Hier zijn we weer

Buenos Aires Travel Blog

 › entry 11 of 12 › view all entries
La Boca

23 November

Terug naar Buenos Aires
Vandaag vliegen we van Brazilië naar Argentinië zodat we een inlandse vlucht van Puerto Iguacu naar Buenos Aires hebben. José bewijst ons weer een grote dienst aan de grensposten. Het verloopt weer glad en zonder problemen.

"Opa" zingt op tangomuziek
We rijden naar een moderne luchthaven van Puerto Iguacu, alwaar het afscheid nemen is van José. Het inchecken op het vliegveld verloopt snel. We zitten al gauw aan een kop koffie, terwijl we op het instappen wachten. Ik wissel mijn plaats met Marja zodat ik naast Nicoliene zit we moeten nog steeds het “goede gesprek” afronden nooit geweten dat een tango zo’n lange nasleep kan hebben. Na een goede twee en half uur vliegen landen we op het vliegveld Jorge Newberry midden in Buenos Aires, We keren terug in hotel Zentra waar we de eerste nachten in Buenos Aires ook door hebben gebracht, het is een klein beetje thuis komen. Voor het eerst in de reis worden de vier musketiers echt opgesplitst. Willemien heeft besloten om de antiekmarkt te bezoeken, terwijl Lydia, Huub en ik alleen maar hang naar een terrasje hebben op La Boca.

La Boca
Zijn naar hetzelfde terras gegaan als de eerste keer.
Tango door professionals
De muziek, het eten en de sfeer is er geweldig. Het duurt niet lang of Nicoliene sluit zich bij ons aan. Ze besteld een fles wijn en ja hoor we zitten alweer te pimpelen. Ik heb nog een “opdracht” liggen. Van iedere reis die ik de laatste jaren heb gemaakt heb ik altijd een speciale foto voor de sportschool gemaakt met hun logo in beeld, en deze reis ben ik dat steeds vergeten. De muziek klinkt en “opa” laat zijn beste liedjes horen. Er danst een mooi paar de tango op het podium. Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken en hen te verzoeken te poseren voor mij, zodat ik aan mijn “opdracht” kan voldoen. Gelukkig ze zijn bereid te poseren en zo heb ik dat ook weer geregeld! Nicoliene vindt dat ik een shirt aan moet trekken en samen met haar op een tafel de bekende tangopose aan moet nemen, waarop ik haar zeg dat ze de kat niet op het spek moet binden. Nicoliene heeft dat niet helemaal door, maar ik ben degene die haar vanavond de groepsfooi moet overhandigen en toespreken!

Afscheidsdiner
We verzamelen ons allemaal in La Clac een restaurant waar Nicoliene heeft besproken voor een afscheidsdiner.
Orgineel opdrachtfoto www.kei-fit.nl
Het is een gezellig eten en dat wordt vooral door de goede bediening en het heerlijke eten gepromoot. Lydia wordt wat luidruchtig, maar die heeft al een aantal glazen wijn gezien, die blijkbaar goed vallen. Zo tussen de hoofdmaaltijd en het dessert neem ik even het woord, om Nicoliene te bedanken voor alles wat ze voor de groep heeft gedaan. Maar de fooi krijgt zij pas als ze met mij op een tafel de bekende tangopose aanneemt! Ik had je gewaarschuwd. De fotocamera’s flitsen en er klinkt applaus, alleen de kus moeten we zes keer overdoen voordat iedereen die op de foto heeft staan. Erg? Wat denk je. Deel van de groep gaat met een taxi naar het hotel het andere deel wandelt. Huub besluit met de taxi te gaan samen met Lydia en Willemien die al moeilijk te been waren. Ik ga lopen.

Kamernummers en Huub
Als ik in het hotel aankom staat Huub te wachten en vraagt om de sleutel. Ik zeg dat ik die afgegeven heb bij de balie vanmiddag. Volgens huub is de sleutel er niet. Ik loop naar de balie en vraag om sleutel 35, 35 zegt Huub we hadden toch 34 nee Huub dat was de eerste keer dat we hier sliepen. Daarom zat er een vreemde vrouw op onze kamer. Wat heb jij kamer 34 laten openen? Ja, maar ben gauw weer naar beneden gegaan. Lachen Huub en kamernummers dat is geen twee éénheid.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
La Boca
La Boca
Opa zingt op tangomuziek
"Opa" zingt op tangomuziek
Tango door professionals
Tango door professionals
Orgineel opdrachtfoto www.kei-fit.…
Orgineel opdrachtfoto www.kei-fit…
Bewerkte versie opdrachtfoto www.k…
Bewerkte versie opdrachtfoto www.…
30,135 km (18,725 miles) traveled
Sponsored Links