Ook hier zijn ze neergestreken...

Buenos Aires Travel Blog

 › entry 48 of 55 › view all entries
In San Telmo buurt, veel antiekwinkeltjes

Vanuit Mendoza waren we dus ingevlogen. We hadden een familiehotel wat al 50 jaar onveranderd leek, had ook zijn charme. We zitten in de wijk San Telmo. Deze wijk staat bekend om de vele antiekzaken en ateliers en boetiekjes. Hier hebben we zaterdag behoorlijk lopen snuffelen en ons hart opgehaald. Van spulletjes uit de 19e eeuw tot alles wat retro is uit de jaren ´60 en speelgoed wat Peter herkende (begin jaren '80). Vandaar naar het centrum. Veel Argentijnen gaan blijkbaar op zaterdagmiddag shoppen net als de Nederlanders, het was verschrikkelijk druk in de winkelstraten. Vandaar doorgelopen om uiteindelijk te belanden bij Puerto Madero. Een compleet opgeknapte omgeving, pakhuizen zijn verbouwd tot luxe restaurants, hier hebben we wat gesnackt en met name uitgerust.

Tegenover het presidentieel paleis
Terug richting centrum zijn we uiteindelijk in een leuk restaurantje beland waar we getrakteerd werden op een live tangoshow met begeleiding van fantastisch gitaarspel. Een flesje wijn later werd het wel weer tijd om ons bed op te zoeken. De volgende dag een beetje uitgeslapen en uiteindelijk met de taxi naar Palermo gegaan toen bleek dat de metro gesloten was. Palermo is een gebied waar de voornamelijk meer jet-set van de porteña´s (inwoners van Buenos Aires) wonen en/of in het weekend bezoeken vanwege de vele parken. Ellenlange rijen voor de dierentuin. Maar gelukkig had de botanische tuin minder belangstelling. Na deze tuin werd het tijd om een museum te bezoeken want Zwa moest naar het toilet! Nou ja, we wouden toch nog wel wat zien over en van het leven van Eva Peron (Evita), ondanks dat we de film nog niet gezien hebben.
Presidentieel paleis. Evita hield haar fameuze speeches van het balkon (links)
.. dat was heel interessant. Voor de Japanse tuin weer ellenlange rijen, dus maar naar een ander park. Overal stonden auto's geparkeerd en opstoppingen, niet alleen van auto's maar van fietsers, skeelers, honden, kinderen, rolschaatsers, werkelijk alles liep doorelkaar heen. Daar hebben we vanaf een grasveld een tijdje van genoten. Uiteindelijk zijn we weer richting het bewoonde deel van Palermo gelopen, ook hier weer veel mooie oude gebouwen, luxe winkels en boetiekjes. Hier hebben we in de buurt wat gegeten en zijn met de taxi een lange weg teruggegaan. Maar dan nog de titel! Geen spelfout van ons hoor..wat ons telkens opvalt gedurende onze reis, maar dus ook weer hier in bijv. de wijk San Telmo dat er groupies zijn met rastaharen, volledig genietend van de vrijheid en proberen te leven van het verkopen van kraaltjes, kettinkjes etc. Rastahaar en kleurige kleding, een grappig gezicht. Maar het is geen gehoor als ze beginnen te trommelen op hun trommeltjes. Soms maken ze het zo bont dat ze in trance 'Hara Krishna' continu bleren...af en toe een beetje vermoeiend om aan te zien en aan te horen. Nou ja, gelukkig is ook Argentinie tegenwoordig een vrij land. En dan zeggen we dus weer tegenelkaar, ook hier zijn ze neergestreken...

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
In San Telmo buurt, veel antiekwin…
In San Telmo buurt, veel antiekwi…
Tegenover het presidentieel paleis
Tegenover het presidentieel paleis
Presidentieel paleis. Evita hield …
Presidentieel paleis. Evita hield…
Kunstenaars aan de slag
Kunstenaars aan de slag
In tegenstelling tot veel andere k…
In tegenstelling tot veel andere …
De kathedraal
De kathedraal
De graftombe van bevrijder generaa…
De graftombe van bevrijder genera…
Bij plaza San Martin
Bij plaza San Martin
Gebouwen zijn grandi grandi
Gebouwen zijn grandi grandi
Puerto Madero met luxe jachten, bu…
Puerto Madero met luxe jachten, b…
live tangoshow in restaurant
live tangoshow in restaurant
Tango!
Tango!
Verkoop van aquarellen e.d.
Verkoop van aquarellen e.d.
marionet
marionet
Antiek!
Antiek!
En zij danst ook nog de tango!
En zij danst ook nog de tango!
En hij bespeelde de gitaar
En hij bespeelde de gitaar
De straten in de wijk San Telmo zi…
De straten in de wijk San Telmo z…
leuk gezicht he?
leuk gezicht he?
kerk
kerk
restanten van een militair land...
restanten van een militair land...
Botanische tuin in Palermo  -Bueno…
Botanische tuin in Palermo -Buen…
stilleven
stilleven
Interieur hal van museum Eva Peron…
Interieur hal van museum Eva Pero…
Eva Peron (Evita)
Eva Peron (Evita)
Parque de 3 Februar
Parque de 3 Februar