Terug naar de stad van de Tango

Buenos Aires Travel Blog

 › entry 9 of 12 › view all entries

20 November 2008

We reizen ons te pletter!

We vertrekken vanuit Ushuaia met een vliegtuig naar Buenos Aires Het is echt een reisdag. Ik heb een twee en een half uur gesprek met Nicoliene, moest nog steeds verklaren waarom ik haar aan het begin van onze vakantie een blauwtje liet lopen tijdens de tangolessen. We hebben het over van alles gehad behalve het blauwtje, het knettert nog steeds tussen ons, maar voor het einde van de vakantie heb ik dat wel opgelost. Als we landen in Buenos Aires worden we opgehaald door een bus, die ons meteen naar de grote busterminal van BA brengt. Hier laten we de bagage achter voor de bus. Tegenover de terminal is een groete supermarkt waar we wat inkopen gaan doen voor de, 18 uur durende, reis naar Foz do Iguaçú in Brazilië.

We reizen per comfortabele nachtbus door naar Foz do Iguaçú in Brazilië. De bus is voorzien van alle faciliteiten en comfortabele slaapstoelen. En het is werkelijk waar we zitten bovenin de twee verdiepingen bus. De stoelen zijn royaler dan de first class in een vliegtuig en via een neerklapbaar vlak aan de stoel van degene die voor je zit, kun je de stoel zo verlengen dat je werkelijk kan slapen!

Foz do Iguaçu is een stad in de Braziliaanse deelstaat Paraná. Op 10 juni 1914 werd de stad gesticht, daarvoor was het een villa (dorp), genaamd Vila Iguaçu. Foz do Iguaçu is de grootste stad op het drielandenpunt tussen Brazilië, Paraguay en Argentinië (Puerto Iguazú) en ligt dichtbij de Iguaçu watervallen. We verblijven aan de Braziliaanse zijde van de watervallen en dus in Foz do Iguaçu. Een klein stukje Brazilië in onze Patagonië reis.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!