Dag 5

Phitsanulok Travel Blog

 › entry 4 of 5 › view all entries

We gingen weer met de boot en onze handbagage terug naar de bus en onze koffers.

We moesten met de bus de berg op, maar de bus kon het niet houden, waarna wij een stukje achteruit reden (eng!) en de bus dus maar moest stoppen wij dus maar de berg op moesten lopen…

We moeten een eindje rijden, dus we hebben een koffiestop gehouden (en een ijsje en chips gehaald…). Hier was weer dat Nederlandse gezinnetje, toevallig!

We hebben ook een 2e koffiestop gehouden. Hier was een marktje/winkel met erg leuke handgemaakte spulletjes. Ik was meteen verliefd op de muziekinstrumentjes en had er graag een willen kopen, maar we hadden niet zoveel tijd gekregen, waardoor ik daar dus geen tijd meer voor had.

Onderweg hebben we ergens geluncht. Een erg mooie plek om te lunchen! Het was op een eilandje, met allemaal natuur, heel veel mooie bloemen!

 

Uiteindelijk zijn we aangekomen bij de Royal Tempel (Wat Phra Sri Samphet).

(“tempel” = “wat” in Thais, dus Ommetje spreekt veel van “watjes” en maakt er ook geregeld grapjes over)

Dit was echt een hele mooie tempel om te zien! Ik heb hier een tijdje in mijn eentje rondgelopen, omdat het gewoon erg rustgevend was.

 

Hierna door naar het volgende hotel: “Topland”.

In dit hotel dineren we ook (biefstuk!).

Daarna staan er buiten voor ons fietsjes klaar en we krijgen een Samlortour (fietstaxi) door Phitsanulok. Dit was echt super lachen! Jij zit relaxt in zo’n bakje, terwijl die man of vrouw maar zit te fietsen en trappen… Wel sneu, maarja, ze hebben dan ook behoorlijk wat fooi gekregen van ons.

Onderweg zijn we nog gestopt bij een kraampje met insecten. Iewl! Dat zou ik dus nooit proberen te eten… Zo was er ook maar 1 uit de groep die wel alles geproefd heeft. En 1 die alleen een stukje worm of weet ik veel wat voor smerigs het was, heeft gegeten.

 

Het is mij wel opgevallen dat er overal veel foto’s worden gemaakt. Zo hebben we bij tempels al gehad dat er foto’s worden gemaakt en die zou je dan moeten (kunnen) kopen. Hiervan hebben we een groepsfoto gekocht.

Onderweg hebben we ook gehad dat er foto’s werden gemaakt bij het uitstappen van de bus, en deze foto’s werden dan op een bord gezet. Dat bordje kon je dan kopen. Dit hebben we maar niet gedaan…

Ook nu weer met de fietsjes en bij de insecten werden er foto’s gemaakt, die je kon kopen.

De fietsfoto’s waren leuk geworden, dus iedereen heeft die gekocht, je kreeg er een gratis houten fietsje bij, wat het nog leuker maakte! Bij de insecten werd er een foto van je gemaakt en die foto werd op een blikje met insecten geplaatst. Dit blikje hebben wij ook allemaal gekocht. Alleen nog niet open gemaakt, want iewl, er zitten insecten in…

 

In het hotel nog gezellig wat gedronken en even achter de computer gezeten.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Phitsanulok
photo by: aleksflower