AsiaIndiaUdaipur

The James Bond palace

Udaipur Travel Blog

 › entry 7 of 18 › view all entries

Namaste,

weer een berichtje uit het nog steeds hete India, de temperaturen ligt in Jaisalmer waar ik nu zit op zo'n 39,8 graden (in de schaduw). Maargoed, nog even en ik zit weer in de betrekkelijke kou (zo'n 20 graden) van Leh/Ladakh.

In Jaipur nog een dag doorgebracht voordat de nachttrein naar Udaipur ging. Niet zoveel te doen, dus eerst maar eens gekeken in de zoo. Erg ouderwetse dierentuin met donkere hokken en weinig beweegruimte voor de dieren. Het was voertijd, dus de stukken vlees (jawel zij wel...) lagen voor het oprapen. Maar weinig aktie bij de dieren....misschien beetje warm?

Verder de dag nog wat rondgehangen voordat ik 'savonds naar restaurant van keten Radjanie ging.

Daar had ik op de eerste avond in Delhi ook al  de Thali gegeten en het was goed bevallen. Nu ook weer. Maar toen ik zei dat ik in Delhi ook had gegeten was het helemaal goed. De chef kok kwam een handje schudden, tot het irritante aan toe werden alle Thali-bakjes steeds weer aangevuld maar alles goed bedoeld. Na het eten moest ik de keuken zien en hoe zij hun concept hebben bedacht en hoe het werkt. Enpassant met iedereen in de keuken op de foto en een aantekening in het gastenboek/inspectieboek. Fantastisch die gastvrijheid in India.

Na zo'n 12 uur (+1 het extra India uurtje) aangekomen in Udaipur. Wat meteen opvalt is de rust die hier is. Geen hectisch verkeer, weinig mensen op straat en schone straten zonder vuilnis.

The lake palace
Meteen al het 'Octopussy palace' kunnen bewonderen. Dit volledig witte ......... Lake Palace is gebruikt in de James Bond film Octopussy. Het ligt helemaal in het water en is een exclusief hotel. Niet zo exclusief als aan de overkant, want daar ligt een hotel waar je voor 2000 USdollar per nacht elke kamer zijn eigen zwembad heeft. Beetje boven mijn budget. Helaas is er de laatste jaren weinig regen gevallen en door achterstallig onderhoud is het meer nu aan het verdwijnen. Het is nu voor ongeveer de helft een groene weide.

In Udaipur heb je het Central Palace, een enorm fort, maar ook erg toeristisch. Overal souvenirwinkels om gek van te worden. Dus op een bootje gestapt naar Jagmandir Island. Dat bleek ook een tourist trap.

Beetje gedesillusioneerd  binnen de beperkte mogelijkheden op zoek naar een leuk restaurant en jawel eindelijk iets geweldigs. Omdat op straatniveau eten niet zo'n geslaagd idee is (stank vuilnis, riool, pislucht, koeien, geiten, olifanten, kamelen, tutterende riksja's etc) hebben ze hier vooral 'rooftop restaurants'. Het is een beetje een gok wat je boven aantreft als je 4-6 etages hebt opgelopen. Maar het Dream Heaven Guesthouse heeft een geweldig restaurant! Mooi uitzicht en eindelijk goede muziek (die hindi-muziek ben ik nu even zat).

Volgende dag loop ik de andere kant van de stad uit. Echt een compleet verschil. Dit is wel wat ik zoek. Weer de kleine werkplaatsjes, enthousiaste mensen die vragen om Chai (thee) met je te drinken en weinig toeristen. Als ik over een brug loop stopt ineens de gids vanuit het paleis op zijn motor. Hij vraagt of ik mee naar zijn huis wil. Dus een minuut of 10 later zit ik bij hem thuis. Zijn schoondochter zorg voor diverse koekjes en Chai. Hij laat mij het hele huis zien dat hij zelf heeft gebouwd. De laatste renovatie is hij nog mee bezig. Ze wonen totaal met 9 mensen in het huis, maar het is groot en heeft 6 kamers en 2 keukens. Zo kunnen zijn kinderen los van hem wonen, en als de centrale deur open is hebben ze een huis. De mensen in India zijn echt heel gastvrij. Ik moet vaker nee zeggen om mijn eigen programma te kunnen afwerken.

Paulovic says:
Dat is wel een enorm verschil! In drie jaar tijd is het weer een prachtig meer geworden!
Posted on: Oct 11, 2011
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The lake palace
The lake palace
Udaipur
photo by: s_vivek62