AsiaIndiaJaipur

The sandstone Amber fort

Jaipur Travel Blog

 › entry 6 of 18 › view all entries
Amber fort
Vanmorgen bij het Amber fort geweest dit is nu van buiten helemaal gerenoveerd en nu is men binnen nog bezig. Helaas is er binnen niet zoveel te zien, behalve de spiegel kamer en heel heel heel veel kamers en binnenplaatsjes. Je verdwaalt er behoorlijk snel.

Jaipur is ook wel weer behoorlijk chaotisch. Veel verkeer en op straat echt heel er druk. Een stad in Nederland mag blij zijn als ze in een dag zoveel mensen voor hun winkel langs hebben lopen. Maarja hier heb je oneindig veel winkels.

India is nog niet het land waar iedereen bang voor hoeft te zijn qua concurrentie. De wegen zijn slecht, de mensen zijn arm, het zijn er ontzettend veel en zodra hier de economie zich ontwikkeld loopt alles vast. Zo was er in Amritsar niet voldoende stroom, de stroom viel dus zo'n 10x per dag uit. Dus men ging dan maar zelf stroom opwekken. Overal stonden generatoren op straat, zelf in een winkelcentrum stond bij elke winkel zo' apparaat. Een hels kabaal als je in zo'n winkelcentrum ineens 60 van die apparaten hoort trillen en diesel uit stoten. Ook zie je hier in verhouding tot bijvoorbeeld Bangkok heel weinig gebouwen en wegen in aanbouw. Als men iets bouwt, dan bouwt men het in een bestaand pand.

Jaipur heb ik onderhand wel gezien, morgen nog een dag en dan vertrek ik per nachttrein naar Udaipur. Daar hoop ik de 21e vroeg aan te komen.
Dat belooft ook veel goeds...het sprookjesachtige paleis in het water....
ben benieuwd.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Amber fort
Amber fort
Jaipur
photo by: oxangu2