New Delhi

New Delhi Travel Blog

 › entry 1 of 18 › view all entries
The red fort

Afgelopen zaterdag vertrokken vanaf Schiphol en <het is inmiddels 15 minuten later, de generator heeft de stroom weer eens overgenomen> Delhi.

In New Delhi dacht ik in het levendige centrale Connaught Place een goede plek te hebben. Maar als ik rond 0:00 uur wordt afgezet door de taxi moet je goed oppassen dat je niet op een zwerver stapt. Vrijwel alles is dicht en slecht verlicht. Het nodigt niet uit om nog de zaterdag avond de stad 'onveilig' te maken, dat is hij al....Onderweg zijn we wel 10 politie checkpionts gepasseerd en de zwaarst beveiligde Amerkiaanse en Chineese ambassade.
Het Guesthouse is via een open entree een trap op, maar daardoor heerlijk rustig.

The red fort
Ik slaap goed en volgende dat meteen naar het National Museum, de parlementsgebouwen en naar het rode fort. Maar eerst nog even geld halen, en pas na de 5e ATM gelukt.

Het National museum is groot, ouderwetse presentatie, maar prima om een overzicht te krijgen van de ontwikkeling van Indiase cultuur, of zeg maar culturen want het is een samenraapsel van allerlei stromen en culturen. Ook erg oud want er werd al met India gehandeld in de tijd van de Romeinen en Mesopetanen. Prachtige bronzen beelden en keramiek.

New Delhi is groots en ruim opgezet, daarentegen is (Old) Delhi opgebouwd uit een chaos van kleine straatjes. Maar eerlijk gezegd had ik verwacht dat New delhi wel wat moderner zou zijn, het is er wel en langzaam aan verdringt het de kitsch souvenirwinkels.

Winkels doen vaak denken aan de oude winkelcentra in Bangkok.

Alleen de aanwezigheid van agenten en beveiligingspersoneel heb ik nog nergens zo meegemaakt. Op 1 dag wordt je wel 20 keer gecheckt. Metro, trein, winkels, musea allemaal hebben ze in meer of mindere mate een check. De Metro is het ergst als je daar een tas bij je hebt moet je die uitpakken. Net een luchthaven.

Oase van rust is toch wel het Red Fort met (vervallen) tuinen, (droogstaande) waterbakken en vervallen gebouwen. Ondanks de rij van wel 20 meter is het er goed toeven en heerlijk te aanschouwen van de indiers doen op hun vrije zondag. Nagenoeg geen toerist is hier.

Over chaos gesproken, er zijn weinig steden waar ik niet zo een weg over kan steken, maar hier op Connaught cirkel kies zelfs ik voor het vreselijke tunneltje met zwervers om over te steken. Op straat rijdt iedereen op hoog tempo door elkaar ritsja's, motors, auto's. Chaos.

Een ding heb ik hier wel goed gedaan: eten. 'savonds at ik voor 1,5 euro 22 smaak explosies vanuit India. Het was een soort fast food, maar dan bleven de twaalf obers  steeds nieuwe dingen op de grote RVS schaal bij leggen. Als het op is kreeg je weer nieuw....zucht totdat je buik bijna explodeerd!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The red fort
The red fort
The red fort
The red fort
New Delhi Hotels & Accommodations review
Central spot at the Connaught Place New Delhi
In the year 1979 Prem Sagar Guest House took shape from a small dream of the affable couple, Mrs. and Mr. Singh. The prime motive was serving the ne… read entire review
New Delhi
photo by: spocklogic