Bijkomen van de indrukken

Puerto Natales Travel Blog

 › entry 6 of 12 › view all entries
Orchidee

15 November

 

Rondtouren

Met Huub gaat het niet geweldig, maar we moeten verder en met vereende krachten gaat hij de bus in. De dag indeling zal bestaan uit het rondtoeren in de bus in het NP Torres del Paine, met hier en daar een uitstapje of een wandeling. Huub probeert zo goed en kwaad als het gaat mee te doen, maar het kost hem zichtbaar moeite.

Puma Kill
We zitten in de lente, dat betekend dat de bloemen bloeien en Humberto weet ons enkele interessante exemplaren te tonen, waaronder een kleine orchideeënsoort.

Puma’s en Parkieten
We wandelen vervolgens langs een meer waar we een Puma-kill aantreffen. Helaas de Puma was al vertrokken en de resten van de guanaco vertellen mij dat het maar goed is dat hij vertrokken is.
Huub heeft als enige het geluk een grijze vos te kunnen fotograferen aangezien hij in de bus was blijven zitten. Zo zijn we allemaal tevreden. We stoppen verschillende keren om te genieten van het uitzicht en korte wandelingen te maken. Zo zien wij in een relatief korte tijd de mooiste plekjes van het park! De lunch wordt genoten een restaurantje in het park. Hier zien we een inheemse parkieten / papagaaien soort die de pluizen uit de paardebloemen plukt. De dieren zijn alles behalve schuw en zijn daardoor goed te fotograferen.
Parkieten soort


Lago Grey
In de middag naar het Lago Grey. Het meer wordt door de gletsjer flink voorzien van ijsbergen en ijsschotsen, maar is niet zo spectaculair als het Glacier NP in Argentinië. Mooi zijn vooral de grote ijskristallen die aanspoelen op het strand. De natuur blijkt toch weer de beste beeldhouwer te zijn.

Afscheid Hector en Pinnen
Laat in de middag rijden we vanuit het park naar Puerto Natales. In dit plaatsje, dicht bij het park, overnachten we. We nemen hier afscheid van onze privé bus en onze chauffeur Hector. Vanaf hier gaan we verder met lijndiensten! Ook Humberto verlaat ons. We nemen hartelijk afscheid van beiden. Ellen haar pinpas wordt opgegeten door de pinautomaat! Dat is niet zo leuk het is zondag en je kunt dus ook niet vragen aan de bank de pas weer terug te geven. Blokkeren dan maar. Maar zonder pinpas en weinig contanten heb je hulp nodig.
IJskristal
Gelukkig zijn er weer mensen in de groep die zich opwerpen en het onderling met Ellen regelen. Hoedje af voor de gehele groep want we slepen elkaar regelmatig doorheen. We hebben nog steeds geen geld hoeven pinnen en dat willen wij vieren ook zo houden. Wij zijn huiverig te pinnen. Maar we moeten wel dineren!

Dineren
We zoeken daarom een restaurant waar we met visa kunnen betalen en die vinden we. Voor de zekerheid vragen we nog een keer of het logo klopt en of we werkelijk met visa kunnen betalen, geen probleem. Ik zeg dat ik niet vier Hamburgers met de Visa wil betalen en daarom worden er flessen wijn aangerukt, biefstukken besteld salades voor ons gemaakt en vrolijk opgediend. Krijgen we de rekening, Leg ik de Visa kaart in het mapje. Zegt die ober GEEN visa mogelijk? Om een lang verhaal kort te maken we hebben er ons uitgeluld en betaald met Argentijnse Pesos, maar wat voel je jezelf ineens een domme Lu! Want afwassen leek mij ook niet de oplossing met de salarissen in Chili hadden we met zijn vieren zeker een maand moeten afwassen. Morgen naar Punta Arenas, daar kan Huub naar een kliniek zijn been begint rare vlekken te vertonen staat gespannen en de koorts gaat niet liggen, Het lijkt ons beter dat hij een dokter ziet.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Orchidee
Orchidee
Puma Kill
Puma Kill
Parkieten soort
Parkieten soort
IJskristal
IJskristal
Mikel voor ijsschots
Mikel voor ijsschots
Waterval in Torres del Paine
Waterval in Torres del Paine
IJsschotsen
IJsschotsen
Symphonie in geel
Symphonie in geel
Symphonie in rood
Symphonie in rood
Brug naar Puerto Natales
Brug naar Puerto Natales
Puerto Natales
photo by: scacos2006