Dag 3

Khiva Travel Blog

 › entry 3 of 27 › view all entries
In de omgeving hier bezoeken we de oude stad Kune Urgench, eens hoofdstad van een belangrijk Centraal-Aziatisch koninkrijk Chorezmia. Mausolea en moskee├źn tonen de glorie van weleer van de Khorezm, een rijk dat zich uitstrekte over delen van Turkmenistan en Uzbekistan. Beroemde wetenschappers als Avicenna en Al Beruni verbleven ooit in deze stad. Daarna steken we de grens over naar Oezbekistan en rijden naar Khiva.

Het was natuurlijk weer erg heet. Bovendien lagen de ruines tussen een huidige begraafplaats, dus uitkijken waar je loopt!
Wel erg interessant. De grensovergang duurde slechts twee uur. Onderwijl werden wat boosdoeners die Turkmenistan in wilde even in elkaar gebeukt.

In Khiva hebben we vandaag en morgen ruim de tijd om de bezienswaardigheden te bekijken. Het oude ommuurde deel van deze stad, de Itsjon-Kala is een verzameling mausolea, medressen en moskee├źn uit de 18e en 19e eeuw. De meeste zijn schitterend versierd met voornamelijk blauw gekleurd tegelwerk. Vanaf enkele minaretten heb je een goed uitzicht over de oase en de woestijn.
In de avond hebben we een minaret beklommen. Dat valt niet mee, je zou er haast gelovig van worden.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Khiva
photo by: Vlindeke