De start van de zoveelste reis

Amsterdam Travel Blog

 › entry 1 of 12 › view all entries
Nicoliene

2/3 November

 

Inleiding

Inderdaad om 19:10 vertrokken vanaf Schiphol Huub leren kennen en dat klikt meteen. Als we koffie gaan drinken ontmoeten we Lydia en Willemien. De vier musketiers voor deze reis zijn geboren We vliegen zoals verteld met een Airbus 321 van Schiphol naar Madrid.

Casa Rosada
Ik heb drie stoelen naast mij vrij en hoop dat ik dat de overige reis ook heb. Binnen Europa wordt er niets geserveerd, tenzij je betaalt. Ik ben de broodjes van Corendon en Trans Cavia nog niet vergeten en denk ik eet wel wat op de Barajas het vliegveld van Madrid. 's Nachts 0m 01:25 op weg naar Buenos Aires Eze. We vliegen met een Airbus 340 600 en we zitten een stuk ongemakkelijker dan in het eerste vliegtuig. Het eten en drinken is gelukkig wel in de prijs meegenomen. De gehele Summum groep zit ongeveer bij elkaar en zo leer je snel mensen kennen. De nacht geslapen en monter weer wakker geworden. Ik zie op het scherm dat het vliegtuig via Portugal, Madeira, Canarische Eilanden, Dakar naar Brazilië is gevlogen en nu zijn we op weg naar Buenos Aires.

Hallo Buenos Aires

We landen op Ezeiza één van de moderne luchthavens in Buenos Aires.

Plaza de Mayo
De immigratie / Visa's verlopen snel en zonder problemen. Even de bagage ophalen en we kunnen starten met de rondreis Patagonië. We ontmoeten Nicoliene onze reisleidster voor deze reis. Gauw even pinnen, want vanaf nu is de Argentijnse Pesos de munteenheid. De Pesos is ongeveer een kwartje. Het pinnen gaat iets anders dan in Nederland, je kunt na een transactie aangeven of je nog een vervolg transactie wilt of niet. Handig, want de meeste automaten geven niet meer dan 300 Pesos per keer uit. Dus voor grotere bedragen de handeling een paar keer herhalen. Gauw het thuisfront gebeld en gezegd dat alles goed is gegaan. Iedereen compleet op naar de bus en dan naar ons verblijfadres in Buenos Aires: Hotel Zentra waar we de aankomende anderhalve dag zullen verblijven. Het hotel is keurig netjes en licht iets van het centrum van Buenos Aires af. Inchecken en binnen een half uur weer verzamelen voor een kleine stadstour en lunchen onder leiding van Nicoliene.
Vrijheids Obelisk


Lunchen
Omdat het al ver in de middag is wordt er besloten eerst te gaan eten. Nicoliene geeft aan dat we dat gaan doen in de havenwijk, deze is vanaf het hotel gezien achter alle bezienswaardigheden, zo kunnen we door terug te lopen naar het hotel een aantal hoogtepunten bezoeken. We gaan eerst met de metro, hier wordt Eddy al beroofd van zijn contanten en erger zijn bankpas. Een goede start is het halve werk. Dit belooft wat voor de verdere reis. De gerenoveerde haven van Buenos Aires vertoond gelijkenissen met de Docs in Londen en is het verblijf van de yuppen van Buenos. We vinden allemaal een plaatsje in de zon of schaduw, het is 25 graden en heerlijk. Ik zit met drie Bourgondiërs opgescheept die het eten en drinken wel tot cultuur hebben verheven. We eten een lekkere lunch en voldaan starten we onze tour.

Stadstour
Vanaf de haven wandelen we naar Plaza de Mayo.
De "Denker" Buenos wil echt op Parijs lijken
Het Plaza de Mayo draagt zijn naam ter ere van de stichters van de Argentijnse Republiek die hier in mei 1810 de onafhankelijkheid van het land verklaarden. Dit plein met palmen, tuinen, een centraal standbeeld en historische gebouwen uit het koloniale tijdperk rondom ligt er tegenwoordig slecht onderhouden bij. Hier vinden alle belangrijke betogingen plaats, bijvoorbeeld die van de Dwaze Moeders van het Plaza de Mayo die tegen de gruweldaden van het militaire junta in de jaren zeventig protesteerden. Het plein kan als het bezige centrum van Argentinië beschouwd worden.

Aan het Plaza de Mayo ligt het Casa Rosada, het beroemde lichtrozekleurige gebouw dat in 1894 opgericht is. Sinds 1910 is het de zetel van de Argentijnse regering. Een museum in het huis vertoont antiquiteiten en ander voorwerpen die aan nationale helden hebben toebehoord. Het Casa Rosada wordt door een eregarde bewaakt. Om zeven uur 's avonds halen deze soldaten de nationale blauw witte vlag in.
Tango Show
Ooit stond op het balkon van dit paleis Evita en sprak het volk toe. Het Cabildo (Raadzaal van Buenos Aires) uit 1751 is de plek waar de onafhankelijkheid van het land beraamd werd. Het gebouw beschikt over een museum met meubels en voorwerpen uit het koloniale verleden.

Tango, Tango en Tango
Via de drukke straten van Buenos Aires lopen we terug naar ons hotel. Opknappen en weer verzamelen. Vanavond naar de Tango lessen en show. We maken via een privé leraar kennis met de Argentijnse Tango. Lachen gieren brullen. Ik heb niets met de Argentijnse Tango en maak dan ook meer foto’s dan dat ik dans. Nicoliene probeert mij te verleiden deel te nemen aan de Tango samen met haar, helaas zoals ik al zei heb ik een hekel aan de Tango en het beetje cultuur snuiven wil ik wel maar deelnemen nee. Nicoliene diep teleur gesteld zegt dat ze nog nooit zo’n blauwtje heeft gelopen.
Na de lessen naar het diner.
Tango Show
Grandioos het land van de lappen vlees en dat hebben we geweten.

Trauma?
Tussentijds een show die een goed inzicht geeft van de tango vanaf 1900 tot nu. Natuurlijk word ik er door één van de dames weer uitgepikt en ditmaal weiger ik niet! Ik heb het verprutst voor de rest van de reis bij Nicoliene. Ik moet wat verzinnen om dat weer goed te maken, ik wil niet op mijn geweten hebben dat ze met een trauma blijft zitten. Gelukkig heb ik nog 23 dagen om een plan uit te werken. Rond 0:00 naar bed een zware maar wel bestede dag.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nicoliene
Nicoliene
Casa Rosada
Casa Rosada
Plaza de Mayo
Plaza de Mayo
Vrijheids Obelisk
Vrijheids Obelisk
De Denker Buenos wil echt op Par…
De "Denker" Buenos wil echt op Pa…
Tango Show
Tango Show
Tango Show
Tango Show
Tango Show
Tango Show
Casa Rosada close up
Casa Rosada "close up"
Amsterdam
photo by: pearcetoyou