Start door Zuid-Amerika

Quito Travel Blog

 › entry 3 of 55 › view all entries

Het uitrusten op de Antillen is voorbij. We hebben een paar heerlijke relaxte dagen gehad en zijn lekker bijgebruind. Op maandag veel, heel veel geslapen, een beetje rondgetoerd in een Jeep Wrangler die we van een collega van Erik voor een prikkie konden huren. Dit was maar goed ook omdat de bus van Erik uitgeleend was en deze vervolgens ook nog eens motorpech had gekregen.

Op dinsdag hebben we het wederom rustig aan gedaan, poging gedaan inentingen te regelen voor gele koorts (wat niet gelukt is) even geinternet en naar de kapper geweest. We vonden het zo sneu dat die mensen niks te doen hadden en mijn (Zwa) "zwaar beschadigde" haar kon wel een reparatie gebruiken. Verder natuurlijk nog naar het strand geweest. Daarna een biertje gepakt en wie komen we daar tegen? Anneke, ze was even een paar dagen voor zaken op Bonaire en wist dat wij er zaten. Ze had Peter al geprobeerd te bellen maar zijn telefoon was leeg. Dus gezellig even wat gedronken en gekletst.

Omdat we het Washington Slagbaaipark niet over mochten slaan zijn we daar woensdag nog even geweest. Erg mooie natuur!! ( we zagen zelfs op zee een parend stelletje grote schildpadden!!! PV).  De Jeep kwam op dat hobbelige terrein goed van pas. Verder is Peter nog even met zijn beoordelingsverslagen voor het werk bezig geweest. Dit was een heleboel werk, hij is na ruim 2 uur werken bijna op de helft gekomen en probeert het vandaag af te maken. Ondertussen deed ik m´n best om een car wash te vinden waar de auo schoongemaakt kon worden. Dit kostte even wat moeite, met name omdat er een aantal onbemand waren. Uiteindelijk is het gelukt, maar omdat het zo laat was konden ze alleen nog maar uitzuigen, wassen was er niet meer bij. Ach dan doe ik dat bij Erik thuis nog even. Ik moest die tijd tenslotte toch nog door zien te komen voordat ik Peter op kon halen. Water in overvloed aangezien het continu uit de douchekraan stroomt... We hebben ons rotgezocht naar gereedschap, wellicht een tip Erik... ´s Avonds zijn we nog even uit eten geweest. De bediening was zo snel dat we binnen een uur klaar waren. Hopi bon en hopi dushi swa!! 

Vanacht (4.20 uur locale tijd) zijn we vanaf Bonaire naar Quito gevlogen. Omdat we een tussenstop hadden in Guayaquil en ik (Zwa) aan een stuk door lag te slapen ging de reis enorm snel. Vanaf het vliegveld zijn we meteen met een taxi naar een hotel gereden wat in de reisgids stond en ons wel aansprak. Helaas was het al vol, maar omdat de hele straat vol stond met pensions konden we gelukkig aan de overkant terecht. We besloten vervolgens de buurt te verkennen en een plek op te zoeken om te ontbijten. Tot onze grote blijdschap kwamen we onderweg enorm veel internetcafé´s tegen. Dit betekende dat Peter zijn beoordelingsverslagen af kan werken en ik een blog schrijven. Tot dusver mijn eerste Zuid-Amerika blog, maar er zullen hopelijk nog vele volgen.  

GertMelissant says:
Nou ik vind het echt spannend om te lezen en hop dat er vele blogjes volgen. Heel veel plezier verder en succes. gr Gert
Posted on: Aug 07, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Quito
photo by: Bluetraveler