Dag 6

Chiang Rai Travel Blog

 › entry 5 of 5 › view all entries

Vandaag gingen we vanuit het hotel een eindje lopen.

We zouden naar de monniken gaan om daar te zien hoe we een offer moesten geven. Ik had er heel veel van verwacht, maar uiteindelijk kwamen we aan bij een paar kraampjes met eten en bloemen en dergelijke. Hier moesten wij iets van kopen, en een paar stappen verder stonden de monniken al te wachten op hun offer. We moesten het offer geven, knielen en dan kregen we een zegen van de monnik. Uiteindelijk gooide de monnik al zijn offers in een kar en liep hij weer verder…

Hierna gingen we lopend verder naar een schooltje, waar de kinderen op het plein aan het spelen waren, wachtend tot ze naar binnen mochten. Kinderen werden vooral achterop de brommer naar school gebracht door de ouders. Op het schoolplein heb ik nog korte Engelse gesprekjes gehad met een aantal kinderen en gekeken wat voor spelletjes ze allemaal deden.

 

Daarna was het tijd voor het ‘echte programma van vandaag’. We gingen met de fiets door een park met ruines van paleizen, tempels, stadsmuren en –poorten (Sukhothai Historisch Park). Dit park was echt supermooi en rustgevend om doorheen te fietsen. Ik heb hiervoor ook de tijd genomen, en veel achteraan gefietst om zo goed en rustig om mij heen te kunnen kijken.

 

We reden door, waarna we op een gegeven moment geluncht hebben bij de Khong, aan het water. Ook hier was de omgeving weer heel erg mooi. Bij deze lunchplek waren er een aantal aapjes in kooien, die we nog gevoerd hebben.

 

We zijn toen weer door gereden, op weg naar Chiang Rai. Onderweg zijn we nog drie keer gestopt om een koffie/plas-pauze te houden.

Bij de derde stopplek hebben we wat langer gezeten, omdat daar lekkere gebakjes waren. Ook lag dit dichtbij water (een meer?), waar er vissen in het water werden gegooid. Dit hebben we al vaker gezien. Je kunt deze vissen levend kopen, en deze vissen gooi je dan weer terug in het water. Je geeft de vissen hun vrijheid terug, wat weer gunstig is voor jouw leven.

 

We zijn doorgereden naar Chiang Rai, waar we aankwamen in ons hotel “Rimkok”.

Hier hebben we gedineerd, een biefstuk gegeten.

Ook heb ik ’s avonds nog even gecomputerd.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Chiang Rai
photo by: Pearl510