AsiaIndiaDhule

Dhule, what a beautiful scenery

Dhule Travel Blog

 › entry 2 of 7 › view all entries

Dhule, ergens vroeg in de avond (exact tijdstip weet ik nie meer...)

Blij dat wij aangekomen zijn zonder enige schaafwonden of erger. Aangezien het dit keer een chauffeur was die zelfs niet luisterde naar mijn soms aangegeven "Aramsee!", wat langzamer betekent. Ook in mijn beste Hindi: Dhjire, dhjire hielp niet (betekent ongeveer hetzelfde). Daarbij kwam dat die gek evengoed wist in te halen op de snelweg als op die slingerweggetjes in de bergen! Zoals ik allang gewend ben is het namelijk zo dat die idiote indianen altijd inhalen op het randje. Wat vaak op "goed" geluk betekent (met dank aan hun geloof in de god Ganesha). Het rare is dat ik daarbij zelfs voor mekaar krijg om in slaap te vallen, maar in dit geval bleek dat echt onmogelijk. Ook gezien het feit dat mijn collega  niet wakker kon blijven en er toch iemand moest zijn die deze vent een tik op het achterhoofd zou doen wanneer het bijna mis zou gaan ;-) ).

Maar goed, uiteindelijk goed aangekomen in ons hotel. Dat er, ondanks de horrorverhalen van onze collegas, best wel goed uitziet. Eerste reactie na het lezen van de naam "Khrisna", dacht ik toch echt dat ik hier met een Pure veg hotel te maken had. Na de ultieme vraag te hebben gesteld (Also non-veg?...) was ik een stuk beter gemutst, aangezien het antwoord was: Yes, yes sir. On the 1st floor we have a non veg restaurant! Na het nog nagekeken te hebben: want je kunt niets zomaar aannemen... bleek het te kloppen. Pfff, wat was ik blij dat een fatsoenlijk eitje in de morgen mogelijk zou zijn!

Dhule en omstreken bleek een erg mooi landschap te hebben (bergen, veel landerijen strak aangelegd en wijnvelden). Dat vast en zeker tijdens en vooral na het regenseizoen heel mooi zal ogen. Onderweg zagen wij al hoe de monsoon donkere (zelfs zwarte) gesteentes bedekt had met een "groene deken". Hierover allerlij kleine watervalletjes (hoewel bekend dat het vreselijk smerig water is... ahum). Maar toch....

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Dhule