AsiaIndiaLeh

Leh

Leh Travel Blog

 › entry 11 of 18 › view all entries
Jole (joo-lee, de groet hier in Ladakh),
 
Het hectische en door diverse bomaanslagen van de Indian Mohajedin, grensincidenten met Pakistan achtervolgde India heeft nu plaatsgemaakt voor rust in het Boedistische Himalaya stadje Leh/Ladakh. De mensen zien er hier Chinees uit en het eten is meer Tibetaans dan Indisch. Het lijkt net een ander land, maar is het toch niet. In het verleden heeft Ladakh nooit een politiek sterk punt kunnen maken van onafhankelijkheid. Daarom is het nu ondergeschoven bij de deelstaat Jammu en Kashmir. Maarja die zijn grotendeels moslim en Ladakh is grotendeels Tibetaans Budistish.
 
Het centrum van Leh is omgevormd tot een toeristenplaatsje waar mountaineers de Himalaya gaan beklimmen. Het plaatsje ligt op 3505 meter en dus is het behoorlijk aanpassen ivm de ijle lucht. Een stukje lopen en je bent gebroken. Wel aangenaam is de koelte van 26 graden. Eigenlijk vreemd want, op de wintersport is het altijd freezing op deze hoogte. Dat doet het wel weer vanaf half september, want het toeristenseizoen duurt maar 3 maanden, dan is het te koud of zijn de wegen onbegaanbaar.
 
De vlucht vanuit Delhi was fantastisch! Je vliegt een heel stuk over de Himalaya en uiteindelijk cirkel je zo een dal in waar Leh ligt. Een waanzinnig gezicht is de kale rotswanden die het contrast hebben met enkele witte bergtoppen en de volledig groene rivierbeddingen/dalen met daar bovenuit stekende, op cypressen lijkende, populieren.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Leh
photo by: anupa_rk