Een beetje de omstandigheden die ik ook bij de Nijmeegse Vierdaagse van 2006 had. Die werd na 1 dag afgelast vanwege de hitte en de 2 doden.

 

De route was erg mooi. Jammer dat ik mijn badpak en handdoek niet bij me had want er was genoeg gelegenheid om even af te koelen. Net voor het einde trakteerde ik mezelf op zo’n frambozen / ananas calipso. Ooh wat was die op dat moment lekker.

 

Het duurde bijna een half uur voordat er een bus naar het centrum kwam. De tekst op de bus is misleidend “pre-paid only don’t wast time of the driver”. Ik stapte in en kon gewoon een kaartje kopen. In York St. stapte ik uit om terug te lopen naar George Street voor mijn gratis internet bij de Apple Shop.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Main Street.
Main Street.
Manly beach.
Manly beach.
Manly beach.
Manly beach.
Manly beach.
Manly beach.
Start of the Manly Scenic Walkway.
Start of the Manly Scenic Walkway.
A barbie is never far away.
A barbie is never far away.
The little boat is selling ice cre…
The little boat is selling ice cr…
Sydney
photo by: Sunflower300