Dag 12

Bishkek Travel Blog

 › entry 12 of 27 › view all entries

Reis van Taraz naar Bishkek.
De hoofdstad van Kirgizstan is een vrij nieuwe stad met veel groen op de grote pleinen en brede boulevards. Leninbeelden en Sovjetarchitectuur contrasteren hier nog met gezellig volle terrassen. Bishkek is een aardige stad om even tot rust te komen na enkele reisdagen. Wandelliefhebbers kunnen een excursie maken naar het natuurpark Ala Archa, waar wandelingen van verschillende duur mogelijk zijn in de mooie natuur.

Na alle culturele monumenten heeft Kirgizstan een overvloed aan fraaie natuur, rust en ruimte in petto. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt. Het meer zelf op zo’n 1700 meter hoogte bevat warm thermaal water, waardoor het niet bevriest. We bereiken de regio vanaf Bishkek via een 40 km lange kloof langs de rivier Chuy. Alvorens bekijken we bij het plaatsje Tokmak een van de oudste minaretten van de regio, de Burana-toren.

De reis verliep vlot. De grensovergang duurde maar 1,5 uur. Er waren allemaal stalletjes met etenswaar, dus voor ons was het gelijk lunchpauze. De bergen doemen nu steeds meer op met besneeuwde toppen. We zagen ook nog een flinke bosbrand. Aangekomen in het hotel "de Alpinist" stonden we verbaasd over de kwaliteit: er is zelfs een klimmuur. Erg vriendelijke mensen! Omdat we redelijk op tijd aankwamen hadden we alle tijd om met 6 man de reeds in de bus uitgestippelde stadswandeling te maken. Ook weer echt Russisch. Brede wegen en veel parken. Bij het avondeten de verjaardag van Bernd, onze Haagse medereiziger, gevierd met een door ons gekochte mierzoete taart. We hebben daarbij een fles Sauvignon uit Moldavie open getrokken.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bishkek
photo by: londonstudent