Devils train - Nariz del Diablo

Riobamba Travel Blog

 › entry 17 of 55 › view all entries
Wachten op de trein met een kussentje in de hand om 06.15 uur
Op dinsdag 19 augustus zijn we van Quito met de bus naar Riobamba gereden (ca. 4 uur). Na aankomst eerst naar de hostel om even op te frissen en de spullen achter te laten. Daarna meteen door naar het treinstation om tickets voor de treinreis te regelen. En wie komen we daar tegen?! De familie Fernandez die we tijdens onze Galapagos reis hebben leren kennen en onze tafelgenoten waren geweest gedurende die hele week. Ze zeiden dat we geluk hadden dat we zo laat kwamen omdat zij er al vanaf s ochtends vroeg waren en het bleek dat vanaf 16.00 uur er pas enige duidelijkheid was of de trein uberhaupt zou gaan rijden de volgende dag.
Luisteren of de trein in aantocht is
Aangezien hun spaans iets beter is dan dat van ons, ze komen uit Barcelona, boden zij aan om kaartjes voor ons te kopen. Na ongeveer 2 uur was er eindelijk duidelijkheid de trein zou rijden en een gejuich ging op toen Andres de kaartjes als eerste bemachtigde. Samen met hen zijn we door Riobamba geslenterd en zijn we uit eten geweest. De volgende ochtend ging om kwart over 5 de wekker en een uurtje later stonden we op het station te wachten met ons kussentje in de  hand. Want vandaag was de dag van de devilĀ“s train, een wereldberoemde treinreis die bij voorkeur zittend op het dak afgelegd wordt door een schitterend bergachtig gebied. De trein reed echt, want het is nog geen garantie als je de kaartjes hebt. Het was behoorlijk koud, maar we waren goed warm gekleed.
En daar komt ie!!!
De plaatselijke mensen lachen zich rot want er zijn honderden toeristen die USD 11 betalen om te rennen naar een goed plekje op het dak van de trein. Onderweg genoten we van fantastische uitzichten en zwaaiende kinderen en mensen die op het land aan het werk waren. De voorbij rijdende trein is geen routine. Dat bleek ook onderweg toen we stil moesten staan voor stenen, gruis op de rails en even laten ontspoorden we plotseling. Zwa had er ondertussen geen lol meer in, want we reden langs honderden meters diepe afgronden. En Peter bleef maar lachen... De machinisten kregen de trein weer op de rails en we konden door naar het eindpunt. Diverse wissels later belanden we tot in het diepst van de vallei en hadden we een uitzicht op de gigantische berg waar we langs afgedaald waren. We moesten nog een klein stukje terug naar Alausi waar we uiteindelijk zouden afstappen. Samen met familie Fernandez genoten we van een verlate lunch en om 17.00 uur konden we met een afgeladen bus weer terug naar Riobamba. We besloten die avond om donderdag 21 augustus tot een rustdag te verklaren. Zo gezegd zo gedaan. Daarom zitten we nu al 3,5 uur in een internetcafe onze weblog te updaten..!! Vrijdag 22 augustus hopen we per bus verder te reizen naar Cuenca, ongeveer 6 uur rijden met de bus.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Wachten op de trein met een kussen…
Wachten op de trein met een kusse…
Luisteren of de trein in aantocht …
Luisteren of de trein in aantocht…
En daar komt ie!!!
En daar komt ie!!!
Eindelijk een plekje
Eindelijk een plekje
Samen naast Andres, Julia en Paula…
Samen naast Andres, Julia en Paul…
Onderweg
Onderweg
Schapenhoeder langs de rails
Schapenhoeder langs de rails
Uitzicht vanaf de trein, een sulfa…
Uitzicht vanaf de trein, een sulf…
Een van de machinisten volgt conti…
Een van de machinisten volgt cont…
Veel bekijks van kinderen langs de…
Veel bekijks van kinderen langs d…
Onderweg toegezwaaid door een alle…
Onderweg toegezwaaid door een all…
Een herder langs de rails
Een herder langs de rails
Mooi landschap
Mooi landschap
Hele kinderklas uitgelopen om ons …
Hele kinderklas uitgelopen om ons…
En koud dat het was...!!
En koud dat het was...!!
Riobamba
photo by: Adrian_Liston