Dag 3

Bangkok Travel Blog

 › entry 2 of 5 › view all entries

Vandaag moesten we vroeg op, want we hadden, zoals de hele vakantie, een druk programma.

Vanaf het hotel hebben we de boot genomen, om uiteindelijk over te stappen in de skyliner. Met deze skytrain zijn we naar de stad gegaan, om vervolgens nog even te lopen om te komen bij een Nederlands bedrijf die fietstochten door Bangkok organiseert. Jawel, we zijn wezen fietsen door Bangkok! En het was ontzettend leuk! We zijn door steegjes, over smalle paadjes gefietst, waar we erg mooie (kleine) huisjes tegenkwamen. De mensen waren zo vriendelijk! Zo leerden we van de Nederlandse man van het fietsbedrijf, die mee fietste als ‘gids’, ik geloof dat hij Michiel heette, een aantal Thaise woorden. Hierdoor konden we deze vriendelijke mensen begroeten (“Sawaddee ka”, als vrouw zijnde. “Sawaddee krap”, als man zijnde), waar ze erg leuk van opkeken, waardoor ze alleen nog maar vriendelijker lachten.

Ik vond dit in ieder geval een geweldige ervaring. Ik heb erg genoten. De plekken die we hierdoor gezien hebben, zouden we nooit kunnen zien zonder fiets.

Tussendoor hebben we nog ergens typisch Thais gegeten, namelijk, jawel, rijst, met stukjes kip en kleine groenten er doorheen (en natuurlijk de kruiden niet te vergeten). Ik ben iemand die niet zo veel van rijst houdt, maar dit was echt heerlijk!

 

’s Middags zijn we wezen varen over de kanalen. Ommetje vertelde dat hij v.d. Sar had begeleid naar een hotel, waar we langs zouden varen. En jawel, wie zag ik daar buiten ontbijten… van de Sar, ik heb hem gezien, met zijn vrouw en kinderen. Dat was wel erg toevallig. Met de boottaxi zijn we verder gevaren naar een tempel, Wat Arun, een van de oudste oriëntatiepunten van Bangkok. De 82 meter hoge toren is versierd met miljoenen stukjes Chinees porselein.

 

We kwamen op tijd aan bij het hotel, waardoor we nog tijd hadden om lekker verfrissing te zoeken in het zwembad.

 

’s Avonds zijn we met de groep in 2 kleine busjes naar een restaurant (in een hotel?) gegaan, waar we een Thais buffet hadden. Hierna gingen we naar een show (in ditzelfde hotel?). Het was niet zomaar een show… maar een travestieten show, waar Bangkok om bekend staat. De Calypso Cabaret Show. Over het algemeen was het gewoon een mooie show. Je kon het vergelijken met een musical, toneelstuk, dans. Maar elke keer het idee dat de vrouwen die je zag eigenlijk mannen waren, was erg vreemd, waardoor ik vooral in mijzelf gelachen heb, maar ook erg vaak nog vreemde gezichten heb getrokken.

Wel een leuke ervaring om dit eens gezien te hebben.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bangkok
photo by: Deats