AsiaChinaKashgar

Dag 18

Kashgar Travel Blog

 › entry 18 of 27 › view all entries
De volgende ochtend rijden we vanuit Sarry-Tash over een bar slechte weg naar de grens met China, gelegen op 3750 meter aan de pas. Het gaat een lange dag worden want het passeren van de verschillende checkpoints vergt heel wat van je geduld en flexibiliteit. Overigens is de Chinese douanecontrole nog 100 km verderop over een nog steeds hobbelige weg door een aanmerkelijk droge landschap, zonder enige menselijke aanwezigheid.

Na het officiƫle stempel in je paspoort te hebben gekregen is het nog vijf uur naar Kashgar. Deze plaats is beroemd vanwege de markt die hier elke zondag plaatsvindt, ook al is de handel uit de bloeitijd van de Zijderoute al eeuwen verleden tijd. Tienduizenden handelaren uit de wijde omgeving bieden hier van alles aan, van groenten en fruit, specerijen, geiten, schapen, paarden en kamelen, tot kleding en tapijten. Je kunt de hele dag de mensen en de handel gadeslaan en rondstruinen op deze gigantische markt.

Bij de grens aangekomen bleek deze gesloten. Onze bus vanuit Kyrgizie was inmiddels al vertrokken. Bij navraag zou de grens om 2 uur opengaan. Even later was het 3 uur en toen 4 uur en toen misschien 4:30 uur. Uiteindelijk is het na een hoop geklooi toch gelukt maar het duurde alles bij elkaar nog eens twee uur voor we het stempeltje in ons paspoort hadden. 's Avonds om ca. 12 uur kwamen we eindelijk in ons hotel aan. Gelukkig wel een luxe hotel. Maar zoals het in China hoort geen warm water om te douchen.

 

annemiek123 says:
Je hebt er wat geduld voor nodig, maar dan ben je ook wel in China!
groeten, dochter Miek
Posted on: Sep 06, 2008
liesnederpel says:
Toch nog in China aangekomen. Die markt lijkt me wel mooi om te zien. Een indruk daarvan krijg ik als ik de foto's van Kashgar bekijk, die al op het Travel blog staan.
Groeten, Lies

Posted on: Sep 06, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Kashgar
photo by: Biedjee