Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika

Buenos Aires Travel Blog

 › entry 2 of 12 › view all entries
Plakette van Carlos Cardel

4 November

 

Inleiding

Wakker worden in Buenos Aires, na een goede nachtrust. Opknappen en dan naar de ontbijtzaal van hotel Zentra. Nicoliene heeft een programma in elkaar gezet voor degene die dat willen, want ook bij Summum geldt vrijheid blijheid. De vier musketiërs Huub, Lydia, Willemien en Mikel hebben besloten om deels me te gaan en verder op eigen houdje de terassen onveilig te maken. Eerst een goed ontbijt en dan wandelen door Buenos. We gaan met de groep richting Recoleta. Net als veel steden in Zuid-Amerika is ook Buenos Aires en blokken opgedeeld.

Mikel Mattee aan het drinken
De wijken Palermo, Retiro en Recoleta vormen het noordelijke district van Buenos Aires. Dit is het welvarendste en ook duurste woongebied en zakendistrict van de Argentijnse hoofdstad. De statige, oude huizen in het gebied zijn omtrent 1900 gebouwd en tonen de sterk Franse invloed op de bouwstijl van dit tijdperk. Wat ook een overeenkomst is met Parijs zijn de terrassen en die zijn voor de noodzakelijke ontspanning zeker van belang. Verbazend zijn de honden uitlaatservices die soms met 20 honden aan lijnen het park in gaan.

 

Mattee

We worden opgewacht door Alexadro die ons een werkshop Mattee drinken geeft. In het park voor de begraafplaats wordt de workshop gehouden. Mattee is een groene thee waarbij het kopje volledig wordt gevuld met theeblaadjes, hierop wordt water van ongeveer 80 graden gegoten (niet gekookt) Met een rietje met ingebouwd filter wordt de zeer sterke thee gedronken.

Graf van Evita
Als het kopje leeg is wordt er opnieuw water op de thee geschonken, vervolgens wordt de Mattee doorgegeven aan de volgende in de vriendengroep. Het is een ritueel in Argentinië, en een blijk van waardering voor elkaar.

 

Recoleta

De begraafplaats van deze wijk herbergt de meest bekende vrouw van Argentinië. Begraafplaats is een wat goedkope naam voor " Recoleta " het is een dorp in een stad met overdadig mooie graven waar de rich and famous van Argentinië haar laatste rustplaats vind. Wie is deze bekende vrouw? Wat deed zij voor Argentinië? Iedereen kent haar Eva Duarte Peron.

 

Evita
Eva Maria Duarte de Perón was de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Perón en first lady van 1946 tot haar dood in 1952.

Graf van Carlos Cardel
Ze was niet politiek verkozen, maar had wel veel macht en invloed op het regeringsbeleid. Ze had een grote schare bewonderaars onder de armen en de arbeidersklasse van Argentinië wat belangrijk was voor de machtspositie van haar echtgenoot. Ze werd liefkozend Evita genoemd, wat zoveel betekent als 'kleine Eva' Tijdens haar leven was Evita de machtigste vrouw van Argentinië en de meeste historici zijn het er over eens dat in de geschiedenis van Zuid-Amerika niemand haar invloed heeft geëvenaard. Op het moment van haar overlijden was ze waarschijnlijk de machtigste vrouw ter wereld. Het graf van Evita is niet echt imposant, maar het ontroerd door de persoon en wat zij betekend heeft voor Argentinië. Van daar naar een terras waar we versgeperste vruchtensap en koffie drinken. We nemen afscheid van de groep en trekken ons eigen plan.

 

La Chacarita

Wij gaan op weg naar een andere grootheid uit de Argentijnse geschiedenis daarvoor moeten we naar een andere begraafplaats in Buenos Aires.

La Boca
Het toeval wil dat op Juan Peron ook op de begraafplaats La Chacarita is begraven terwijl Evita in het Duarte familiegraf op La Recoleta ligt. Maar we gaan niet voor Juan Peron naar La Chacarita. Op La La Chacarita ligt de grootste tango zanger van Argentinië begraven, Carlos Cardel. Omdat Carlos graag rookte en dronk, niet zo best volgens mij als zanger, wordt ter verering van hem nog altijd drank op het imposante graf achter gelaten en steken aanbidders nog steeds een brandende sigaar tussen de vingers van zijn standbeeld.

 

La Boca

Dit is de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires. De zweem van de tango hangt hier in de lucht, en het is er gezellig druk. Alles speelt zich af op straat. Vlak tegen de wijk ligt de jongensdroom van iedere jeugdige Argentijn het stadion van de Boca Juniors, de club waar de wereldster Maradona ooit voor speelde en die tegenwoordig nog vaak door Pluisje bezocht wordt.

Koffiehuis Tortonni
We nemen plaats op een terras, hoe kan het ook anders, en bestellen onze lunch. De tango muziek brengt je in een roes en we genieten een aantal uren.

 

Besluit

We gaan met een taxi terug naar het centrum van Buenos Aires om daar koffie te drinken. Waar kun je betere koffie krijgen dan bij Tortonni, the place to be, wat betreft koffie in Buenos Aires. We besluiten terug te wandelen naar ons hotel en dat gebeurt via de nodige terrassen. 's Avonds gegeten bij restaurant Cuba, we beginnen al te wennen aan de grote lappen vlees en gaan tekeer als echte Argentijnen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Plakette van Carlos Cardel
Plakette van Carlos Cardel
Mikel Mattee aan het drinken
Mikel Mattee aan het drinken
Graf van Evita
Graf van Evita
Graf van Carlos Cardel
Graf van Carlos Cardel
La Boca
La Boca
Koffiehuis Tortonni
Koffiehuis Tortonni
Gitarist in La Boca
Gitarist in La Boca
La Boca
La Boca
La Boca
La Boca
Graf op Regoletta
Graf op Regoletta
Plakette op graf van Carlos Cardel
Plakette op graf van Carlos Cardel
Plakette op graf van Evita
Plakette op graf van Evita
La Boca
La Boca
La Chacarita
La Chacarita