Vuurland komt steeds dichterbij

Punta Arenas Travel Blog

 › entry 7 of 12 › view all entries
Willemijn en Lydia bij uitkijk punt

16 November


In de ochtend vertrekken we vanuit Puerto Natales met een lijndienst naar Punta Arenas. We worden door de busmaatschappij voor het hotel afgehaald, wat een service! Daar kan connexion nog een puntje aan zuigen. Het is een rit van goed 3 uurtjes, dus voor de lunch zijn we op de plaats van bestemming. De rit verloopt rustig en vlot. Het eindeloze landschap schiet aan je voorbij. We hebben een leuk hotel, en wat een badkamer! Douchecabine met jetstralen, massagestralen en heerlijk warm water.

We zitten aan het einde van de wereld bijna
De gedachte om daar vanavond onder te staan is al een feest. We worden gesplitst. Huub gaat met zijn been samen met Nicoliene naar een kliniek, terwijl Lydia, Willemien en ik Punta Arenas verkennen in cirkels zodat we iedere keer in het hotel kunnen informeren of Huub al terug is.

Omdat we morgen weer een zeer lange reisdag hebben, gaan we inkopen doen in de supermarkt. De lunch moet geregeld zijn! Ook hier weer het probleem van de grensovergang alles moet op zijn voordat we Argentinië weer ingaan. We besluiten de lunchpakketten ’s avonds in gereedheid te maken zodat we allemaal onze eigen pakketje mee kunnen nemen Zo gezegd, zo gedaan. De boodschappen eerst naar de hotelkamer gebracht en vast een hard Duits broodje met kaas gegeten heerlijk.

Huub is nog niet terug, dan maar naar het uitkijkpunt, dat tegen de helling achter het hotel ligt. We klimmen naar boven, en dankzij het prachtige weer kunnen we over de straat van Magellaan naar Vuurland kijken.
Punta Arenas Architectuur
We wandelen weer terug, maar Huub en Nicoliene zijn nog steeds niet terug gekeerd. Dan maar naar het centrum van Punta Arenas, we bekijken wat mooie gebouwen en kerken en belanden dan in een soort Chocolateria waar je ook ijs kunt eten en koffie drinken. IJs eten dat laten we ons geen twee keer zeggen en in enkele minuten tijd staan er drie grote coupes op tafel. We besluiten voor Huub een chocolade hart mee te nemen, wegens zijn ziekte. Ik koop gauw drie chocolade rozen voor Nicoliene, mijn kans om het tango verhaal een beetje goed te maken. Weer terug naar het hotel. Misschien zijn ze nu terug! Hoera ze zijn op de kamer. Wij naar boven om te kijken hoe het ermee gaat. In de kliniek is geconstateerd dat er een bacteriële infectie in het bintweefsel zit. Opgelopen door een wondje, of een insectenbeet, waar heb ik dat eerder gehoord? De radioloog wordt ingeschakeld om te kijken of er kans voor trombose is en dat blijkt gelukkig niet het geval.
Infuusje voor Huub en een kusje van de zeer knappe radioloog voor Nicoliene! Huub zegt later ik betaal het uitstapje en jij krijgt de leuke dingen. Maar alle gekheid op een stokje Huub mag wel verder reizen en dat is een opluchting voor de groep. Huub vindt het chocolade hart een leuke geste van ons en Nicoliene kan de rozen ook waarderen.

We doen nog wat inkopen in de supermarkt we verzorgen ook het lunchpakket van Nicoliene.  We komen andere leden van de groep tegen en met zijn allen gaan we koffiedrinken en het verhaal van Huub aanhoren. Het diner doen we bij een leuk restaurant waar op de bovenverdieping een rokersgebied is. Allen het bestek verdwijnt hier een aantal keren door een kier in de vloer. Nog een afzakkertje en dan naar de geweldige douche en naar bed.

Richelle28 says:
He Mike,

Het klinkt allemaal geweldig zeg. Volgens mij heb je idd de reis van je leven gevonden. Maar das mooi zullen we maar zeggen.

Die bacterie, waar zat die in, en heeft dit net zulke gevolgen als bij ons op de zonnige dominicaanse republiek, lijkt er anders verdacht veel op.

Maarre hoe heette die zalf ook al weer, die deed het altijd goed. haha

nog heel veel plezier en geniet er nog ff lekker van,

Kzie je hopelijk snel weer als je thuis bent

Kus Chelle
Posted on: Nov 19, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Willemijn en Lydia bij uitkijk punt
Willemijn en Lydia bij uitkijk punt
We zitten aan het einde van de wer…
We zitten aan het einde van de we…
Punta Arenas Architectuur
Punta Arenas Architectuur
Punta Arenas Architectuur
Punta Arenas Architectuur
Punta Arenas
photo by: Kramerdude