De outback?

Hillston Travel Blog

 › entry 16 of 89 › view all entries
Empty.

Via e-mail kreeg ik net te horen dat een zeer dierbaar familielid is overleden. Echt shit! Ik hou van reizen, maar op zo'n moment wil je gewoon bij je familie zijn. Helaas is dat niet mogelijk ik zit hier nog een paar maanden. Ik wens iedereen heel veel sterkte...

Op naar Willandra national park. Geen idee wat ik er van kan verwachten. In de Lonely Planet staat dat er meren zijn met kangaroos en emoes. We rijden het stadje Hillston uit en komen al snel op een grindpad. Zou deze weg zo zijn totdat we bij het park zijn? We hebben net te horen gekregen bij een garage dat de achterbanden eigenlijk vervangen moeten worden. Deze wegen zijn dus super slecht voor onze banden. In het begin is er de verwondering. De open vlaktes, geen andere auto's, van dat rode zand wat al snel het gevoel van de Outback geeft; maar dan slaat toch een beetje de angst toe.

Niels and Wietse are looking for the right direction.
Het bezinepeil blijft dalen. Geen huis in velden of wegen te bekennen. Ik heb 2 kleine flesjes met water gevuld, maar stel dat we hier stranden, is dat genoeg? Ik probeer al mijn kennis van overlevingstechnieken voor de geest te halen: Blijf bij je auto etc. Mijn mobiele telefoon heeft geen bereik.

Na uren rijden bereiken we het nationaal park. Dit park is 19,400 hectares groot. We gaan op zoek naar de camping of de homestead. We zien een gebouw, de deur staat open, maar niemand aanwezig. Ik kijk of er water is. We rijden weer een stukje en zien opnieuw diverse gebouwen. We proberen alle deuren, niemand aanwezig. Ik zie dat een tuin besproeid wordt. Gelukkig er is dus water. Helemaal achteraan treffen we een man. Ik ben zo blij iemand te ontmoeten.

Empty.
Wij hadden zoiets als de Blue Mountains verwacht. Dat alles goed geregeld is en dat je er eten kunt bestellen of kopen. Buiten die ene man, die uit Sydney komt, is er niemand. Ik bel met een vaste telefoon. Er staat ook een alarmnummer op. Ik krijg een ranger aan de lijn en vraag of we nog bezine kunnen kopen. De ranger is pas oom 18.00 uur bij de homestead. Hij vraagt hoeveel bezine we nog hebben en wat voor een auto we rijden. We besluiten weer terug te rijden naar Hillston, zonder extra benzine. Het was lasting om in het park te blijven zonder eten of drinken. De man uit Sydney boodt aan om zijn eten te delen, maar toch. We zien in het park kangaroes en emoes. De weg terug gaat gelukking goed.  Papegaaien vliegen voor onze auto en we rijden over een slang. Deze blijkt al een keer eerder te zijn aangereden. Uiteindelijk bereiken we Hillston. Wat ben ik blij weer in de bewoonde wereld te zijn.

's Avonds huren we wederom een dvd. Deze keer: "We own the night". Heel veel inwoners vroegen aan ons of we in Hillston komen werken. De kersenpluk is vandaag begonnen. Er lopen in dit dorpje heel veel Aziaten en indiers rond, zij komen voor de fruitpluk. De kersenpluk duurt 6 weken. Na die 6 weken trekken de arbeiders weer verder op zoek naar ander werk.  

 

 

Sweetski says:
Zelf vind ik het wel goed om (heel) af en toe met de nietigheid van het leven geconfronteerd te worden. Dan ga je het leven toch meer waarderen vind ik.
Posted on: Nov 18, 2008
Anouksreizen says:
Ja, eens maar nooit meer. Voortaan ga ik wel beter voorbereid op pad.
Posted on: Nov 18, 2008
Sweetski says:
Gecondoleerd met je verlies. De gedachten over de dood, gecombineerd met de hachelijke omstandigheden (benzine, voeding, etc.) zullen wel erg onwezenlijk zijn geweest die dag.
Posted on: Nov 18, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Empty.
Empty.
Niels and Wietse are looking for t…
Niels and Wietse are looking for …
Empty.
Empty.
This is Australia!
This is Australia!
A very dry country.
A very dry country.
Wietse with is car, which he bough…
Wietse with is car, which he boug…
Kangaroos in Willandra National Pa…
Kangaroos in Willandra National P…
Willandra NP.
Willandra NP.
Willandra NP / homestead.
Willandra NP / homestead.
Mother with baby kangaroo.
Mother with baby kangaroo.
Kangaroos running away.
Kangaroo's running away.
Hard to see, but there are 2 emoes.
Hard to see, but there are 2 emoes.
Watching a dvd with our mobile dvd…
Watching a dvd with our mobile dv…
Hillston
photo by: Anouksreizen