Dag 13

Karakol Travel Blog

 › entry 13 of 27 › view all entries

Om 8:00 uur hoorden wij dat de reis wordt omgegooid omdat de Chinesen de beoogde grenspost hebben gesloten. De volgende post is 500 km verder. We gaan nu gelijk op weg met twee kleine busjes en slapen vannacht bij locals. Lachen dus! Internetten wordt vanaf nu wellicht even onmogelijk. Als jullie niets meer van ons horen dan van Nico en Rob: hartelijk bedankt ;-).

De alternatieve route gaat richting via oosten naar het westen van Kyrgyzstan. Onderweg bezoeken we een oude minaret bij een veldje vol met stenen hoofden waarvan de oorsprong onbekend is. We krijgen sterk de indruk de de lokale agent ook niet zo goed weet om een programma samen te stellen. Onderweg stoppen we ook nog op een lokale veemarkt. Hier worden paarden, geiten, schapen en ezels verhandeld. Echt zachtzinnig wordt er niet met de dieren omgesprongen. Van geiten worden de poten bij elkaar gebonden zodat ze wat makkelijker in de achterbak van een Lada passen. Het lijken net Chinezen die Kyrchiziers, vetnekken. Om ons te "amuseren" moeten we vervolgens van de lokale agent een bergmeer bekijken. Aan dit meer was een volkomen verlaten typisch 'Russisch' resort. Een soort Landal Greenparks met het uiterleijk van Tjernobyl. Na een hoop geklooi zijn we doorgreden naar een dorp in de middel of no where. De enige manier van overnachten is bij de lokale bevolking. We werden uiterst vriendelijk ontvangen. In  3 guesthouses waren voldoende kamers voor ons allemaal. Alles was heer redelijk alleen de WC was ergens buiten en stonk als de hel. Ik ken ze nog uit China, met grote hopen stront.

Rob begint inmiddels wat op te knappen. Hij vreet en zuipt weer als vanouds. Nu ben ik (Nico) aan de beurt om mijzelf leeg te schijten. Meteen maar een handvol met Imodium naar binnen om de boel plat te leggen.

liesnederpel says:
Ik heb jullie nieuwe reisbeschrijvingen van de afgelopen dagen gezien. Hebben jullie nu zelf nog veel van Bishkek gezien nu jullie gelijk weer op weg gaan naar de Chinese grenspost?
Ik probeer je morgen te bellen. groetjes, Lies
Posted on: Aug 31, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Karakol
photo by: Biedjee