AsiaIndiaJaipur

On top of the maharadjas palace overlooking Jaipur

Jaipur Travel Blog

 › entry 5 of 18 › view all entries
De volgende dag met de trein direct naar Jaipur (circa 750 km). Het is een sleeper en die kost omgerekend 4 euro 16. Maar even afwachten wat dat brengt.... Nou dat is best te overleven. Geen Airco (maar wel open ramen met tralies en ventilatoren aan het plafond), geen eten, geen privacy maar verder brengt hij je wel waar je zijn moet. Ohja, en je went aan de vrijwel continue stoomfluit en aan de rook van de locomotief in de coupe...ja, het is wel india.
Maar een heerlijk paleis van een hotel wachtte op mij! Het hotel is helemaal in Indische stijl, veel natuursteen, ruime vides, mozaieken en een kamer.... volledig natuurstenen vloer, twee zitjes, een balkon, badkamer met natuurstenen wanden (platen van 2 meter hoog=duur), een mega douchekop, en een hemelbed met kraaltjes rondom. Op het dak een restaurant waar je rustig (jawel!) kunt eten.
Heerlijk zulke rijkdom en dat voor maar 30 euro per nacht:-)

Gisteren ook maar meteen door naar de Oude stad, ofwel de roze stad. En zowaar het is echt roze! Niet dat de dieseldampen er niet zijn, maar er wordt op dit moment enorm veel gerenoveerd in Jaipur. Het paleis van de winden (Hawa Mahal) is zelfs roze met wit!
Op straat kwam ik in gesprek met een 'kunstenaar' die weer een juwelenhandelaar kende. Hij nam me mee naar een mooi viewpoint over de stad en ik heb zijn juwelenfabriek gezien. Zoals hij aangaf werken er 2000 man voor hem en exporteerd hij allerlei juwelen naar Belgie. En ik moet zeggen, hij had echt hele grote en hele mooie exemplaren (en natuuuurlijk met certificaat).
De ruwe stenen koopt hij in Radjastan en Columbia. Kunstwerkjes op zich. Alleen de diamanten...dat was hem duur.

Daarna naar het City Palace geweest, was mooi. Maar via een bewaker werd ik er op attent gemaakt dat ik vandaag de prive vertrekken van de Maharatja van Jaipur mocht kijken.
Niet goedkoop, maar wel heel bijzonder. Normaal is dit namelijk gesloten voor publiek. In de woonkamer staan gewoon de fotolijstjes van de familie en ziet de zilveren stoelen, de ontvangstvertrekken gezien. Hier zijn rondom allemaal kleine gaatjes in het plafond waar de vrouwen en minnaressen zich ophielden om te kijken wat de Maharatja met de bezoekers deed. De vrouwen mochten namelijk niet gezien worden door anderen.
Bovenin op de 6e verdieping heeft hij ook een soort 'lounge kamer' geweldig. Overal kussens en een spiegelmozaiek plafond. Wat hier verder gebeurt laat zich raden. Hier heb ik stiekem wel een foto van genomen. Verder mocht er van binnen niets gefotografeerd worden. Toen we op het hoogste punt stonden en over de hele stad uit konden kijken zag ik dat er een heleboel kleding, hoeden, kisten etc op een van de binnenplaatsen stonden uitgestald. Even later kwam de princes daar naartoe met haar dochter en een hulp om wat dingen te bekijken. En als ik mij omdraaide zag ik de jonge prinsjes voetballen met hun personal trainer. Geweldig!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hawa mahal: temple of the winds
Hawa mahal: temple of the winds
the maharadja palace
the maharadja palace
Jaipur Hotels & Accommodations review
The little diamond of Jaipur
It's a diamond in Jaipur! Rooms with a lot of marble, nice furniture, all luxurous and a nice quiet rooftop restaurant. Absolutely nothing to complai… read entire review
Jaipur
photo by: oxangu2