The desert town Jaisalmer

Jaisalmer Travel Blog

 › entry 9 of 18 › view all entries

Volgende dag weer ingepakt om in avond naar Jaisalmer te gaan. Daar kom ik rond 06:00 uur de volgende dag aan en na een heerlijke douche meteen op weg naar het fort. Het fort staat bekand als het gouden fort. De toegepaste zandsteen zorgt door de zon voor een gouden uitstraling. Helaas zijn door de droogte en de grondwaterontrekking diverse stukken ingestort.

In de middag heb ik een jeep/camelsafari geregeld. Die wilde ik eigenlijk vandaag doen, maar het was onzeker of er vandaag voldoende animo zou zijn. Gelukkig ben ik gisteren gegaan, want vandaag was het bewolkt, wind en regende het even in de avond(zowaar want het regent hier maar 8 dagen per jaar). Gisteren allerlei kleine dorpjes bezocht waar men nog traditionele huizen maakt met modder en stro. Al zijn hier nu ook 'nieuwbouwwijken' aan het onstaan met gemelselde huizen.

Daarna 1,5 uur camelsafari door de (redelijk groene) 'woestijn' en vrij lage zandduinen. Dat heb ik elders veel mooier gezien.

Na de zonsondergang werd een heerlijke maaltijd gemaakt die we onder de overweldigende sterrenhemel hebben opgegeten.

De rest van mijn programma heb ik nu ook helemaal ingevuld. Morgen vertrek ik naar Delhi om vervolgens de volgende morgen door te vliegen naar Leh (Ladakh, schijnt authentieker te zijn dan Tibet waar het toebehoorde). Daar blijf ik 6 dagen om de omgeving daar te verkennen. Ook ligt alles boven de 3500 meter, dus het tempo zal daar lager liggen. Maar ook de temperatuur ligt er flink lager. Daarna terug naar delhi om het 'toeristenrondje' af te maken Varanasi en Agra (Taj Mahal).

Tot nu toe bevalt het allemaal prima, alleen merk ik wel dat de hectiek en de (nagenoeg) onmogelijkheid om rust te hebben in India wel maken dat je niet echt rust hebt. De steden hebben een scala aan bezienswaardigheden die je vaak in een dag zou kunnen zien. Maar de lange reisafstanden en gebrek aan 'rustige plekken' (restaurants, cafe's, parken zonder zwervers) in de stad is overal zeer beperkt. Het maakt dat je sneller doorgaat naar de volgende stad dan ik eerder had verwacht. Maargoed Leh wordt daardoor wel een rustplek (alhoewel......).

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The Delft blue room
The 'Delft blue' room
Oasis
Oasis
Jaisalmer Hotels & Accommodations review
Oasis Haveli
The Oasis haveli is a newly built haveli, with intricate carvings, was built from Jaisalmer golden stone. It is the sister hotel of the well known Sha… read entire review
Jaisalmer
photo by: lrecht