De natuur in!

Loja Travel Blog

 › entry 27 of 55 › view all entries
Mooie plant hè?

Vandaag zijn we de natuur in gegaan. We hadden bedacht dat we wel een iets gezondere kleur mochten krijgen. ´s Ochtends eerst nog even de buskaartjes voor naar Peru geregeld. Vervolgens met de taxi naar het park Podocarpus gegaan en van daaruit een aantal routes gelopen. Het rook er heerlijk naar rottend hout en we hoorde de vogeltjes lieflijk tsjilpen. We waren de enige bezoekers. Op het pad konden we echter de voetstappen van voorgaande mensen  nog wel traceren aangezien het een grote blubberbende was bij tijd en wijle. Maar we hebben de 2 geplande routes probleemloos kunnen lopen en daarna zelfs nog een extra stuk gedaan. Helaas was dit weer veel klimmen en voordat we het eindpunt bereikten was Zwa het geglibber zat. Terug ging vrij vlot.

Wat voor vogel is dit Sander? Familie van de kolibrie dachten wij...
Oh ja, ondertussen hield Peter zich uiteraard druk bezig met fotograferen. De vogels waren helaas meestal veel te snel om vast te kunnen leggen, maar zoals jullie kunnen zien zijn de bloemen niet ongemerkt gebleven. En toen moesten we nog 8 km afdalen. Dit was een hele mooie wandeltocht. Jammer genoeg begon het een beetje te regenen waardoor we iets minder van het uitzicht konden genieten. Beneden gekomen was het wachten op de eerst passerende bus. Omdat onze voetjes een beetje moe waren geworden na ca. 12 km wandelen besloten we dat er nog wel een aantal meters bij konden, dus we begonnen alvast vooruit te lopen. Gelukkig kwam de bus vervolgens heel snel en waren we spoedig terug in Loja.

Terug in Loja een late vette lunch genoten en voordat we het wisten zaten we midden in een demonstratie van honderden voornamelijk jeugdigen die voor aanname van de nieuwe grondwet demonstreerden. Wat Che Guevarra ermee van doen had, was onduidelijk. Che werd meegedragen op de tientallen vlaggen. Blijkbaar brengt de nieuwe grondwet meer vrijheid...de Ecuadoriaanse bevolking is er nog niet uit. In Cuenca was het ´No´wat de klok sloeg, maar hier is het ´Si´. Ach, tussen Groningers en Friezen zijn er ook wel es meningsverschillen... Wat wil je daarmee zeggen Peet..? (dit moest Zwa weer even kwijt..)

nicohavinga says:
Ziet er vet uit allemaal!
Ben je nou een paar kg aangekomen, of zie ik dat verkeerd.....
Posted on: Aug 26, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mooie plant hè?
Mooie plant hè?
Wat voor vogel is dit Sander? Fami…
Wat voor vogel is dit Sander? Fam…
Zwa ploegend door de blubber
Zwa ploegend door de blubber
Mooi uitzicht
Mooi uitzicht
Geel blommeke
Geel blommeke
Zwa op wacht
Zwa op wacht
Paars blommeke
Paars blommeke
En weer een vogel gespot
En weer een vogel gespot
Even lunchen
Even lunchen
Ja Peter was ook mee!
Ja Peter was ook mee!
In de verte zie je Loja (vergrootg…
In de verte zie je Loja (vergroot…
Hier zijn we dus geweest
Hier zijn we dus geweest
Loja
photo by: Paulovic