En Peru!

Piura Travel Blog

 › entry 28 of 55 › view all entries
Onderweg in de bus

Woensdag voor dag en dauw op (5.45 AM) , want een lange rit voor de boeg van minimaal 8 uren en de bus vertrok om 07.00.

De route naar de grens met Peru is wat minder bereisd door toeristen. Qua ´scenery´ zoals dat zo mooi wordt genoemd, is het echter stukken mooier. Weer met de bus langs eindeloze berghellingen en afgronden (gelukkig keek Zwa niet naar buiten, maar probeerde ze te slapen). Een mooie reis met af en toe een film tussendoor met een flinke dosis geweld, de kleine kinderen in de bus keken met grote ogen...opvoedkundig valt er nog wat werk te verrichten, de ouders laten de kleinste kinderen gewoon meekijken; maar ja, veel keus heb je ook niet in de bus.

Gaandeweg zie je de vegetatie veranderen. Onderweg stopten we in de grensstad Macara.

Onderweg, fantastisch uitzicht
1 uur tijd om te lunchen, gelukkig bleven we in de buurt van de bus, want de bus vertrok een stuk eerder en er wordt niet gecheckt of iedereen aanwezig is..

Niet veel later waren we bij de grens beland. De procedures waren niet allemaal even duidelijk. Zo moesten we na emigratie en immigratie ook nog langs de politie voor een registratie in een mooi handgeschreven logboek. Peter meldt zich overal als 'economista' en Zwa als 'secretaria'. Op de melding van 'economista' gaf de functionaris aan dat de economie van Peru hopi slecht is. Het enige wat ik daarop nog kon zeggen was 'pasjiensjie' (geduld, fonetisch gespeld). Terwijl Zwa een Spaanse film keek over huiselijk geweld (Armageddon heette de film), keek Peter af en toe nog naar buiten. Het viel meteen op in een ander land aan te zijn gekomen.

Canyons
Het leek wat op India. Veel meer zandwegen, veel krotten, de weg was een grote vuilnisbelt, gemotoriseerde riksja's en niet te vergeten af en toe een doordringende poep- en piesgeur! Bienvenidos en Peru! Ecuador was wat dat betreft vele malen schoner. We zitten de komende week grotendeels langs de kustlijn van Peru. Lange, rechte wegen, de Andes hebben we even achter ons gelaten en ' t is hier een stuk warmer! Morgenmiddag nemen we een bus naar Trujillo (ca. 6 uur) en daar weer even poko poko.

Ondertussen hebben we na heel wat pogingen en internetcafees ook onze terugvlucht geboekt. Als alles de komende tijd volgens plan verloopt, hopen we op 14 oktober te vertrekken vanuit Buenos Aires met Air France naar Parijs, om op 15 oktober (eind van de ochtend) weer in Amsterdam te landen. Maar we hebben eerst nog ca 6 weken te reizen! Overmorgen volgen er hopelijk weer wat foto's. Oant later!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Onderweg in de bus
Onderweg in de bus
Onderweg, fantastisch uitzicht
Onderweg, fantastisch uitzicht
Canyons
Canyons
Zwa´s trots, de zwartbonte koeien…
Zwa´s trots, de zwartbonte koeie…
veel gebouwen (incl.kerken dus) zi…
veel gebouwen (incl.kerken dus) z…
Grensovergang van Ecuador naar Per…
Grensovergang van Ecuador naar Pe…
Verandering van landschap. Andes l…
Verandering van landschap. Andes …
Onderweg
Onderweg
Onderweg. Peru doet stuk armoedige…
Onderweg. Peru doet stuk armoedig…
De kathedraal van Piura
De kathedraal van Piura
Koloniale gebouwen. Alleen de voor…
Koloniale gebouwen. Alleen de voo…
Veel kevers op weg!
Veel kevers op weg!
Loopbrug
Loopbrug
Nog een kever bij nog een ingestor…
Nog een kever bij nog een ingesto…
vergane glorie
vergane glorie
Muurschildering
Muurschildering
Beetje als India! (maar tikkeltje …
Beetje als India! (maar tikkeltje…
Piura
photo by: Paulovic