AsiaIndiaLadakh

Ladakh: the Nubra Valley

Ladakh Travel Blog

 › entry 12 of 18 › view all entries
Ik ben twee dagen met een jeep naar de top attractie de Nubra Valley geweest. Om daar te komen moet je via de Shyok Valley en over de 'highest motorable pass' (5605 meter). Ik ben zelfs nog een stukje hoger geweest naar de tweede piek waar allemaal gekleurde vlaggetjes met wensen/gebeden hingen die door de wind de dalen in worden gevoerd. Om je heen afwisselende stijle rotswanden en daar tussen groene valleien. Een schril contrast. Zo af en toe zie je een Yak (soort tibetaanse koe). Overal in de dalen lopen kanaaltjes waarmee ze het land irrigeren en zo groen houden. Het lijkt soms op een wetland, dan weer zie je zandduinen. Het schijnt erg te lijken op het landschap rond Kabul in Afganistan.
Dan kan ook wel, wand je zit hier binnen 300 kilometer in Afganistan, Pakistan of Tibet. De K2 ligt hemelsbreed op zo'n 200 kilometer. Alleen kon je hem vanaf het hoogste punt jammer genoeg niet zien. Misschien wel vanuit het vliegtuig.
 
Maargoed de weg er naartoe was behoorlijk heftig. De weg was voor een groot deel niet meer dan een 1 baans puinbaan met allemaal kuilen. Gebruikmakend van wat passeerstroken met ernaast afgronden van wel 1000 meter konden net twee wagens passeren. Echt gevaarlijk waren pas de blinde bochten.... En hoewel het op de kaart best dichtbij leek was het toch 130 kilometer. Helemaal gebroken van de hobbels en de immense hoogte kwamen we na bijna 7 uur aan in het plaatsje Diskit. Daar ingecheckt in een guesthouse en vervolgens weer door om de Gompas van Hundar en Diskit te bekijken. Helemaal afgelegen en vlak voor een grote militaire basis om de buurlanden China en Pakistan in de gaten te kunnen houden. Onderweg waren er ook al diverse militaire checkpoints en vooral moest je een speciale licence kopen om dit gebied te bezoeken. 
Speciaal voor ons werd de Gompa (monestry) van Hundar door een monnik opengemaakt. Binnenin allemaal wandschilderingen en een grote Buddah. Om de Gompa lagen ook allemaal graftombes.
 
Op de weg naar de Gompa Diskit hebben we nog wat foto's genomen van de sanddunes. Hier hebben ze kamelen met twee bulten, ipv een die ik eerder in India zag.
drsnehabhavsar says:
Sonam Guest house - Nubra. over looking the Diskit Maitreya Buddha statue. wonderful location. recently constructed.
run by lovely middle-aged couple(both are School teachers) .
Food is home cooked - awesome. vegetables fresh from kitchen garden. they organize a momo party also at night. very affordable.
bathrooms and rooms very nicely maintained and cleaned.
authentic Ladakhi cuisine served if asked for.
the lady is a very good in cooking Parathas and North Indian food also.

we stayed at 300rs/day rate. food was 150Rs/person/per day. rates fluctuate according to number of tourist in that particular week. subject to change.

located on main road(highway).
ample parking space.
very nice view.
cosy rooms.
best for families and single lady travellers.
rooms have huge windows and a great view.
kitchen is very big and very traditional.

the best part we enjoyed was d vegetable momos(never thought vegetable momos will be so tasty. it seems they taste heavenly because of the fresh cabbage and carrots)do try this place.

Phone number - 01980 220109, 09469265784, 09469384010.
Posted on: Dec 30, 2012
Jacqinmiddenamerika says:
Wow 5.605 meter hoogte, dat is gewoon 6 km de lucht in vanwaar ik nu woon in NL, incredible! Maar erg mooie foto's van India :-)
Posted on: Oct 17, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
5602 meter: the highest motoralble…
5602 meter: the highest motoralbl…
Ladakh Hotels & Accommodations review
Nice garden guesthouse in Diskit
If you are yet to go on your trip then Sand Dunes Guest House at Diskit is a very good place to stay. The owner is quite friendly and the rooms are ve… read entire review
Ladakh
photo by: sandra_s021